Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2009.07.25. 18:14 LeGars

Brutkó Brutkó

Tegnap este, miközben a langy nyári szélben roptuk a Placcon, egyik barátom részeg lelkesedéssel fordult hozzám: "Meg kell állapítanom, hogy a Brutkó kenterbe veri az összes többi pesti melegbulit!" Hevesen bólogattam, és körbenéztem: millió ismerős, lelkes táncolók, több hetero barát, aki kíváncsi arra, milyen egy jó meleg buli. Mert végre nem érzik magukat kirekesztve. Senki nem a többieket stíröli, noha a flört sosincs kizárva. Nincs méricskélés. Mércén felül állunk.

A Brutkó sosem akart se glamúrt, se sok pénzt, se semmit. Üzleti megfontolásokat sosem szagoltam ki a háttérben, pedig eléggé gyanakvó alkat vagyok. Az egyszerű, őszinte hozzáállásnak, miszerint kéne végre egy jó melegbuli, meglett a gyümölcse. A "Queers With Ears" szlogent minden körülmények között tökéletesen tiszteletben tartó partyszervezők rendre a legjobb pesti bulikat pakolják, eszkábálják, patchworkölik össze, és a tegnap esti esemény a Nemzeti Színház hajóorrában azt mutatta, hogy az alternatív kezdeményezés mostanra tökéletesen kiérlelődött: akár Berlin is megirigyelhetné a zenei változatosságot, a jelenlévők szellemét, a - hogy is mondjam - stílusfüggetlenséget.

Stílusfüggetlenség alatt azt értem, hogy a Pesten igen jellegzetesen megjelenő különféle "stíluscsoportok" mindegyike jelen van a Brutkón, de semelyik sem válik egyeduralkodóvá, mert a mulatozás szelleme valahogy olyan erős, hogy leveti magáról a tetszelgést. Meleg srácok és csajok vegyesen jelennek meg - ami már eleve ritka a hazai, állandóan a hovatartozást firtató, mutogató vagy éppen kétségbevonó meleg közegben. Nem igazán érdekes, hogy trendi vagy-e, nem igazán számít, meleg vagy-e, mindenki örül, akár magyar vagy, akár külföldi (ez utóbbiak megdöbbentően nagy arányban képviseltették magukat tegnap), és tulajdonképpen csak az számít, hogy legyen füled, no meg persze kitartóan döngöld a táncparkettet. Az meg igazán megy magától is - akár a szakadó esőben! A Brutkó válasza a zivatarra nem a menedékkeresés, hanem a időjárással való szembeszállás: szatirikus fricskaként felzendül a Thunderstruck (AC/DC egy melegbuliban? Halló!), és a máskor hajzselé-érzékeny közönség ezúttal magasról sz*rik a megjelenésre. Minden allűrt levetve tombolunk a viharban.

Ilyenkor derül ki leginkább, mennyire nincs különbség melegek és heterók között. Csak egy jó buli kell, ami nem a sminkre megy, és a napnál világosabbá válik, hogy ami jó, annak nem kell sem erőlködnie, se taktikáznia, és főleg nem kell a külcsínre támaszkodnia. Merci, Brutkó! Az év eddigi messze legjobb bulijával gazdagodhattunk.

6 komment

Címkék: buli diszkó alternatív brutkó


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr931268061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halmozottan Hátrányos · http://hatrany.blog.hu 2009.07.25. 19:47:03

Szia! Nagyon sajnálom, hogy nem értesültem a buliról, és innen kell megtudnom, hogy ilyen is van még Budapesten/Magyarországon. Legközelebb hol várható hasonló szellemiségű happening?

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2009.07.25. 20:37:55

Hello! A Brutkót 1-3 havonta szokták megtartani, az utóbbi időben leginkább a Trafó-Tütüben volt, Tűzoltó utca. Tavaly a Szigeten is volt (írtam is róla) a Magic Mirrorban, talán idén is lesz...

magnifique42 2009.07.25. 23:01:30

Zsorzs: na szép, most 1-1re állunk vissza-nem-hívásban. sajánlom, h erről lemaradtma, legközelebb zörögj rám kérlek mindneképp!!!

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2009.08.03. 23:41:50

Engem is érdekel, nincs egy weboldal ahonnan informálódhanék?

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.08.05. 18:02:06

A szervező néha a T.W. blogján szokta a gaybears-et szidni. Szóval ha máshol nem, akkor ott biztosan megtaláljátok!
süti beállítások módosítása