Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2009.05.30. 12:55 LeGars

Hobbimelegek

 

Van egy vesszőparipám, mégsem írok róla eleget, mert a jelenség nehezen megfogható. A kérdés annyi, hogy mi van a biszexekkel?

 

 Mindenekelőtt leszögezem, léteznek biszexuálisok, és egyáltalán nem vámpírok. Ezt onnan tudom, hogy magam is az vagyok. Azt hiszem legalábbis. Vagy nem...

 

 A biszexualitás baromi jól hangzik elsőre, de a mindennapi életbe szinte képtelenség titkok és hazugságok nélkül beilleszkedni a társadalomba, idővel tehát nyomasztóvá válikRáadásul hosszú távon el kell döntenünkmi a fontosabb. A biszexualitás mint koncepció létezik, csak a nyílt megélése ütközik elképesztő nehézségekbe.

 

Az „ideális" biszexuális egész életében vagy periodikusan, vagy egy időben ingázik a két nem között. Ugyanúgy beleszerethet férfiba, mint nőbe. Életmódját tekintve ő – amennyiben nem rejtegeti irányultságát - igazán kisebbséget alkot, életformája a melegekénél is összetettebb. Ráadásul senki nem szívleli őt. Többször hallottam melegektől, hogy a biszexuálisak "gyanúsak", kétkulacsosak, a könnyebb megoldást választják, és egyáltalán hogy van gusztusuk p*nát nyalni??? A heterók számára szintén érthetetlen lehet a kettős irányultság - kivéve, ha nökröl van szó. Na és persze mindkét oldal el nem fogadott homoszexualitást sejt a furcsa viselkedés hátterében.

 

 Mégis, a legtöbb biszex láthatóan rejtőzködik, és nem feltétlenül kiegyensúlyozott a két nem iránti vonzalmuk. Az egyik nem felé szerelmet is éreznek, a másikkal ezt vagy egyáltalán, vagy nehezen tudják elképzelni. Adott számukra a lehetőség, hogy családot alapítsanak, és a heteronormatív társadalomnak megfelelően éljenek, mivel pedig sok előítélet övezi a melegeket - esetleg ők maguk is negatívak velük szemben -, semmiképp nem akarják, hogy buzinak higgyék őket. És nem is azok. Csakhogy ott vannak a rusnya bonyolult vágyak.

 

 Megismertem pár biszex férfi történetét, abból a fajtából inkább, ahol a férfi nem vállalja fel kettősségét. Egy barátom ennek négy altípusát figyelt meg, úgyhogy jól kikérdeztem.

 

 Az első a régóta ismert „Titkos Ilona”-típus. Ma ők negyven-ötvenes férfiak, akik az asszony mellett titkos szeretőt tartanak, szégyellik magukat félrelépésükért, mégis nagyon gyengédek a pasijukkal. Ők, ha fiatalon szembe mertek volna szállni a külvilággal, ma feltehetőleg melegnek mondanák magukat.

 

 Szintén e korosztályhoz tartoznak a lelkifurdalást nem érző férfiak, akik a nőjükkel esetleg swinger-klubba is eljárnak. Hétvégén a focira hivatkozva egyetlen fiúhoz járnak fel, hogy ellássák a baját.

 

 Ott vannak azután a huszonéves, mondjuk úgy: hobbimelegekŐk leginkább hokizni akarnak... Meg egy kicsit többet is. A csajukkal minden rendben, szeretik egymást, csak hát időközönként nem elég, ha a kedves készségesen előkapja az ágy alól a dildót, valami forróbb is kellene. Ilyenkor az e célra a neten kiválasztott srácról nem tudhatják meg, ha meleg, mert megijednek, hogy barátságon túlmutató érzelmeket kezd táplálni, és az érthető módon nagyon bekavarna. Nem várnak szerelmet férfitól. Fuckbuddyt keresnek, azt' jónapot.

 

 Végül pedig vannak a húsz év körüli srácok, akiknek ugyan barátnőjük van, de ragaszkodásukból vagy gesztusaikból érezhető, hogy hamarosan a melegdiszkóban fogják ropni.

 

 Na, nekem a harmadik típus teljesen ufó, de az legfeljebb annyit jelent, hogy hiába gondolkoztam igen sokat a biszexualitás mindenféle vonatkozásáról, az emberi természet minden képzeletemet felülmúlja. Kapisgálom, hogy ezek a srácok sokkal inkább heterók, mint melegek. Nyilván nem kockáztatják a kapcsolatukat, ha egy-egy futó kaland nekik bőven elég. Mégsem értem, hogyan rendezik a barátnőjükkel a tényt, hogy fel-feljárnak egy sráchoz, és addig ki nem teszik onnan a lábukat, amíg meg nem kapják a magukét. Mert a történetek azt mutatják, hogy a srácok ráadásul sokkal inkább hajlanak a passzív szerepre. 

 

 Ennyit arról, hogy simán el lehet dönteni, ki meleg és ki heteró, nem is beszélve a két legfontosabb tévhitről. Nevezetesen egy: melegnek lenni divatos (néhány exhibicionista lelket leszámítva senki nem lesz viccből meleg, ezt csak hangsúlyozni tudom). És kettő: a melegség ragályos, vagyis aki a saját nemével egyszer kipróbálta, annak az előbb vagy utóbb fontosabb lesz. Van ilyen is, persze, de a váltás nem a tapasztalatszerzésen múlik, hanem azon, hogy mi játszódik le az agyban. A biszexek nagy többsége láthatóan tökéletes heteróként él, és egyáltalán nem esik az önámítás csapdájába. Nincs miért. A nőkért él, csak éppen van egy kis plusz vágya, amiből sajnos a párjának ki kell maradnia.

 

 

33 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr731153047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

confessor · http://confessor.freeblog.hu/ 2009.05.30. 13:33:59

Ez tetszett. Örülök, hogy írsz újra.

Én mindig örültem neki, hogy viszonylag hamar és teljes mértékben fel tudtam vállalni magam önmagam előtt és nem kerültem bele pl a 3. kategóriába, ami mindemellett, hogy ufó, egyre elterjedtebb és szerintem kissé kóros.
Magam részéről örülök annak, hogy nem vagyok biszex. Melegként, ha napirendre térsz magad felett, képes vagy kialakítani teljes életet, még ha azt a társadalom nem is fogadja el teljes mértékben (ami egyébként a kutyát sem érdekli - mivel a te életedről van szó, amit magadnak élsz).
Ha viszont két típusú lukra játszol, na, ott nem nagyon lehet megvalósítani egy teljes életet hazugságok és állandó belső konfliktusok nélkül.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.05.30. 15:36:43

Egyszerű a kérdésre a válasz: a homoszexuálisok nagy része igazából biszex, még pontosabban elvtelen, mértéktelen, gátlástalan a szexben.

Homoszexuálisnak mondják magukat, és legtöbb esetben ezzel magukat is becsapják.

Hogy miért? Ugyan ki sajnálná meg szegény "másokat" ha kiderülne, hogy szimplán elvtelenségről, mértéktelenségről, gátlástalanságról van szó?

Gondolom kell még pár évtized, mire a biszexuálisok, a csoportszexet, az állatokkal való szexet kedvelők is elérik a "társadalmi elfogadottságot"... És akkor majd kiderül hogy igazam volt.

mr lebowski (törölt) · http://nearlydark.blog.hu/ 2009.05.30. 15:43:04

bocs, de ez a négy tipusba sorolás kb. akkora baromság, mint a félelem és reszketés las vegasban a rendőrkonferencia, mikor a podiumon álló öt kategóriába sorolja a füveseket: lapos, jó, klassz, stb...
én spec biszexnek tartom magam, de egyik dobozkádba sem férek bele. nőkre izgulok, nem járok el fiúkhoz hétvégén és egyáltalán... eszembe sem jut a dolog egészen addig, míg ágyba nem kerülök egy hímmel valamiért. akkor tetszik. szeretem. oszt jónapot. se előtte, se utána nem hiányzik.
abban viszont egyetértünk, hogy biszexnek lenni a legnagyobb szopás :D mind közül. már ha el akarod helyezni magad a térképen mindenképp.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.30. 15:50:24

@endike: Nagyon szánalmas vagy.Segédfogalmad sincs a melegekről,azért írsz ilyen baromságokat.Ilyenkor vissza kell ám fogni az írási kényszeredet,mégha elpotyogtathatod mellette csendben a linkedet is..Amihez nem értel,abba ne szóljál bele,te szerencsétlen..

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2009.05.30. 16:02:23

Ennek a posztnak semmi de semmi értelme...

"A biszexualitás mint koncepció létezik, csak a nyílt megélése ütközik elképesztő nehézségekbe."

M a tökömért kéne egyáltalán valahogy megítélni? Mi történik, ha nem?
Hogy ítéled meg azokat az élelmiszerboltokat, ahol kék a bevásárlókosár?
Vajon milyenkorú, milyen érdeklődésű emberek azoknak az ábécéknek a tulajai, ahol kék a bevásárlókosár?


Körülbelül ennyi az értelme a postnak.

confessor · http://confessor.freeblog.hu/ 2009.05.30. 16:11:34

@őröltbors:

Nem megítélése, hanem M-E-G-É-L-É-S-E.

sturnus_vulgaris 2009.05.30. 16:15:34

http://labrisz.hu/node/637

sturnus_vulgaris 2009.05.30. 16:19:25

off: bocs, hogyan lehet linkelni ide úgy, hogy rá is lehessen kattintani?

köszi!

Kopiás Attila Steve 2009.05.30. 16:30:52

Jah, hát itt a társadalmi kategorizálás és az előítéletek teszik nagyon nehézzé a dolgodat.
Olyan, mintha külön kategóriát hoznánk létre azoknak, akik a barna hajú ellenkező neműekre izgulnak és egy kisebbségit azoknak, akik a szőkékre. Miközben engem általában nem hoznak lázba a szőke nők, de néha van kivétel, személyiségfüggő. Viszont nem hiszem, hogy örülnék neki, ha nekiállnának az alapján kategorizálni mások, hogy bejönnek-e a szőkék vagy senem, és azt állítanák, hogy ha a szőkék bejönnek, akkor nekem igaziból csak a szőkék jönnek be. De mindegy a példa, ugyanez lehetne korosztállyal, testalkattal, bőrszínnel, mentalitással, bármivel. Az emberek nem oszthatók ez alapján kategóriákba, maximum a szerelmi és szexuális ízlésükről lehet elmondani jellemző dolgokat.
Egyszerűen arról kéne szó legyen, hogy szerelmi és szexuális ízléstől függetlenül ugyanarról beszélünk: emberek szeretnének a nekik vonzó emberekkel együtt lenni és amíg ez saját szándékból résztvevő felnőtt emberek között zajlik, addig kizárólag az érintettek döntésén kell múljon.
Engem speciel soha nem legyintett meg a szele sem annak, hogy a saját nememhez vonzódjak érzelmileg vagy testileg, és? Ettől még ugyanúgy vannak párválasztási preferenciáim, amikbe bárki bármikor beleköthet mert úgy érzi, hogy az ő ízlése feljogosítja őt arra, hogy megmondja másoknak, ha nem az ő ízlése alapján csajoznak/pasiznak. Nekem heteróként is elegem van belőle, amikor mások dumálnak bele a magánéletembe, így aztán mélységesen felháborít, amikor azt látom, hogy mások, csak mert más az ízlésük, napi szinten össztársadalmi beledumálással kell találkozzanak.
Ha esetleg félreérthető lenne - blogkommentek átka - ezeket nem a post kritikájaként írtam, sőt.

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2009.05.30. 16:45:33

@confessor:
Valóban, elnézést.
Ennek ellenére semmi értelme. :)

napazapa 2009.05.30. 16:47:18

Isten nyugosztalja Eve Kosofsky Sedgwicket...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Eve_Kosofsky_Sedgwick

I'll be Beck! 2009.05.30. 17:13:37

Hát nem megint egy tipizálós cucc? MINDENKIBŐL a latens (vagy vanabi) szociológust hozza ki a bloggerség?
Én se adok esettanulmányt, de
1. melegnek lenni népszerű.
Mióta tisztába jöttem vele, hogy buzi vagyok és ez FÉRFIAS dolog - plusz seggbekúrva lehet legalább olyan férfias, vidám méltósággal az ember mint amivel seggbekúr - azóta tapadnak rám a felizgult férfiak, nők, állatok, növények. Aki sunnyog, az mindenhogy áldozattá válik, ez a természet rendje.
2. Melegnek lenni ragályos
Ez nem tévhit. Én huszonöt évet normál, kielégült heteroként éltem, és ha nem kerülök egy vidám, öntudatos, űberhiperszexuális biszex "hálójába", tán most is az vagyok.
Így viszont normál, kielégült, nős, két gyermekes, meleg férfi vagyok.
A lényeg a boldogság, kielégültség, büszkeség, család, hagyomány - és a fánkok.
Szóval fel a fejjel buzik! Has be, váll ki!
Plusz állítom, hogy csak az én (jobbára) hülye kinda melegbüszkeségpopaganakommentjeim hatására is százak fejében fordult meg, hogy "basszameg kipróbálnám férfival".
Hát egészségetekre bajtársak! És ne feledjétek: a tett halála az okoskodás!

magnifique42 2009.05.30. 17:23:28

jó, hogy írsz erről, de ez a négy csoport tényleg nem fedi még csak a biszexek 60-70%-át sem. én sem tudom magamat egyikbe sem beskatulyázni (egyáltalán kell ez?)

tény, hogy ilyen életet élő pasasok léteznek, de itt elkezsődik a már jól meggyűlölt tipologizálás, beskatulyázás, stb.

nothing.at.all (törölt) 2009.05.30. 17:35:30

egyébként miért csak férfiakról esett szó biszexualitás címszó alatt?
nekem semmi bajom a melegekkel, de lehet van egy kevéske igazság abban, amit endike írt.
egyszer láttam egy filmet a világ legnagyobb farkú férfijáról, és azt mondta, azért van többször férfiakkal, mert ők jobban tolerálják a nagy méretet.
ennyi erővel az is lehet, hogy valaki azért "lett" meleg, mert sokkal több esélye van alkalmi kapcsolatokat létesíteni és nagyok az igényei.
persze ez is csak általánosítás, és nem állítom, hogy minden meleg kicsapongó, de azért....

standup 2009.05.30. 18:02:53

Tudom, hogy nincs erről KSH adat, de érdkelne, hogy melyik nemnél van vajon több ember, aki a saját neméhez is vonzódik?
Ne számoljuk bele a "divatleszbikus" tinilányokat, akik azzal akarnak népszerűvé válni, hogy "bevállalósak".

Szerintem a biszexualitás is nehezen megfogható, mert egy barátom tett egy kanyart egyszer a férfiak felé, tetszett is neki, de azóta nem érez ingerenciát arra, hogy külön keressen ilyen lehetőséget. Akkor ő például hova számít?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.30. 18:36:06

Akkor most lesz biszex felvonulás is? Van rá uniós támogatás?

nemuccaszoc 2009.05.30. 18:36:49

Érdekes de a biszexség férfi oldalról ritkább, nőknél gyakoribb sokkalta.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2009.05.30. 18:39:40

@mr lebowski: azért csak el jutsz odáig, tehát eszedbe kell, hogy jusson. :-)

borpancsoló 2009.05.30. 18:53:06

Mindenféle melegekkel kapcspolatos előítélet nélkül mondom, hogy az, aki a feleségét/barátnőjét egy pasival csalja, az a legalja mindennek. El sem tudom képzelni, mennyire betegesen gonosznak és gyávának kell ehhez lenni.

Ha valaki fiukat akar a népligetben az az ő dolga, de hogy azután hazamegy az asszonyhoz, aki nem is sejti, hogy előtte kivel hempergett a hapsija.

Inkább akkor válljon el, vagy lépjen le és utána, az még mindig egy tiszteséges megoldás.

sourcerror 2009.05.30. 18:54:21

" Többször hallottam melegektől, hogy a biszexuálisak "gyanúsak", kétkulacsosak, a könnyebb megoldást választják, és egyáltalán hogy van gusztusuk p*nát nyalni???"

És még ők prédikálnak a toleranciáról?

2009.05.30. 19:20:24

Hurrráááá, megint buzik!

Végre újra lehet olvasni rólatok.

Már úgy hiányzott a téma.

És igen aki lecumizza a haverját és mindketten fiúk, akkor azok buzik. Nincs mentség, h de én már voltam csajjal is.
A buzi, buzi marad, bármit is magyaráz a kis homokgyáros seggbekukizó.

És igen, nem vagyok toleráns, nem vagyok szimpatikus, nem vagyok kedves, sem megértő, nem vok buzitűrő.
Ezt csak azért írtam le, mert ilyenkor mindig jön a sok megpakolt ratyihuszár, hogy jajj milyen vagy!

kalannenikalandjai 2009.05.30. 19:24:46

@Hivatásos beszólóművész: vagyok helyett a vok szót használni a legnagyobb ratyiság. :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.05.30. 19:35:36

"A heterók számára szintén érthetetlen lehet a kettős irányultság - kivéve, ha nökröl van szó. "

Ha heteró nők vizsgálják a biszexeket (férfiakat?) vagy ha heterók (férfiak) vizsgálják a biszex nőket?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.30. 19:57:54

Nagyon várom már egy idegen civilizáció felbukkanását a Földön, mert akkor meg fognak jelenni a triszexuálisok, akik óriási felháborodást fognak kiváltani és a melegek, meg a biszexek összefognak a heterokkal, hogy együtt törjék le a konkurenciát. Persze lesz egy csomó hetero, akik titokban alienes képekre fognak maszturbálni. Ők lesznek a legharciasabbak.

kardinálispinty 2009.05.30. 22:06:50

gusvagyok: a tett halála az okoskodás, ez a "duma" Madách Imrétől van, Az ember tragédiájából.

Kopiás Attila Steve 2009.05.31. 04:07:05

@espadazo: Haha, ez jó. Hát, nem ritka a történelemben, hogy amikor valamelyik csoport egyenlővé válik, akkor egyes tagjai mások egyenjogúsága ellen mennek. Vannak, akik azt mondják, minden ember egyenlő, legyen bármilyen vallású, rasszú, nemű, szexuális hovatartozású stb. Mások meg csak maguknak szeretnék az egyenjogúságot, másoké már nem annyira fontos... Azt hinné az ember, hogy a nők, akik sokáig törvény szerint másodrendű állampolgárok voltak és máig nem mindenhol rendelkeznek azonos jogokkal; a "pórok", akik nem nemesi családba születve voltak évszázadokig másodrendűek; a színesbőrűek, akik Amerikában csak a 60-as években kaptak törvény előtti egyenlőséget, de délen mind a mai napig él a másodrendű státuszuk; a kisebb történelmi keresztény egyházak, amelyeket a katolikus egyház és számos európai ország újra és újra üldözött - szóval legalább ők emlékeznek rá, milyen kitaszított kisebbségnek lenni és segítő kezet nyújtanak. Hát nem, ez sajna nem így működik...

Amúgy nekem a Shadowrun szerepjátékot, vagy az X-ment juttatja eszembe a dolog, mindkettőben mutánsok lépnek be s sztoriba. Hát hirtelen a szélsőjobb (köztük feketék, melegek stb) nem azonnal őket tartja az emberiség legnagyobb problémájának?

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2009.06.02. 11:22:56

Azoknak, akik a szememre vetettek a kategorizalast: azt irtam, megismertem par tortenetet, ezek korulbelul igy es igy csoportosithatok. Nyilvanvaloan NEM CSAK ezek leteznek a vilagban, sot en sem tudnam magamat besorolni semelyikbe. Ezek lehetosegek tobb masik kozott. De majd irok meg e temaban, akkor talan vilagosabb leszek. Vagy ti olvastok figyelmesebben :)

Ami pedig a kategorizalast illeti, ugy altalaban: akik rendszeresen olvasnak, nyilvan latjak, hogy en magam is utalom a kategoriakat es a sztereotipiakat. A masik oldalrol azonban szomoru dolog, de teny, hogy csakis ezek menten tudunk beszelgetni. Ha valaminek nincs neve, nem lehet rola kommunikalni. Ezert rendszerint azon vagyok, hogy megtalaljam a legkisebb kozos nevezot a sarkitas es a hurra-egyek-vagyunk nezopont kozott.

cantalien 2009.06.17. 20:34:46

Látom itt sokan kritizálták a kategorizálásodat, de én majdnem pont beleillek a hármas csoportba:) Annyi kivétellel, hogy ha van barátnőm akkor senkivel nem csalom meg, és erre vágyat sem érzek. Az egyébként nehezíti a helyzetünket, hogy sajnos nehéz olyan fiút találni, aki hasonlóan gondolkodik, és semmi érzelmet nem akar, csak néha összefutunk és jól megdug. Egyik partnerem nem is értette, hogy mi az hogy nem vagyok hajlandó megcsókolni, mikor 1 perce még egy másik szerve a számban volt...
süti beállítások módosítása