Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.07.19. 14:04 LeGars

Me(le)goldóképlet - cikk a KultúrParton

A következő sorokban egy cikkre reagálok - már amennyiben reakciónak lehet nevezni egy blogbejegyzést, hiszen nem egyenesen az adott internetes honlap cikkírójának készül. Azt Szerencsére azonban ismerek olyat, aki megteszi ezt helyettem, csak küldené már el a válaszát :)

Kocsis Péter Me(le)goldóképtelenség c. cikke a Kultúrparton elég sok kérdést vetett fel egyszerre. Barátaimmal - igen rendezetlenül - át is rágtuk némelyiket.

Igyekszem sorra venni a legfontosabbnak tűnő pontokat:

kevés olyan ország van a földkerekségen, ahol a homoszexuálisok felvonulása ne váltana ki heves ellenérzéseket is (Athéntól Varsón át egészen Párizsig), amelyek tettlegességig fajulnak.

Ez azért túlzás. Athénban, Varsóban és Párizsban ugyan nem voltam melegfelvonuláson, Madridban és Bordeaux-ban azonban igen. Tavaly Madridban a kutya se próbált meg köveket kivakarni a földből, és más tettlegességre sem lettem figyelmes - sőt ellentüntetőkre sem. Lehet, hogy azért, mert kétmillióan (!!!) voltunk. A bámész tömeg inkább mosolygott, ha egyáltalán zavarba jött a felvonulástól. Ez azonban részletkérdés a cikk egésze tekintetében. Csak az alapállítást találtam kissé elnagyoltnak és tendenciózusnak. Sebaj, menjünk tovább.

(Kép: EurOrgullo 2007, Madrid)

Anélkül, hogy bármely térfélen állnék, első gondolatként annyit, hogy szerintem vannak, akik jogosan értetlenkednek: miért pont ők? Miért pont így? Talán megalázzák őket, talán minden és mindenki ellenük van, talán tiporja őket jog és a közvélemény? Nos, aligha.

Ezen a ponton azt hittem, én értelmezem rosszul a fenti mondatokat, úgyhogy elolvastam még háromszor. Miért pont mi? Először is azért, mert világviszonylatban nézve a felvonulás hagyomány. Ha Amerikában a hetvenes években a családanyák vonultak volna fel magasabb gyes/gyedért, majd Európába is belopózott volna e szokás, ma a nyugdíjasok vetnék fel - jogosan? - a kérdést, miért pont a családanyák vonulnak fel. A hagyományokon túl ott van az, hogy valóban nincs mindenki ellenünk, és talán nem tipor el minket az egész közvélemény, mégis... Kapott már családanya olyan névtelen levelet a postaládájába, hogy "megdöglötök, családanyák"? Mert én már kaptam olyat, hogy "megdöglötök, buzik!" Sőt, kutyaszart is kaptam már a bejáratom elé, meg fel is firkálták a postaládámra szép nagy alkoholosfilc-betűkkel, hogy BUZI. Pedig nem szoktam se tangában, se rózsaszín műbránert lóbálva vonulni a körfolyosón (megjegyzem: a melegfelvonuláson sem, mert ízléstelennek tartanám, akármilyen izmos legyek is). Innentől kezdve úgy hiszem, jogos felháborodással megyek ki az utcára felvonulni. Ugyanolyan jogom van a boldogsághoz, mint a családanyának. És van miért küzdenünk. Igenis, küzdenünk kell az elfogadtatásunkért. Senki nem fogja ezt megtenni helyettünk.

Az elmúlt időszakban a jog területén valóban értünk el eredményeket - nevezetesen a bejegyzett élettársi kapcsolatra gondolok. Ettől azonban még nem fogok könnyes szemmel köszönetet mondani a honatyáknak (akik mellesleg egy KDNP-kezdeményezésre még simán visszavonhatják a törvényt), mert úgy érzem, a minimális jogainkat vívtuk ki ezzel. Nagyon örülök neki - de miért lennék hálás?

No de hadd idézzek tovább:

Ha élettársi kapcsolatot engedélyeznek, azonnal házasságért kiáltanak, és persze, ha már házasság, akkor gyermek. De miért?

Miért kiáltunk házasságért, gyermekért? Azt hiszem, azért, mert teljes életet élnénk. Nagy rákfenéje a meleg kapcsolatoknak, hogy nehezen teremthető meg a perspektívájuk. Nem hiszem, hogy létezne bármiféle "érzésbeli különbség" egy nő-férfi, illetve egy férfi-férfi, nő-nő viszonyban. A legtöbb kapcsolatnak - a szenvedély egy-két éves csillapodását követően - szüksége van olyan perspektívára, ami által a két ember közös célt találhat és amely túlmutat a két egyénen. Legyen ez közös vállalkozás, elvi militantizmus, vagy éppen gyermekvállalás. Azon tanakodom, vajon sok heteroszexuális pár van-e, amely túléli, ha valamelyik fél miatt nem lehet gyermekük, és vajon ha nem örökbefogadnak, "helyettesíthetik-e" a gyermek által nyújtott egyértelmű perspektívát valami mással. Valami azt súgja, a kapcsolat e hiánytól sokkal sérülékenyebb. Ezért akarnak a melegek gyereket. Hogy teljes életet élhessenek. Mert teljes értékű emberek, teljes értékű vágyakkal. Az ember pedig olyan, hogy ha valamire vágyik, minden tőle telhetőt megtesz a vágya teljesülése érdekében.

Sokan persze azonnal azt válaszolnák erre, hogy "na de akkor buzi lesz a gyerek is!" Ennél nagyobb badarságot keresve se találnék (na jó, ez csak retorikai fordulat, badarságból mindig lehet nagyobbat találni). Én vajon miért lettem meleg, ha egyszer a szüleim megrögzött heterók? Nem eszik olyan forrón a kását. Amerikában már készültek tanulmányok. Ezek azt mutatják, a gyermek szexuális orientációját semmiben nem "hajlította el" a tény, hogy homoszexuális pár mellett nőttek fel. Az emberek félelme tudatlanság, nem áll mögötte megalapozott tudományos álláspont. Az előítéleteket pedig nem érdemes túlzottan komolyan venni.

"Jézusnak is két apja volt" - a cikkben is szereplő transzparens-idézet belőlem röhögést váltott ki, amikor megláttam. Úgy gondolom, ezt hívják egyszerűen úgy, humor. Emellett pedig Kocsis Péter fordítása pontatlan, és e pontatlanság itt nem jelentéktelen. A transzparens úgy szólt: "Jesus had two daddies too". Azaz: "Jézusnak is két apucija volt." Azt hiszem, nem véletlen, hogy nem az erősen vallásos konnotációjú father szó szerepelt ott. Úgy látszik, mégis igaz: szélsőséges helyzetekben nincs helye a humornak. Amikor viszont nincs többé humor, nincs érdembeli vita sem. Kár.

(Kép: humor a vérkatolikus Spanyolországban: "A nemi erőszak ellen: kötelező homoszexualizációt!")

No de menjünk tovább:

A büszkeség, a méltóság menete. Miért kell éppen ezeket a szavakat (ki)használni? Én nem vagyok büszke arra, hogy heteroszexuális vagyok, és nem is ettől van méltóságom, ha van.

Igen, a büszkeség, a méltóság menete. Etimológiailag persze sosem stimmel egészen, ha egy idegen nyelvből fordítunk le egy szót (jelen esetben: pride), de azért itt többről van szó. Nem arra vagyunk szerintem büszkék, hogy melegek vagyunk. Az egy puszta tény, és ezért első ránézésre teljesen jogos a másik oldal álláspontja: "én sem vagyok büszke a heteroszexualitásomra". A nézőpont azonban nem azonos. Én arra vagyok büszke, hogy a többség ellenérzéséből fakadó nyomással szemben is fel merem vállalni, hogy meleg vagyok. Szembe merek nézni mások megvetésével. Ennyi. A heteróknak nincs mit felvállalniuk. Az ő részükről tehát valóban értelmetlen lenne a büszkeség. Jó, könnyű nekik.

Akik megjelentek a homoszexuálisok felvonulásán, egyik vagy másik oldalon, azok véleményem szerint egyfajta szélsőséget képviseltek.

Én felvonultam, mégsem érzem magam szélsőségesnek. Nem várok többet a városi életem kapcsán, mint a heteroszexuálisok. Nem akarom senkinek a gyomráig tolni a nyelvemet a Nagykörúton. A felvonulással annyit szeretnék elérni, hogy ne csak az év egyetlen napján mehessek végig félelem nélkül az utcán kézenfogva a kedvesemmel. Tényleg olyan sok ez?

Zárásként pedig:

Szerintem kis hazánkban bőven akadnak tényleges hátrányos megkülönböztetések, az élet minden területén, és egyelőre vannak fontosabb megoldandó problémák, mint a homoszexuálisok házasodhatása.

Már akinek. Fura csúsztatás egyébként a felvetés. Attól, mert vannak nagyobb problémák, ezzel nem foglalkozhatunk? A társadalom nagy részének problémái az enyémek is. Plusz van a homoszexualitásból adódó probléma (amely egyébként nem is annyira az én problémám, hanem azoké, akiknek bajuk van az én homoszexualitásommal. Nekem nincs bajom vele. De ebbe most nem megyek bele.) Mi lenne a megoldás? Az talán, hogy egyéb problémák miatt erről most nem beszélünk? Erre csak azt tudnám mondani: a társadalom átlagánál én még rosszabb helyzetben vagyok, mert nem élhetem meg a szerelmi életemet annak teljességében. Oldjuk meg tehát először ezt, mert én még "súlyosabb helyzetben vagyok" az életem feszültségmentes megélése kapcsán, mint az "átlagemberek". Folytassam még a buta méricskélést, mi van előrébb és mi hátrébb? Azt hiszem, a kérdésfelvetés balgasága már így is világos.

Remélem, kritikám nem bántó (már ha valaha is eljut Kocsis Péterhez). Igazából tényleg köszönettel tartozom, amiért felvetette e problematikus pontokat. Mert a legrosszabb a jelenlegi helyzetben, hogy nincs értelmes párbeszéd, az ő írása pedig remek alapot jelent egy jó kis kocsmavitához, aminél jobb formájú vita szerintem nincs is a földön. Az előző években nem volt botrány a felvonulás körül, mert az emberek a tabuk védelme mögé menekültek. Emiatt inkább egy légüres tér vett minket körül. Örülök, hogy a mostani helyzetnek köszönhetően e légüres tér megtelik levegővel - még ha egyelőre kicsit záptojásszaga van is. Azt hiszem, ez a valós "társadalmi integráció" folyamatának első lépése.

294 komment · 1 trackback

Címkék: pride felvonulás melegházasság kultúrpart me(le)goldóképtelenség


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr42575654

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.07.19. 17:22:40

Egy meleg chatből 23:00:39 valaki:  holnaptól meg ráfekszek a melókeresgélésre 23:00:53 valaki:  mert itt a melegvilágban melót találni lehetetlen 23:01:56 tag:  és mit is keresel 23:02:32 valaki:  mindegy csak bejelent…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M a r c e l 2008.07.19. 17:20:33

Szóról szóra egyetértek.

xido 2008.07.19. 17:23:32

"Teljes életet élni"?....és a meleg párocska az örökbefogadott csecsemőnek,mikor felnő,hogy magyarázza el,hogy két apukád van,ebből az egyik az anyukád és bocs,ha ezért esetleg életed végéig szivatni fognak?

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.19. 17:29:41

"Miért kiáltunk házasságért, gyermekért? Azt hiszem, azért, mert teljes életet élnénk. "

Bazd meg, akkor csináljatok! Nem megy? Hát akkor el kéne esetleg gondolkodni, hogy miért is van ez így kitalálva...

sourcerror 2008.07.19. 17:32:30

"....és a meleg párocska az örökbefogadott csecsemőnek,mikor felnő,hogy magyarázza el,hogy két apukád van,ebből az egyik az anyukád és bocs,ha ezért esetleg életed végéig szivatni fognak?"

Én már tudom mi lesz a válasz: erről csak az a csúnya intoleráns társadalom tehet. (A társadalom hozza ide azonnal az ellenőrzőfüzetét.) Csak az a baj, hogy az a csúnya intoleráns társadalom nem változik meg egyik napról a másikra, addig pedig a meleg párok pont az általuk annyira szeretett, örökbefogadott gyermeket fogják szívatni.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.19. 17:34:55

Jól monda spucerror.

A bazmegért meg elnézést kérek.

Lajek 2008.07.19. 17:53:00

Az hogy két felnőtt ember, mit kezd magával/egymással az egy dolog, legyenek homo vagy heteroszexuálisak. Szívük joga, ha ők azonos neműként boldogok akkor éljenek együtt, házasodjanak, osszanak meg vagyont stb, mert hát két felnőtt állampolgárról van szó, akik elméletileg el tudják dönteni, hogy nekik mi a jó.

DE... azt is fogadják el tényként, hogy az ő életvitelük nem lehet követendő példa egy gyermek számára. Se a természet, se Isten ( legyünk ateisták, vagy hívők ), nem így találta ki a dolgokat, mint ahogyan a melegek elképzelik. Sajnos mind Isten előtt, mind Darwini síkon hibásan vagytok összerakva. Az hogy ez genetikai, vagy pszichés eredetű azon már lehet vitatkozni, de azthiszem a kérdés szempontjából lényegtelen. Nem kételkedem, hogy a meleg párok ugyanazt a szeretetet és törődést tudnák megadni egy gyermeknek mint egy nem meleg. De egy gyermek számára ez abnormális példát mutat, és úgy gondolom mai napig rengeteg hetero pár van akik hiába várnak gyermekre, talán először az ő problémáikat kellene megoldani.

Szóval kedves melegek, ezt a gyerek témát inkább fagyasszátok, be ha nem akartok még nagyobb társadalmi elutasítást kapni.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.07.19. 17:54:47

Metal Warrior - a Homoszexuális nem egyenlő az impotenciával.

Nagyon sok melegnek, felmérések szerint közel felüknek van saját gyerekük.

Az a bizonyos intoleráns társsadalom aki baszogatja a gyerekeket azok nem fognak különbséget tenni vérszerinti gyerek és örökbefogadott gyerek között.

És az igaz hogy a gyerek szívja meg... de mi van a sját gyerekke? Azt el kell venni?

HaCS 2008.07.19. 17:56:42

Kedves Legars!
Egy néhány dolgot pártra, nem(iség)re, felekezetre való tekinte nélkül a figyelmedbe ajánlanék.
A többségnek szvsz. egyáltalán nem azzal van a baja, hogy ti felvonultok, hanem AHOGYAN felvonultok. Én rettentő toleráns, és liberális embernek tartom magam. Nem azt kérem tehát tőletek, hogy ugyanúgy viselkedjetek, mint a többség, hiszen mások vagytok. DE azt viszont elvárom tőletek is ugyanúgy, mint Magyarország bármely más állampolgárától, hogy úgy NE viselkedjetek, ahogyan a többség sem teheti(és itt most nem a jogokról hanem azon túli dolgokról van szó). Ti. én nagyon szeretem hangosan hallgatni a kedvenc zenéimet, és valószínűleg délután jogom is lenne hozzá, de mégsem teszem, mert tisztában vagyok vele, hogy a szomszéd nénit zavarja. Kezded kapisgálni? Valamint ha én, mint hetero egy szál fecskenadrágban félmeztelenül sétálgatok a belvárosban húsz emberből három biztosan meg fog szólni, hogy te büdös köcsög. Ha a haverjaimmal sokan csináljuk ugyanezt lehet még tojás is jut a fejünkre. Ez nem nemi identitás kérdése. Én ezt nem teszem, mert TOLERÁLOM a más véleményét, és másokat ha jogomban áll akkor sem fogok szándékosan zavarni, megbotránkoztatni. Ha ti egyáltalán nem toleráljátok a többséget, akkor mi alapján várjátok el ezt visszafelé?
Egyébiránt nézd meg jól a saját képedet a madridi felvonulásról, majd hasonlítsd össze azzal, hogy hogyan néztek ki itt a felvonulók Budapesten.
Aztán gondolkozz...

Asszem 2008.07.19. 18:04:00

Hacs, én meleg vagyok, nem vonultam, nem is értem a felvonulás értelmét. És ha mindenki így gondolkodna, mint Te (nagyjából, mert ugye nem jó, ha egyformák vagyunk), akkor sokkal jobb világban élnénk. Szeretném hinni, hogy igazam van. De, ha nincs akkor cáfoljatok. :)

ksd 2008.07.19. 18:14:40

Semmi bajom a buzikkal, amíg nem mutogatják és hirdetik magukat nyilvánosan.. Nagyon nem szeretném, ha a gyermekem egy ilyen okádék példát látna. Úgyhogy amíg otthon, a négy fal között kurkásszák egymás seggében a szart, addig számíthatnak arra, hogy nem válnak "véletlen baleset" áldozatává.

io79 2008.07.19. 18:20:16

"Egyébiránt nézd meg jól a saját képedet a madridi felvonulásról, majd hasonlítsd össze azzal, hogy hogyan néztek ki itt a felvonulók Budapesten.
Aztán gondolkozz..."

Maximális bizony-bizony! :)

"akkor csináljatok! Nem megy? Hát akkor el kéne esetleg gondolkodni, hogy miért is van ez így kitalálva..."

Ez meg főleg tetszik. Jó, hogy leírtátok helyettem, elég volt "kopipésztelni"...

Szerintem a melegeknek meg kell tanulni elfogadni MAGUKAT. Hogy értem ezt? Hát úgy, hogy két azonos nemű emlős élőlénynek biológiailag KÉPTELENSÉG, hogy utódja legyen. Ha tehát a melegek együtt élnek, akkor - ahogyan a többségnek meg kell tanulni elfogadni az ő szerelmüket - nekik is meg kell tanulni, hogy az ő szerelmüknek ILYEN gyümölcse (értsd: gyerek) NEM LEHET. Ha ezt el tudják fogadni, ha ezzel meg tudnak békélni, akkor boldogabbak lesznek.

A teljes élet is érdekes...Szerintem a melegeknek, tolókocsisoknak, vakoknak...stb. nem arra kellene törekedni, hogy UGYANOLYAN teljes életet éljenek, mint a heterok, egészséges mozgásúak, látók. Hisz ez egy hazug illúzió! Aki nem lát, az nem tud OLYAN teljes életet élni, mint aki lát. Viszont sok vak él TARTALMASABB, értékesebb életet, mint némely egészséges ember. Ezt a tartalmasságot kellene akarniuk, hisz a fizikai egyenlőséget a sors nem adta meg nekik, ha akármit csinálnak, akkor sem.
És azoknak, akik most lebunkóznak, elmondanám, hogy van egy súlyosan autista öcsém. És sosem áltattam magam azzal, hogy ő is élhet olyan teljes életet, mint én. (Nem tud beszélni, írni, olvasni, így "kicsit nehéz" ugyanúgy élni, mint bárki más...)

Szóval éljünk békében a természettel: fiú+lány = gyerek.

A többi olyan, mint a narancsÍZŰ szörp. Nagyon érezni rajta, hogy nem az igazi.

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.07.19. 18:27:56

HaCS, nem tértem ki rá alaposan - még akarok erről írni -, de én sem tartom jónak, ahogyan egyesek felvonulnak. Erre csak röviden utaltam, mégpedig ezzel:

"nem szoktam se tangában, se rózsaszín műbránert lóbálva vonulni a körfolyosón (megjegyzem: a melegfelvonuláson sem, mert ízléstelennek tartanám, akármilyen izmos legyek is)."

DE: tudnék én olyan képet mutatni neked a madridi felvonulásról, ahol félmeztelen transzexuálisok buliznak ezüstszínű lakkal lefújva. Ez itthon nem menne. Nem is kell hogy menjen.

Lajek: remélem, legalább génbiológus vagy, hogy meg tudod mondani, darwinilag "hibásak" vagyunk-e. Egyébként meg Isten útjai kifürkészhetetlenek.

HanG99 2008.07.19. 18:36:36

megjöttek a homofóbok :(

az egyes értelmi kihívásokkal küzdők között sorrendet felállítani (ki a nagyobb hülye) diszkrimináció lenne a kevésbé hülyével szemben, ezért nem írom oda, hogy kinek válaszolok, bár ha érdekelte volna, vagy egybites agyában a sokszor hallott válaszok megragadtak volna, akkor nem kellene újra elmondani:
1) "csináljon gyereket, oszt ha a természet alapján nem sikerül, akkor ne hőbörögjön" írójának üzenem, honnan tuggya, hogy apjának nem a postás segített? nem sikerül a természetnek, akkor ne legyen mesterséges megtermékenyítés se? ha a természet szerint akarjuk, akkor gumit se hasznájjon senki se?
2) aki szerint ha nem "úgy" csinálnák a felvonulást, akkor nem lenne akkora ellenérzés, na esse látott még melegfelvonulást élőben, hanem csak a bulvármédiából tájékozódik - érthető, az ő szintjén ha nem elég nagy betűvel írják, akkor nem tudja összeolvasni a szavakat
3) aki szerint "Szívük joga, ha ők azonos neműként boldogok akkor éljenek együtt, házasodjanak, osszanak meg vagyont stb", annak üzenem, hogy a való életről, a hátrányos megkülönböztetésről semmi fogalma nincs, minden szart elhisz, ugyanis, ahol jelenleg megkülönböztetés van, ami szerinte nem létezik:
- nem házasodhatnak
- öröklés nem automatikus, a meleg embert kitagadó szülő hamarabb örökölhet a halála után, mint az akivel együtt összehozta a öröklendő vagyont
- nyugdíjjog, özvegyi nyugdíj dettó nem azonos
- adójog: pl feleség tanulmányi költségei leírhatóak, meleg élettársé nem

ezek csak kiragadott példák voltak
----------
ja és hetero vagyok, akinek nagyobb gondot okozna, ha a gyermeke fióknácival élne együtt, mintha azonos nemű baráttal

Pogány Ildikó 2008.07.19. 18:39:41

Hetero, házasságabn élő édesanyaként most álnéven kommentelek ide. Nem merem ennyi ellenséges hőbörgő között felvállalni a véleményem, bocs.
Én igen is megengedném az örökbefogadást meleg párpknak is. mindössze öt év együttéléshez kötném. A hetero párok 90%-a alkalmatlan gyereknevelésre! Látom, hogy isznak, veszekednek, elválnak, mocskolódnak, tüntetésre viszik a gyönyörű kislányukat a nyakukban, ahol őrjöngve, magukból kikelve ordítanak. Nem tudják megfizetni a megflelő szinvonalú okataást, sportot, könyveket, utazást a gyereküknek, de az alapvető szocializálódát sem tudják biztosítani a gyereknek. A meleg párok között is rengeteg tanult, tehetséges, jó egzisztenciájú fiatal van, akik sokkal jobban nevelnék a gyerekeiket mint némelyik hetero. Arról nem is beszélve, hogy én nem azért a férfiakat szeretem, mert azt láttam, hogy édesanyám egy férfivel (történetesen az édesapámmal) csinálja! Mert soha nem láttam őket abban a szituációban, mint ahogy a meleg pár gyereke sem fogja látni a szüleit így.
Nemrég láttam egy műsort, ahol egy angol meleg párnak, és egy nőnek adtak egy műbabát egy hétre. A baba távirányítható volt, éjjel sírt, bekakilt, csönd kellett neki, három óránként etetni kellett, stb. A meleg pár úgy gondozta, mint a legjobb édesanyák! a nő fejre ejtette, undorodott a koszos pelenkától, semmi anyai ösztön nem volt benne! A végén az egyik srác, amikor vissza kellett adni a babát, megkönnyezte. Én akkor értettem meg. Nem azon múlik, hogy hányassal kezdődika személyiszámod, és még csak nem is azon, hogy "hagyományos" családmodellbe kerül-e egy kisember. Persze, a melegek sokkal impulzívabb életet élnek. Ok. Valószínűleg sokkal kevesebb százalékuk vágyik gyerekre, mint a heteró párok, d attól még sokan érettek lehetnek a feladatra. Sok gyerek pedig szerető családra vágyik, és Isten adja nekik, hogy megtalálják.
Még egy fontos dolog, mert sokan összemossák a dolgokat: a homoszexualitás egyáltalán nem egyenlő a pedofíliával.
Egyébként mindenki férfi párokban gondolkodik, pedig női párok is vannak. Persze nekik is megitélem a családalapítás jogát :-)

boy89 2008.07.19. 18:54:12

Teljesen egyetértek a cikk tartalmával! Jól átgondolt és megfogalmazott. Grat!:)

mxplanet 2008.07.19. 18:54:36

Magyarsag 2008.07.19. 18:44:18
LOL

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.07.19. 18:55:40

HanG99: Kösz!

Pogány Ildikó: nekem tetszik az öt éves együttélés feltétele. Igaz, hogy a meleg párok sokszor nagyon instabilak. Ennek is biztos megvannak a maga okai. Arról pedig én is írtam, hogy a képlet annál jóval bonyolultabb, mint hogy "egy az egyben átveszem a példát anyutól-aputól".

HaCs: láttad te, milyen emberek voltak kint idén a felvonuláson? Hát még a két madridi képeimnél is konszolidáltabbak. Csak nem a három botrányfotót kéne megnézni a bulvárban, hanem azt a kb. 3583741921 másikat, ami a felvonulókról készült. Sztereotípiából írtál.

Lundekvam 2008.07.19. 19:01:13

Csak ne akarjanak teljes életet élni.
Ez nem normális dolog.
Otthon csináljon azt amit akar, de ne vonuljon fel az utcán, és ne hergelje maga ellen a normális embereket(nem számolom ide azt a sok barmot(s*ggfejet) aki kiment ellentüntetni, mert azok még nagyobb szégyenérzetet keltenek).
Az ismeretségi köröm kb 6%-a meleg.
Nincs velük bajom, mert nem reklámozzák.
Nekem ne mutogassák a médiában, az utcán, a közéletben.
És a gyerekemnek meg főleg ne kelljen meleg sorozatokat látnia(fiuk a klubbol)a tv-ben.
ennyi

xido 2008.07.19. 19:04:08

HanG99:az 1.,reagálást egy olyan kommentre írtad,ahol szerintem arra gondoltak,hogy 2 pasi ha "beledöglik" se fog összehozni természetes úton gyereket magának,de még mesterséges úton sem...akkor fogadják el,hogy nem olyan utódnemzést "találta ki a biológia",hogy azonos neműeknek is sikerüljön...
attól,hogy némely meleg lelkiismeretesebb és emberségesebb,még ugyanolyan még eshet ugyanabba a hibába,mint mondjuk egy gyerekének idióta nevet adó szülő..mert neki az tetszett..és nem gondol bele,hogy mikor a gyereke felnőtt lesz,nagyon ciki lesz neki a szülei által kapott terhet viselnie...mert...csak..társadalmi dolgok miatt...

Pogány Ildikó 2008.07.19. 19:04:44

El lehet kapcsolni.

gonzalo 2008.07.19. 19:07:35

Lundekvam:
you think you're normal?
you are just heterosexual

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.07.19. 19:11:45

Így van. Kezdjek el én is hőbörögni, hogy nem tetszik a hüvelygombakrém-reklám? Ne már! Igazán elrugaszkodhatnánk a háromévesek szintjéről:

Én meg nagyon nem szeretném, ha a lányom azzal szembesülne, kutyák szarnak az utcán. Attól félek, a végén még ő is odaszarik. Muhaha!

papa2x 2008.07.19. 19:25:45

"Miért kiáltunk házasságért, gyermekért? Azt hiszem, azért, mert teljes életet élnénk. "

Világos, tehát még gyermekáldozatot is kíván a homoszexuálisok boldogsága...hiszen eszerint csak erre kell a gyerek. Szerintem az igazi anyukák és igazi apukák inkább a gyermekük boldogságát szeretnék elsősorban, nem pedig a sajátjukat a gyereken keresztül. Ez a legfontosabb különbség! Soha ne engedjük hozzájuk a gyerekeket!

HaCS 2008.07.19. 19:33:23

Kedves Legars!
Valóban elismerem a kint lévők nagy része konszolidált lehetett(nem láttam, mert nem voltam ott a kordonon se belül, se kívül), csak hát sajnos a legkirívóbbak látszanak a tömegből leginkább. Valóban a média is tehet róla, hogy ugye oda is a legkirívóbbak kellettek(hmm ugye bulvár).

Kedves Hang99!
Amennyiben a kommented második részét nekem címezted, két dolgot mondanék el.
1.) "aki szerint ha nem "úgy" csinálnák a felvonulást, akkor nem lenne akkora ellenérzés" Én ezt eddig sehol nem állítottam, csak megjegyeztem, hogy igenis ott is rendet kellene tenni néhány fejben.
2.) A kordonon kívül állók nagyjából három részre bonthatók:
- Akik az általam leírtak miatt voltak ott
- Akik politikai meggyőződésből voltak ott
- Akik a balhé miatt voltak ott
Az első csoportot legalább ki lehetett volna hagyni a képből(akkor is ha sajnos szvsz. ők voltak a legkevesebben, és ők voltak a legkevésbé agresszívek). A másik két csoportnak nem igazán veletek voltak a bajaik, bár tudom akit eltaláltak dolgok azoknak ez nem kevésbé fáj. Mindenesetre azt a részt legalább ne vegyétek úgy a szívetekre. Ez a két csoport(de különösen az utolsó) sajnos lassan mindenhol ott van ahol úgy érzi ott a helye. Lehet az Olaszliszka, Kendermag, jegyiroda bármi. Ezekkel az elemekkel(főleg az utolsó csoporttal, az ún. csőcselékkel) tényleg kezdeni kellene már valamit, és nem csak töketlenkedni, de itt most politikába érthető okok miatt nem szívesen mennék bele. Ez nem az a blog, és hidd el, hogy más helyeken már meg is mondtam párszor a magamét.
Ezen kívül a homofób jelzőt kikérem magamnak!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 19:35:01

papa2x: Tehát egy hetero pár azért és kizárólag azért vállal gyereket, hogy a gyerekük boldog legyen? Ne csúsztass már ekkorát...

nyelv-ész 2008.07.19. 19:37:51

Én azt nem értem, hogy ha látják a homók, hogy ekkora nagy a társadalmi ellenállás az ő családalapítási és gyermek-örökbefogadási ingerenciájukkal szemben, akkor miért nem veszik tudomásul, hogy az ő életvitelük a többiek számára csak bizonyos korlátok közt tolerálható?

Miért kell folyamatosan erőlködni?

Ráadásul ezt az erőlködést valami forradalmi tettként tüntetik fel, emberi jogokat meg hasonlókat emlegetnek. Holott semmiféle emberi jogukban nincsenek korlátozva. Sem gyermeknevelési, sem házassági, sem családalapítási jogukban nincsenek korlátozva.

Egyet nem hajlandóak tudomásul venni: hogy a család és házasság intézménye nem azonos neműek együttélését jelenti.

papa2x 2008.07.19. 19:43:30

Cyr: ezt nem állítom, azoknak a hetero pároknak is el kéne gondolkodni a gyermekvállalás értelméről. A cikkíró viszont a homók "gyermekvállalását" kizárólag ezért tartja fontosnak.

fynndafrail 2008.07.19. 19:44:18

Először is, nem ártana különbséget tenni a melegek és a pedofilok között.

Engem nem zavarna ha a melegek törvényesíthetnék a kapcsolatukat és gyermeket fogadhatnának örökbe.

Az örökbefogadásnál jó ötletnek tűnik az 5 évnyi párkapcsolat: jelentsék be hogy kölköt akarnak, mutassák be a kapcsolatukat törvényesítő papírt, majd öt év múlva jöjjenek vissza újra. Király. Nem tudom mit vizsgálnak heteró családok esetében, gondolom ott is megnézik az életvitelt és az anyagi helyzetet, ezt esetleg itt is lehetne kicsit firtatni. Plusz kellene mutatni öt évre visszamenően valami spéci erkölcsi bizonyítványt, csak hogy a prostituáltak meg hasonszőrűek ki legyenek szűrve.

Ami a párkapcsolat törvényesítését illeti: OK, persze, legyen, de ne házasságnak hívjuk, hanem találjunk ki rá valami mást. Pusztán azért, mert ugye ha a melegek elvárják hogy tolerálja a másságukat a társadalom, akkor nekik is illik hasonlóképpen hozzáállni a társadalom bizonyos rétegének rigolyájához. Vannak akik a házasságot mint szentséget élik meg, no meg ott vannak a keresztények, stb, stb. Illene feléjük egy gesztust gyakorolni és elnevezni a melegek élettársi kapcsolatát valami szép, arra illő névvel. Passz, majd ők kitalálnak maguknak valamit :-)

fynndafrail 2008.07.19. 19:46:04

Ja, még valami: amennyiben visszaélnek a kapott lehetőséggel akkor fokozott szigorral sújtson le rájuk a törvény. Csak hogy legyen már súlya is a dolognak...

fynndafrail 2008.07.19. 19:47:22

Jav: * Plusz kellene mutatni öt évre visszamenően valami spéci erkölcsi bizonyítványt, munkaviszonyt, adóbevallást, csak hogy a prostituáltak meg hasonszőrűek ki legyenek szűrve.

HaCS 2008.07.19. 19:47:53

fynndafrail 2008.07.19. 19:44:18

Teljesen egyetértek.

marosy 2008.07.19. 19:50:05

Már a csapból is a melegek folynak.

HanG99 2008.07.19. 19:50:43

HaCs!
Te gondolsz a beírásomról és rólam amit akarsz, akár ide is írhatod, én meg gondolok Rólad és a beírásodról amit én akarok, és részben már ide is írtam.
Érvelésed sokban hasonlít általam ismert homofób klisékhez, amikor ugyan csak rejtve,de azért "maguk tehernek róla".
Joguk van rá? - igen
Bárkinek joga van megbotránkozni?- igen
Bárkinek joga van megzavarni?- nem

ha ezekben egyetértünk (mármint ezek a jogállam által tolerált keretek, és ha ebben nem egyezünk meg akkor nagyon eltérő a jogállamról alkotott képünk, és akkor felesleges az eszmecsere), akkor elsősorban azt kéne kibeszélni, hogy a gaypride megzavarása hogyan büntetendő, hogyan előzhető meg (betiltás nem OK, mertakkor a bankrablás megelőzésére csak a bankok és a pénz betiltása a megfelelő válasz), és majd utána lehet arról beszélgetni, hogy ha így nem , akkor hogyan kellene az lmbt csoportnak stratégiát kialakítania az elfogadtatásuk elősegítésére, és miért nem sikerül egy ennyire töredezett, primadonnákból álló csoportnak egységes nyelven beszélnie.
de először az lmbt-sek demokratikus (zavarnélküli felvonulás) jogait kéne biztosítani, mert ha ez nem sikerül, akkor nem tudom melyik következő csoport fog ennek a csőcseléknek az áldozatává válni.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 19:53:17

Papa2X, mi a férjemmel igazán önző szándékkal nemzettünk gyerekeket. Önös céllal úgy éreztük, hogy vágyunk rá, hogy ettől teljesedik majd ki kettőnk kapcsolata. És így is lett. aztán persze ez az önzés megváltozott, és már a gyerek "miatt" élünk, érte létezünk. De ammikor megfogant, ezt még csak hallottuk másoktól, nem éreztük. Önzők voltunk, boldogok akartunk lenni.

megmondoember 2008.07.19. 19:53:33

""Teljes életet élni"?....és a meleg párocska az örökbefogadott csecsemőnek,mikor felnő,hogy magyarázza el,hogy két apukád van,ebből az egyik az anyukád és bocs,ha ezért esetleg életed végéig szivatni fognak? "
Ennyi erővel akkor a vörös hajú, alacsony, magas, vékony, kövér, sánta, elálló fűlű, stb. apukának se legyen gyereke, mert őt is szívatni fogják azért, mert apukája nem volt olyan mint a többség, igaz?

Egyébként meg ha szívatják is, csak az olyan hülyék (miatt) teszik majd, mint te.

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.07.19. 19:57:32

papa2x: nem azt írtam, hogy csakis saját maguk miatt kell nekik gyerek. Az ösztön mindenkinél ösztön. Az utódnemzés ösztöne szexuális orientációtól független.
Hadd morzsoljak el egy könnyet, mert meghatottságom határtalan: ki ne szeretné megmutatni ezt a szabad és harmonikus világot egy újabb emberi lénynek, ugye?!

papa2x 2008.07.19. 19:58:57

Pogány Ildikó, gondolkodtál azon, hogy mi lehetett az oka ennek az örömteli változásnak?

megmondoember 2008.07.19. 20:00:22

"DE... azt is fogadják el tényként, hogy az ő életvitelük nem lehet követendő példa egy gyermek számára. [...] De egy gyermek számára ez abnormális példát mutat, és úgy gondolom mai napig rengeteg hetero pár van akik hiába várnak gyermekre, talán először az ő problémáikat kellene megoldani."
Mert az alkoholista apuka követendő mintapélda, igaz? Vagy a dohányos apuka. Vagy az anyukát verő apuka. Vagy az anyát a gyerekkel egyedül hagyó apuka. Vagy a munkanélküli apuka. Vagy a depressziós apuka. Vagy a túlsúlyos mozgáshiányos életet élő apuka. Vagy, vagy, vagy. Ezek mind mintapéldák igaz? Tőlük mégsem akarod ugye a gyerekvállalás jogát elvitatni, a gyerek érdekeire hivatkozva? Ők nem adnak rossz példát a gyereknek? Akkor miért nem?

"Se a természet, se Isten ( legyünk ateisták, vagy hívők ), nem így találta ki a dolgokat, mint ahogyan a melegek elképzelik. Sajnos mind Isten előtt, mind Darwini síkon hibásan vagytok összerakva."
Ez valószínűleg rád, vagy valamelyik felmenő ági rokonodra, családtagodra éppen úgy igaz, hogy ti. valakid valamilyen olyan genetikai betegséggel született, amelyben normáls körülmények között fiatalon- vagy legalábbis korábban, mint az átlag - belehalt volna. Csak ugye az orvostudomány megmentette. Gondolom te azoktól is megtagadnád az élethez való jogot (a kezelést, sőt, még esetleg követelnéd is a kivégzésüket), mert hogy genetikailag "hibásan lettek összerakva", nem így lettek kitalálva, és így veszélyt jelentenek az emberi fajra, igaz?

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:00:58

Az hogy annyira szerettük egymást, hogy egszer csak megfogalmazódott bennünk ez a kérdés? Az, hogy úgy éreztük egy gyerekkel lenne teljes az életünk?
Vagy abban a pillanatban csupán az egymás iránti vágy?

megmondoember 2008.07.19. 20:04:31

"Miért kell folyamatosan erőlködni? "
Talán, mert bennü több élni akará és gerinc van, mint benned, aki nyilván szó nélkül lenyelné, hogy csak azért, mert neki mondjuk szőke a haja miközben a többségé barna (vagy fordítva, ha barna hajú vagy), ezért kevesebb joga van, másodrendű állampolgár.

Szumi 2008.07.19. 20:07:59

"Semmi bajom a buzikkal, amíg nem mutogatják és hirdetik magukat nyilvánosan.. Nagyon nem szeretném, ha a gyermekem egy ilyen okádék példát látna. Úgyhogy amíg otthon, a négy fal között kurkásszák egymás seggében a szart, addig számíthatnak arra, hogy nem válnak "véletlen baleset" áldozatává."
Na, ez egy normális álláspont, szutykos buzik.

Szumi 2008.07.19. 20:11:22

Ha akar gyereket a rütyvedt buzija, akkor szüljön magának! Hogy az a gének zsákutcája! Pina nem kell, de gyerek meg igen! Nem másodrendűek vagytok, hanem értéktelenek.

gec 2008.07.19. 20:12:25

Te szeretnéd, ha gyermeked (az örökbefogadott) meleg lenne?
Nem lenne unokád? stb.
Őszintén!

papa2x 2008.07.19. 20:15:04

Szerintem az egészséges párkapcsolat természetes következménye a közös gyermek iránti vágy. A homoszexuálisoknak véleményem szerint eszük ágában sem lenne gyereket nevelni (ezt homo ismerőseimről sem tudnám elképzeni), ha nem gondolnák azt, hogy ezzel a társadalom majd végre elfogadja őket. Ez egy bizonyítási kényszer és nem természetes következmény, ennek a kényszernek pedig sok ártatlan gyermek eshet áldozatul. A hetero pároknál ez a szempont nem játszik a gyerekvállaláskor.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:15:54

Gec, senki nem szertné, még a melegek sem úgy fogadják örökbe a gyereket, hogy bárcsak meleg lenne ő is! De miért kéne annak lennie?
Én sem szeretném ha a fiam az lenne. Biztosan hónapokig zokognám végig az éjszakákat, és elsiratnám a meg sem született unokáimat. DE AKKOR IS AZ ÉN FIAM MARADNA! Neked is lehet homoszexuális a gyereked. Igen, ezt hinnéd valószínűleg, hogy belehalsz, de aztán menne tovább az élet, hidd el.
Szerintem.

HaCS 2008.07.19. 20:19:16

Kedves marosy!
Nem tudom miért vagy meglepve egy nyíltan vállalt és kihirdetett meleg blogban.

Kedves Hang99!
A jogokkal kapcsolatban egyetértek veled teljes mértékben, bár azt az álláspontomat fenntartom, hogy én egy társadalom működését továbbra sem csak és kizárólag a leírt jogszabályok mentén tekintem, azzal együtt, hogy a jogszabályok kötelezőek mindenkire nézve. Ezen kívül szerintem nincs olyan, hogy előbb meg azután, hanem ahol javítani lehet azt el kell kezdeni azonnal minden esetben.
A zavargás hogyan előzhető meg:
Erre tökéletes rendvédelmi módszerek vannak, csak pl.: Álruhás rendvédelmi tagok beépülése szervezett tömegekbe, szószólók irányítók kiemelése a tömegből (szintén beépített emberek által ott a tömegben) stb.
Hogyan büntethető?
Garázdaság:
Btk. 271. §
(1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan,
b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.

(3) Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye van.

Könnyű testi sértés:
Testi sértés

170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bűntett miatt könnyű testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
......
Hivatalos személy elleni erőszak:
Btk. 229. §

(1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan vagy felfegyverkezve követik el.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) Aki hivatalos személy elleni erőszak elkövetésére irányuló csoportban részt vesz, vétséget követ el, és két évig, a csoport szervezője és vezetője bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hogy ezeket miért nem alkalmazzák? Nos itt jön a képbe a politikai töketlenkedés, amiről itt továbbra sem szeretnék vitát nyitni. Bár talán a nagy felháborodásnak hála lassan isten malmai is elkezdenek végre őrölni.

Talán kicsit hosszú lett. Elnézést!

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:20:15

Papa, mit értesz azon, hogy sok ártatalan gyerek eshet áldozatul?
Én ismerek olyan meleg párt, akik igenis vágynak babára.
Tudod, arról senki nem beszél, hogy az jobb-e, hogy homoszexuális fiatalok megházasodnak, gyerekekt nemzenek, majd romokat hagyva maguk után elválnak, mert az ösztönük kerekedik felül?
Az a tragédia a gyereknek, amikor 10 éves korában kiderül, hogy anyu nem is aput szereti, hanem a szomszéd lányt, és mindig is így volt. Ott valóban életek mennek tönkre, gyereké, házastársé, nagyszülőké. Pusztána a társadalmi megfelelési kényszer miatt.

gec 2008.07.19. 20:20:24

Pogány Ildikó!
Én sem örülnék, ha lányom/fiam meleg lenne, de elfogadnám természetesen.
Mondjuk, bosszantana.(enyhén fogalmazva)
De én a melegektől kérdem. Vajh, ők azt szeretnék -mint általában a szülők- a gyerek legyen olyan mint ők?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:23:12

papa2x: Nem a gyerek léte vagy nem léte miatt fogad el a társadalom. Ártatlan gyerekek pedig hidd el, áldozatul es(het)nek hetero kapcsolatban bőven.
Az pedig, hogy "a te véleményed szerint " a homoszexuálisok mit szeretnének, már megbocsáss, de irreleváns. Szerinted ők el tudják mondani azt, hogy te mit szeretnél? Szeretnél ha elmondanák, HELYETTED? Miért érzed magad náluk különbnek, felettük állónak? Te TEHETSZ ARRÓL, hogy heteroszexuális vagy? Úgy érzed, a TE ÉRDEMED?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:27:17

gec: "De én a melegektől kérdem. Vajh, ők azt szeretnék -mint általában a szülők- a gyerek legyen olyan mint ők? "

Én meg tőled kérdezem: te nem azt szeretnéd, - mint általában a szülők - hogy a sarjaid különbek legyenek nálad, túlszárnyaljanak téged? Mert én igen.
OLYANOK? Az "olyan", mint "olyan" kezdődik és végződik csupán a nemi irányultságban? Erről számodra szól az "olyan"? A gyereknevelés? TÉNYLEG ez a legfontosabb?

gec 2008.07.19. 20:27:29

"A gyerekek, Dani és Fanny úgy tűnik, megértőek a szolfézsórákkal szemben. Terry Black egyelőre nem tudja, mikor fogja beavatni a kicsiket a múltjába.

- Nem tudom mikor mondom meg nekik, itthon nem sminkelem magam, nem öltözök fel női ruhába, hisz ez a munkámhoz kell és ugyanezt a programot adom, férfiben, nőiben, mikor hogyan kérik. A helyszínen öltözök és sminkelek. Danika látott már női ruhában dolgozni a televízióban, és azt mondta, nagyon ügyes vagyok - mondta Terry, aki bízik abban, hogy gyermekei majd így is büszkén tekintenek apjukra."

papa2x 2008.07.19. 20:27:36

Ildikó, félreértés ne essék, ugyanolyan felelőtlenségnek tartom, az általad leírt szituációt is. A homo párok esetében azonban a gyermek véleményem szerint csupán eszköz egy bizonyos célhoz, ami drasztikusan csökkenti a családi körülmények kialakulásának esélyét.

megmondoember 2008.07.19. 20:29:22

"A homoszexuálisoknak véleményem szerint eszük ágában sem lenne gyereket nevelni (ezt homo ismerőseimről sem tudnám elképzeni), ha nem gondolnák azt, hogy ezzel a társadalom majd végre elfogadja őket. Ez egy bizonyítási kényszer és nem természetes következmény"

Mert te belelátsz a fejükbe és/vagy jobban tudod, hogy ők mit akarnak és miért, mint saját maguk, igaz?

"A hetero pároknál ez a szempont nem játszik a gyerekvállaláskor. "
Ezek szerint nem csak a melegek gondolataid tudod olvasni, hanem a heterókét is.

"ennek a kényszernek pedig sok ártatlan gyermek eshet áldozatul. "
És alkoholista, dohányos, agresszív, vagy éppen csak hozzád hasonlóan intoleráns homofóbiás szűlőnek hány gyerek esik áldozatul?

lili 2008.07.19. 20:31:55

Az, hogy ki kivel él együtt, az mindenkinek a magánügye. Ellenben, meleg párok esetében nem tartom ideálisneak a "közös gyermekvállalást", nem támogatom ezt a dolgot. Egyet értek azzal a felvetéssel, hogy már kit fog anyának és kit apának szólítani az a gyerek. Tovább nem is ragozom.

Azzal viszont tökéletesen egyetértek, hogy ha nem is házasságnak hívják, de valamit az együttélésük intézményesített formájára ki kell találni, hogy a közösen felhalmozott vagyont, ne adj isten a másik elvesztése után minden további nélkül egymástól örökölhessék...stb. Hitelfelvételnél is "családtagnak" számítsanak...stb.

gec 2008.07.19. 20:31:57

Cyr!
Ezek szerint a "nemmeleg" gyermek túlszárnyalja meleg szüleit?
Hogy is érted ezt?
Nem akarom az általam el nem ért célokat gyerekeim elé tűzni.
Találjanak célt maguknak, tervezzenek. Segítünk nekik az ö megvalósításban a párommal, aki történetesen nő, mert maradiak vagyunk.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:34:04

Terry Black nagyon rossz példa, mert először is nem család, hanem egyedül álló. másodszor egy igazi ripacs, és nem perzentálja a meleg embereket.
Ennek ellenére, én úgy látom, hogy nagyon jól neveli a gyerekeit, és sokkal jobb helyen vannak nála, mint az édes szüleinél voltak.
Heteró szinészek is szoktak női ruhában szerepelni (bocs ez pont ilyen roszz példa)

papa2x 2008.07.19. 20:34:28

Cyr, én a homók gyermekvállalásával kapcsolatban írok, nem a homoszexualitás jelenségével kapcsolatban. Ehhez képes kicsit off-szerű a magasabbrendűség-kártya bevetése. Egyébként mindenki megírhatja a véleményét és az semmiképpen nem lesz irreleváns, hiszen akkor ennek az egész blognak semmi értelme nem lenne.

Szumi 2008.07.19. 20:34:48

Adva vagyon pediglen a hímivarsejt, meg a petesejt, abból leszen majd az új ember. A buziknak csak szaros lesz a cerkájuk és renyhe a blendéjük. EZ A KÜLÖNBSÉG! Nem látjátok?

gec 2008.07.19. 20:35:00

Meg a homofóboknak:
Majdnem minden pasi megpróbálja análszexre rávenni időnként a partnerét, és beindul egy leszbi pártól, mégis a legfőbb érv a melegek ellen az, hogy mit csinálnak az ágyban.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:37:03

Lili, egyiket apunak, másikat Lacinak? Vagy mindkettőt a keresztnevén? Nem hiszem, hogy ez akkora probléma. És aki csonka családban nő fel, és senkit nem hívhat apunak? Azzal sincs gond.

Szumi 2008.07.19. 20:37:06

gec: én bizony homofób vagyok, és eszem ágában sincs "analizálni":) senkit.
A róka hordja el az összes buzit!

gec 2008.07.19. 20:38:26

" Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:34:04
Terry Black nagyon rossz példa, mert először is nem család..."
Ő talán az egyetlen meleg Mo.-n, aki hivatalosan megkapta kiskorúak felügyeletét.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:39:52

gec: Igen, túlszárnyalhatja. Tudásban, emberségben, döntésekben, bármiben. Akkor is, ha történetesen meleg. Akkor is, ha nem meleg. Ez a tény nem befolyásolja ugyanis azt, hogy milyen ember. Ha nálad befolyásolja, akkor a gyerekeidet, ha éppen róluk derül ki később, hogy saját nemükhöz vonzódnak (ne derüljön ki, természetesen nem kívánom neked), hogy fogod azt elfogadni? Eltaszítod őket? Nem önmagukért szereted őket? Nem azért mert a véreid?
Én sem azt akarom, hogy a gyerekem HELYETTEM éljenek meg, tegyenek meg dolgokat. Nem erről szól a túlszárnyalás.
Ha meg csak azért élsz hetero kapcsolatban, mert maradi vagy, akkor sajnállak. Én is hetero kapcsolatban élek, a negyedik gyerekünket várjuk, de képzeld, nem maradiságból.

papa2x 2008.07.19. 20:40:37

Megmondóember: te belelátsz a homó pár leendő gyermekének a fejébe? Szerinted melyik alternatívát választaná? A nagy baj, hogy nem fogják megkérdezni őket, különben őket is kikiálthatnád "intoleráns homofóbiás" vakarcsoknak.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:40:40

Tudom. Sajnos ő az egyetlen, ezért mindig fel lehet hozni, hogy micsoda ripacs.

gec 2008.07.19. 20:40:48

Viszont, úgy látszik melegek nem kommentelik a kérdésemre a választ: Akarják-e, hogy gyermekük meleg legyen mint ők?
Gyerünk! Halljuk a válaszokat!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:43:50

papa2x: "Cyr, én a homók gyermekvállalásával kapcsolatban írok"

Igen, veszem én, hogy erről írsz. Teszed ezt úgy, hogy lövésed sincs arról, mi mozgatja őket. Nem látsz a fejükbe. Teszed úgy, hogy közben tolod magad előtt az előitéleteidet.
A magasabbrendűség pedig tudod hol jön be a képbe? Ott, hogy megmondod, hogy ők hogyan gondolják. Te, a mindentudó. Te, mert te hetero vagy, tehát megmondhatod. Hát nem mondhatod meg, csupán azért, mert a párod veled ellentétes ivarú. Ezt lásd be.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:44:16

Az az alternatíva miért nem merül fel senkiben, hogy egy pár majd jól neveli a gyerekeit, és a gyerek pedig szüleiként szereti őket viszont?
És miért mindig férfiakban gondolkodtok? női meleg párok is nevelnek gyereket. Két ilyen celeb is eszembe jutott hirtelen. Az nem fáj, csak a férfiak?

gec 2008.07.19. 20:44:22

Cyr 2008.07.19. 20:39:52 !
Csúsztatsz.
Semmi olyat nem írtam, amiből erre következtethetnél. De szerintem nekes más a célod.
Az iróniát nem érzed a "maradi" kifejezésben? Elvégre, ez egy melegblog. Vagy mi.

Asszem 2008.07.19. 20:44:27

gec: nem ez számítana. Boldog legyen és kész.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:46:18

gec: A tolószékes akarja-e, hogy a gyereke is tolószékes legyen? A nagyothalló akarja-e, hogy a gyereke is nagyothalló legyen? A világtalan akarja-e, hogy a gyereke is világtalan legyen? Te akarod-e, hogy a gyereked életét is az előitéletek határozzák meg? Gyerünk, halljuk a válaszokat!

lili 2008.07.19. 20:48:07

Pogány Ildikó

a csonka család nem keverhető ide. Ott a gyerek alapból tudja, hogy az elhunyt, anya, vagy apa az ellenkező nemű. Valamint nem kell azzal szembesülnie, hogy apa, vagy Laci időnként nénisen öltözik, viselkedik, avagy anya van, de másik fél olyan férfias.

Valamint nem röhögnék ki a szerencsétlen gyereket pl. ovis társai, hogy van apukám, anyukám meg talán a Laci...stb.

A gyerek egész addig természetesnek tarthatná az azonos nemű szülőket, míg rá nem jön, hogy ovis társainál bizony másképp van. A többi gyerek állandó céltáblái is ő lenne.

Hú de jó lenne a gygereknek az anyák napi ünnepségen ha ott csücsülne a Laci...

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:49:40

gec: Bocs, néhány dolog papa2x-nek szólt a monológból.

nyelv-ész 2008.07.19. 20:50:36

Megmondoember, Pogány Ildokó,

amit itt öszehordtatok a gyerekét verő hetero meg a csecsemőt mennyire imádó homo párokról, az finoman szólva is inkorrekt vitaalap.

A példáitok majdnem olyan rossz, mintha azt mondanánk, hogy a kontraszelektált pedagógusok helyett bízzuk pedofilokra az alsó tagozatosokat, mert ők legalább tényleg szeretik a gyerekeket.

Tessék szíves mellőzni az ilyeneket. Valóban vannak deviáns viselkedésű hetero szülők, de velük szemben mintaszülőnek lefesteni a homo párokat... szóval ne beszéljünk mellé.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:50:44

Ott csücsülne a nagymama.
Miért öltözködne Laci nőiesen? Nem minden meleg hord nőies cuccokat.

gec 2008.07.19. 20:53:12

Cyr!
Óvodás korúak a gyermekeim, már vannak ítéleteik és előítéleteik is: fiam nem eszik halat, lányom fél a gilisztától.
Válogatnak a barátok között, fiam "párt" választott egy lányt, akit szerelmének nevez.
Nem azt tanítom nekik, hogy minden ember egyenlő, hanem: aki nem dolgozik ne is egyék.
Ja! Pártnak tagja soha nem is voltam, szavazni/választani nem járok. Mielőtt még valaki rám ragasztana egy bélyeget.
De szerinted a melegek betegek/fogyatékosok.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 20:53:42

Szó sem volt mintaszülőként lefestésről. De az is egy alternatíva. Pont annyi az esélye, mint heteróként. Talán annyival kevesebb, hogy amíg a heteró párok 99% vágyik gyerekre, addig a meleg párok (itt most csak a férfiakra gondolok) sokkal kisebb hányadáról feltételezem.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:54:28

nyelv-ész: Vannak deviáns viselkedésű hetero párok és vannak deviáns viselkedésű homo párok. Ahogy léteznek mindkét oldalon remek "szülő-anyagok" is. Ugyanis, ha nem tünt volna fel, nemi irányultságtól függetlenül mindannyian emberből vannak (vagyunk), életünknek viszonylag kis szeletét alkotják az ágy és az ágy körüli (:) történések.

papa2x 2008.07.19. 20:54:46

Cyr, ez a "mindentudó-heteró" tézis úgylátszik visszatérő eleme a kommentjeidnek, úgyhogy erre többet nem is reagálok. A homó gyermekvállalás céljára visszatérve azonban mivel magyarázod azt, hogy maga a homoszexualitás az emberiséggel kb. egy korú jelenség, az azonban soha nem merült fel bennük, hogy gyereket vállaljanak, csak éppen most?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:57:26

gec: Többféle előitélet létezik. A gilisztákkal szemben érzett és az embertársammal szemben érzett közé nem tennék egyenlőségjelet. Egyébként az "aki nem dolgozik, ne is egyék" nem ellentétes a "minden ember egyenlővel".
A melegek nem betegek/fogyatékosok. Csupán éppen úgy nem tehetnek erről a dologról, hogy a a fogyatékosok sem a fogyatékról, és ahogy te sem a heteroszexualitásodról.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 20:58:12

papa2x: Miből gondolod, hogy soha nem merült fel bennük?

megmondoember 2008.07.19. 21:00:04

"Tessék szíves mellőzni az ilyeneket. Valóban vannak deviáns viselkedésű hetero szülők, de velük szemben mintaszülőnek lefesteni a homo párokat..."
Ezt senki nem tette meg - csak a te fantáziavilágodban történt meg. Pusztán tükröt tartottunk a homofóbok által írottak elé és megmutattuk milyen kettős mércével mérnek, és hogy nem a gyerekek miatt aggódnak valójában, hanem a melegeket vetik meg. Ha ugyanis a gyerekek miatt aggódnának, akkor nemtől függetlenül kampányolnának az mellett, hogy ne vállalhasson bárki gyereket, csak akik eléggé mentesek mindenfajta negatív devianciától. Persze erről szó sincs, már csak azért sem, mert jellemzően ők maguk is bírnak egy ilyen tucat a gyerek számára káros devianciával: isznak, dohányoznak, kövérek, agresszívak, csalják a házatársukat, stb. Akinek nem inge, ne vegye magára!

megmondoember 2008.07.19. 21:00:38

"Tessék szíves mellőzni az ilyeneket. Valóban vannak deviáns viselkedésű hetero szülők, de velük szemben mintaszülőnek lefesteni a homo párokat..."
Ezt senki nem tette meg - csak a te fantáziavilágodban történt meg. Pusztán tükröt tartottunk a homofóbok által írottak elé és megmutattuk milyen kettős mércével mérnek, és hogy nem a gyerekek miatt aggódnak valójában, hanem a melegeket vetik meg. Ha ugyanis a gyerekek miatt aggódnának, akkor nemtől függetlenül kampányolnának az mellett, hogy ne vállalhasson bárki gyereket, csak akik eléggé mentesek mindenfajta negatív devianciától. Persze erről szó sincs, már csak azért sem, mert jellemzően ők maguk is bírnak egy ilyen tucat a gyerek számára káros devianciával: isznak, dohányoznak, kövérek, agresszívak, csalják a házatársukat, stb. Akinek nem inge, ne vegye magára!

lili 2008.07.19. 21:02:11

Pogány Ildikó

ha anyák napi ünnepség van, akkor miért a nagymama csücsöljön ott, -nyilvánosság előtt már mégsem merné felvállani, hogy a Laci beüljön az anyák napi ünnepségre, ha őt tekintené magát "anyának" is. Ebben a felállásban nincs értelme gyereket vállani. Ha meg felvállaja, akkor közröhelynek a gyereket tenné ki.

Lehet, hogy nem mindegyik meleg férfi öltözik nőiesen és nem minden leszbi nő férfiasan, sőt. De azt tapasztaljná aygerek, hogy nem csonka családban van, de neki két azonos nemű szülő jutott.

Hogy állna össze a gyerek fejében mikor ovis társai anyáról, apáról, két különböző nemű emberről bezsélnek szülőként, ő meg arról tudna max beszámolni, hogy neki nincs anyja csak két apja, avagy apja nincs, csak két anyja. Mert ő nem különböző neműeket, hanem azonos neműeket látna mintának a többiekkel ellentétben. A gyerek fejében az anyai apai szerepek kapcsán az összeomlás ekkortájt következne be, hogy most akkor mi van. Ő nem "normális" családban él. Mi van ha előáll, vele, hogy tök jó, hogy neki olyan mintha két apja lenne, avagy két anyja, de neki a többi gyerekkel ellentétben miért nincs a másik nemből olyan aki neveli.Avayg ő is akar igazi anyát, vagy apát...stb.

lili 2008.07.19. 21:02:13

Pogány Ildikó

ha anyák napi ünnepség van, akkor miért a nagymama csücsöljön ott, -nyilvánosság előtt már mégsem merné felvállani, hogy a Laci beüljön az anyák napi ünnepségre, ha őt tekintené magát "anyának" is. Ebben a felállásban nincs értelme gyereket vállani. Ha meg felvállaja, akkor közröhelynek a gyereket tenné ki.

Lehet, hogy nem mindegyik meleg férfi öltözik nőiesen és nem minden leszbi nő férfiasan, sőt. De azt tapasztaljná aygerek, hogy nem csonka családban van, de neki két azonos nemű szülő jutott.

Hogy állna össze a gyerek fejében mikor ovis társai anyáról, apáról, két különböző nemű emberről bezsélnek szülőként, ő meg arról tudna max beszámolni, hogy neki nincs anyja csak két apja, avagy apja nincs, csak két anyja. Mert ő nem különböző neműeket, hanem azonos neműeket látna mintának a többiekkel ellentétben. A gyerek fejében az anyai apai szerepek kapcsán az összeomlás ekkortájt következne be, hogy most akkor mi van. Ő nem "normális" családban él. Mi van ha előáll, vele, hogy tök jó, hogy neki olyan mintha két apja lenne, avagy két anyja, de neki a többi gyerekkel ellentétben miért nincs a másik nemből olyan aki neveli.Avayg ő is akar igazi anyát, vagy apát...stb.

lili 2008.07.19. 21:02:14

Pogány Ildikó

ha anyák napi ünnepség van, akkor miért a nagymama csücsöljön ott, -nyilvánosság előtt már mégsem merné felvállani, hogy a Laci beüljön az anyák napi ünnepségre, ha őt tekintené magát "anyának" is. Ebben a felállásban nincs értelme gyereket vállani. Ha meg felvállaja, akkor közröhelynek a gyereket tenné ki.

Lehet, hogy nem mindegyik meleg férfi öltözik nőiesen és nem minden leszbi nő férfiasan, sőt. De azt tapasztaljná aygerek, hogy nem csonka családban van, de neki két azonos nemű szülő jutott.

Hogy állna össze a gyerek fejében mikor ovis társai anyáról, apáról, két különböző nemű emberről bezsélnek szülőként, ő meg arról tudna max beszámolni, hogy neki nincs anyja csak két apja, avagy apja nincs, csak két anyja. Mert ő nem különböző neműeket, hanem azonos neműeket látna mintának a többiekkel ellentétben. A gyerek fejében az anyai apai szerepek kapcsán az összeomlás ekkortájt következne be, hogy most akkor mi van. Ő nem "normális" családban él. Mi van ha előáll, vele, hogy tök jó, hogy neki olyan mintha két apja lenne, avagy két anyja, de neki a többi gyerekkel ellentétben miért nincs a másik nemből olyan aki neveli.Avayg ő is akar igazi anyát, vagy apát...stb.

nyelv-ész 2008.07.19. 21:02:35

megmondoember 2008.07.19. 20:00:22 :

Tisztelettel szeretném megemlíteni, hogy a saját nemhez vonzódás nem tekinthető sem betegségnek, sem genetikai mutációnak.

Tisztán pszichés eredetét pont az a pszichológus bizonyította, aki korábban amellett kardoskodott, hogy a homoszexualitás kerüljön ki a pszichiátria kompetenciájából. Közel egy évtizednyi tapasztalattal később ugyanő kérte, hogy kerüljön vissza, ugyanis a páciensei egy jelentős százalékát tudta a terápia során heteroszexuális életmódra átállítani.

Ennek okán, mivel pszichés eredetű, nem vagyok meggyőzve (nem csak én), hogy homo pár által nevelt gyerekre a nevelőszülők nemi irányultsága nincs nagymértékben befolyással.

lili 2008.07.19. 21:03:31

Elnézést, fogalmam sincs hogy jelent ez meg háromszor...

papa2x 2008.07.19. 21:03:40

Cyr, miért, te találkoztál az ókori Görögország vagy Róma történetében hasonló törekvésekkel? A középkortól kezdve tudom, hogy más a helyzet, de az ókorban "szinte" többségben voltak.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 21:06:24

nyelv-ész: Ajánlom neked a Czeizel Endrével ma reggel folytatott beszélgetést a pszichés eredettel kapcsolatban. Érdemes lenne meghallgatnod és átértékelned ezt a kijelentésedet.

nyelv-ész 2008.07.19. 21:06:25

Kik voltak többségben az ókorban? Te valami alternatív történelemkönyvből tanultál?

nyelv-ész 2008.07.19. 21:08:05

Czeizel Endre a holdtöltéről is bebizonyítja, hogy genetikai eredetű.

Nekem annak a pszichológusnak a véleménye többet számít, aki évtizedeket töltött a téma kutatásával.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.19. 21:08:06

...hogy itt mennyi heterofób van... :((

papa2x 2008.07.19. 21:09:56

nyelv-ész: nem szám szerint értettem a többséget, azért is tettem idézőjelbe. A hangadók (pl. filozófusok, költők) nagy része viszont homoszexuális volt, ezt talán te is tudod.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 21:10:07

papa2x: Történelmi tanulmányaid ezek szerint behatóan foglalkoztak az átlagember gondolatvilágával.
(tudnám persze, hogy azok a lökött nők miért nem küzdöttek már akkor is az egyenjogúságért, hogy csak egy példát említsek azokból a törekvésekből, amelyek szintén az újabb idők "torz" agyszüleményei....)

gec 2008.07.19. 21:10:18

Megmondóember!
"isznak, dohányoznak, kövérek, agresszívak, csalják a házastársukat "
Muhaha!
"negatív deviancia"
Tudod te egyáltalán miről beszélsz?
A 20. század elejéig az észak-afrikai szivan bennszülöttek elvárták, hogy minden „egészséges” férfi homoszexuális kapcsolatokat (is) létesítsen, s akik ezt nem tették, azokat furcsának és nevetségesnek találták. Az arab félszigeten élő beduinok viszont a homoszexuális viselkedést olyan „abnormálisnak” és felháborítónak tartották, hogy az érintetteket halálra ítélték.

Az európai társadalomban, a viktoriánus korban feltételezték, hogy a „normális” nők nem igazán élvezik a szexet és nem elégülnek ki. Akik pedig mégis élvezik és ragaszkodnak a kielégüléshez, azokat romlottnak, erkölcstelennek és betegnek bélyegezték. Ma már éppen az orgazmusra képtelen (vagy arra nem törekvő) nő számít „abnormálisnak”, (frigidnek) kezelésre szorulónak.

Pogány Ildikó 2008.07.19. 21:10:48

Nem kell Lacit titkolni az ünnepségen egyáltalán, sőt.
Valóban, a gyerekek kegyetlenek. De sokkal többet számit a szerető család, mintaz, hogy mit gondolnak a többiek.
Sok ilyet mondhatnék, ami összeomlást okozhatna a gyerek fejében mégsem teszi. Hidd el, a gyerekek sokkal rugalmasabbak, mint azt gondolod. Az egykék sem leszenk öngyilkosok, mert a többieknek van testvérük.
Mégegyszer szeretném hangsúlyozni, hogy az az álláspontom, hogy némelyik meleg pár igenis tudná olyan jól, szeretetben, biztonságban nevelni az örökbefogadott gyeremekét, mint a heterók. Hogy ez melyik pár, azt mondja meg egy pszihológus bizottság. és hogy a kételkedők is megnyugodjanak, járjon hozzájuk családgondozó, aki benéz az ágy alá ;-)

megmondoember 2008.07.19. 21:11:42

"Ha meg felvállaja, akkor közröhelynek a gyereket tenné ki. "
Nem tűnik fel, hogy egy önigazoló axiómát definiálsz? Hogy ti. a homofóbság és a melegek megkülönböztetésével (és ennek az ebben érintettekre gyakorolt negatív hatásával) próbálod igazolni a homofóbság és a melegek megkülönböztetésének jogosságát?!

Te és társaid, azok akik negatívan megkülönböztetik a meleget és a meleg pár gyerekét (a nélkül, hogy ismernétek bármit is róluk) vagytok azok, akik a szerencsétlen gyereknek lelki károkat okoztak, és ezért csakis ti vagytok felelősök - nem a szülei, akik szeretetben nevelik fel, csak történetesen egyneműek.

"Lehet, hogy nem mindegyik meleg férfi öltözik nőiesen és nem minden leszbi nő férfiasan, sőt. De azt tapasztaljná aygerek, hogy nem csonka családban van, de neki két azonos nemű szülő jutott."
Ez mennyivel rosszabb annál, mint ha két különböző nemű szülő jut neki? Mármint leszámítva a hozzád hasonlók megvetését, amiért ugye nem a gyerek és nem is az azonos nemű szülei a felelősök...

"Hogy állna össze a gyerek fejében mikor ovis társai anyáról, apáról, két különböző nemű emberről bezsélnek szülőként, ő meg arról tudna max beszámolni, hogy neki nincs anyja csak két apja, avagy apja nincs, csak két anyja. "
Miért az apa/anya nélkül felnövő gyereknek hogyan áll össze a fejében? Vagy hogyan áll össze a gyerek fejében, hogy kerek a Föld, amikor még sosem járt kint az űrben és nem látta? A válasz: úgy, hogy megérti, mert értelmes. Nem úgy, mint egyes magukat felnőttnek képzelő emberek...

"A gyerek fejében az anyai apai szerepek kapcsán az összeomlás ekkortájt következne be, hogy most akkor mi van."
Az apai-anyai szerepek összeomlása már rég megtörtént a múlt században, ma már a legtöbb hetero családban nem lehet pusztán az elvégzett dolgok/munkák alapján megmondani ki az apa és az anya. Sőt, az előbb is nyilván rendkívül sok családban az anya viselte a nadrágot képletesen, szóval ez megint egy olyan dolog, aminek kevés köze van ahhoz, hogy a pár hetero vagy homo -e - téged nyilván mégis csak a homo párok esetén zavar.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 21:12:31

nyelv-ész: Nekem pedig annak tudós az embernek a véleménye számít, aki a saját bőrén (a fiáén) keresztül érzi át a dolgot, és szerető és elfogadó apa tud és mer maradni.
Kutass egy témát évtizedekig: emberileg biztosan kevesebbet fogsz róla tudni, mint ha közvetlenül is érint.

megmondoember 2008.07.19. 21:13:41

"Megmondóember!
"isznak, dohányoznak, kövérek, agresszívak, csalják a házastársukat "
Muhaha!
"negatív deviancia"
Tudod te egyáltalán miről beszélsz?"

Úgy látom talált és sebzett... :))

nyelv-ész 2008.07.19. 21:15:10

Szerencsére a hangadók nem voltak többségükben homoszexuálisok, legalábbis erre utaló jelek nincsenek a történelmi emlékek között.

Tény, hogy a görög és a római társadalom viszonylag szabadon kezelte a kérdést, de például a legtöbb ókori társadalom ugyanúgy csekély toleranciával viseltetett iránta, mint a későbbi korok.

papa2x 2008.07.19. 21:16:33

Cyr, nono, azért pl. Platónt nem nevezném átlagembernek...és tőle azért olvastunk egy s mást, ugye?

nyelv-ész 2008.07.19. 21:24:18

megmondoember 2008.07.19. 21:11:42

Ez jó, eszerint a gyereknek csak az számít, hogy kettő darab szülője legyen, azok neme már nem számít? Ezt talán még te magad sem gondolod komolyen.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.19. 21:36:10

nyelv-ész: "legtöbb ókori társadalom ugyanúgy csekély toleranciával viseltetett iránta, mint a későbbi korok."

Mellesleg hajdanán a "boszorkányokat" sem nagyon csipázták...
A hagyományőrzésnek pedig nem itt kellene kiteljesednie... :)

gec 2008.07.19. 21:43:31

Megmondóember!
Szerinted, én melyike(ke)t követem el. Te személyeskedő.
Szerinted van negatív és pozitív deviancia.

lili 2008.07.19. 21:46:38

Megmondomemebr

"Az apai-anyai szerepek összeomlása már rég megtörtént a múlt században"

A legtöb gyerek tisztában van vele, hogy apa férfi, anya pedig nő. Áltlaában ők ketten együtt nevelik, de csonka családnál is tudja aygerek, hogy az ellenkező nemű szülő sajnos nincs már (de itt is később kiegészülhet pót anyával, vag a pával a család). Az azonos neműek általi gyerekknevelésből ered problémám.


"Te és társaid, azok akik negatívan megkülönböztetik a meleget"

Korábbi kommentemben kifejtettem azt is, hogy az, hogy ki kivel él együtt mindenkinek a magánügye. Kiegészíteném azzal, hogy természetesen az is, hogy ki kivel mi módon hancúrozik az ágyban.

Azt is kifejtettem, hogy maximálisan szüskégesnek tartom, hogy az azonos neműeknél az együttélést valami módon intézményesíteni kellene, ha ezt nem is házasságnak hívnák, hogy "családnak" számítsanak, pl. öröklés, hitelfelvétel...stb. Egyáltalán nem vetem meg őket.

Az ő gyermekvállaásukat már nem támogatom. Azonos nemű emberek viszont kívánatos családmodellel nem tudnak (any-apa) szolgálni. Az, hogy azonos neműek nevelnek valakit, attól még a ygerek persze, hoyg lehet hetero, nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy úgy tűnik, a meleg párok önzésből akarhatnak gyereket, de a gyerek szívna miattuk óvodás korától kezdve akár egész életében...

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.07.19. 23:55:21

Szívesen olvasnék hosszmetszeti, NAAAGY és reprezentatív mintából vett MEGNYUGTATÓ statisztikákat a meleg párok monogám együttéléséről.

Aztán majd de jó lesz a melegeknek. NEM MELLÉKESEN: inkább bárki melegnél legyen a gyerek, mint az intézetben. Csak hosszú távon.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.07.19. 23:56:31

(Jah, és a felvonuló cirkuszoló hímringyókat nem küldöm a ravatalra, mert tudom mire izgulnak. Meggyőződésem azzal elérni semmit sem fognak, hogy ott rázzák a bibliára műbránert. )

saunier 2008.07.20. 00:00:51

A gyerek nem szívna, ha homofób szülők nem nevelnének homofób gyereket... amúgy szemüveges, dagi, vöröshajú stb. gyereknek lenni se leányálom, megy a zrikálás azért is.

Korben Dallas 2008.07.20. 00:08:48

Na...Még egy ratyiblog...

saunier 2008.07.20. 00:12:38

min0rity r3port

nézd, az a meleg, aki életének a hedonista stádiumában tart, nem fog gyereket akarni. inkább saját magára költi a pénzét és elborzad a bömbölő csecsemő gondolatától. mivel melegeknél véletlenül nem sikerülhet be gyerek ugye, meg kell érteni küzdeni rendesen, a megküzdést alapos számvetés előzi meg (a 3-4, általam ismert gyerekes melegpárnál legalábbis ilyet láttam), anyagi meg minden egyéb téren. szóval én annyira nem parázom a gyerekvállalás kérdésétől úgy, hogy látom, hogyan megy ez.

ftxpmj 2008.07.20. 00:31:56

A "melegek" addig provokálják a békés többséget, amíg velük szemben is elszakad a cérna, lásd a Rudas-fürdőbéli esetet.

Mert ezek beteg, perverz állatok, akik nyilvánvalóan semmit nem voltak képesek elérni az életben, súlyos pszichés gondokkal küszködnek, torz lelkületű véglényként ezért próbálnak valamiképpen revansot venni az egészséges társadalmon, amelynek természetesen semmi köze nincs az ő tragédiájukhoz, torz vegetálásukhoz. Megálljt kell tehát nekik parancsolni, egy eljövendő nemzeti kormánynak vissza kell szorítani őket a négy fal közé. Semmi nem indokolja, hogy a közerkölcsöt romboló médiájuk legyen, de ha mégis folytatják beteg, egészséges emberek megrontására alkalmas propaganda-hadjáratukat, akkor a törvény teljes szigorával kell lesújtani rájuk.

Ezt a rengeteg coming outot, egy határozott knock out-tal kell padlóra küldeni.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 00:45:40

Szép a felvetés nagyon sok dologról, ám akadnak apró hiányosságai. Az első dolog igen egyszerű: Az a perspektíva amit szólsz, az egy választást jelent. Az élvezetek, a forró kapcsolat öröme, és a család jelentette örömök között, egy válaszutat.

A heteroszexuális párok jelentős része is olyan társsal él kapcsolatban akivel nem a maximális örömök iránti vágy köti össze. Tud kompromisszumot kötni.

Tudja ezt a kompromisszumot felvállalni, és olyan értékek mellett kiállni (akár a szexuális vonzerő ellenében) amire joggal lehet büszke. Ez is büszkeség.

Előtted, előttetek is ott van a választási lehetőség, ti is szabadon választhattok, eldönthetitek, mi is tetszene jobban. Senki és semmi sem vitatja el előletek a döntést. De amíg egy gyerek számára kedvezőbb, ha apja is, anyja is van, másra készítik fel, addig úgy gondolom, a döntést megkerülni éppen úgy nincs jogotok, mint az anyjával élő szinglinek aki szeretne gyereket de párkapcsolat nélkül.

Ugyanígy jogotok van úgy élni, mint bárki másnak. Sem firkálás, sem kutyaszar, sem egyéb nem engedhető meg, dobálás meg pláne nem.

De ahogy egy heteroszexuális pár bemutatóját társadalomra veszélyes közszeméremsértésnek látjuk, úgy a melegfelvonulás egyik másik jellegzetességét is.

Jogotok van akár a kölcsönös odafigyelésre, de akár arra is, ha téged nem érdekel kit zavar az ilyen ízléstelen show, akkor másokat ne érdekeljen, te mit szeretnél, csak a megvetésétét, haragját fejezze ki.

De nincs jogotok azt várni, hogy mindenki csak hozzátok alkalmazkodjon, az is akit zavar, természeténél fogva, míg ti senkihez sem.

Ha a melegtársadalom odafigyel a gyerekekre, más emberek gyerekére is, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy ez a felelőség alkalmassá teszi őket a gyerekvállalásra.

Amíg nem érdekel hány gyereknek árt az, hogy "szexshow" van felvonulás helyett, lehetőleg a családok által kedvelt helyeken, lehetőleg a környéken lakó családok gyerekeire nem figyelve, addig jogotok van ahhoz, hogy ez alapján ítéljék meg a melegtársadalmat. Olyannak aki nem méltósággal felvonul, hanem szex showwal árt a gyerekeknek, ellenségeket szerez, akiben éppen csak, hogy nincs méltóság, nincs "büszkeség", nincs gerinc. És amely társadalomnak a tagjai éppen emiatt alkalmatlanok a gyereknevelésre.

Ismétlem: Ha te a meleg büszkeségnek csúfolt magatartás helyett a gyereket választod, olyan családot akarsz építeni amiben lehet, lemondva sokmindenről, akkor jogod van hozzá.

És félre ne érts, nem arról van szó, hogy meleg vagy nem meleg. Szingli és az anyja, vagy két leszbikus nő egy párként.

Akkor van jogod gyerekhez, és családhoz, ha képes vagy azt mondani, hogy neked a gyerek a fontos, a legfontosabb, fontosabb a melegként megélt élvezetknél, és szeretnél utódot, ha lehet sajátot, ha nem akkor neveléssel adod át azokat az értékeket amiket az élvezetek helyet választottál. Pont mint másnak.

Ha holnap a heteroszexuális pornósztárok tartanának szexshowwal vegyített felvonulást, hogy ők is akarnak gyereket örökbefogadni és bevinni a munkahelyükre, és milyen rossz, hogy nem lehet, mert kurvának nézik őket, ugyanezt a választ kapnák.

Választanotok kell. Pont mint mindenki másnak.

Szerinted mindeki alkalmazkodjon hozzátok, nem baj a környéken élő gyerekekre kényszeríteni a szex showt, te nem tudsz normálisan méltósággal felvonulni, ilyen körülmények nélkül, nem akarod, hogy az életedben a gyerek legyen az első, nem a gyerek szempontjai a fontos, hanem az, hogy a legtöbb dolgot megkapd melegként... Akkor te választottál.

Tartom annyira a melegeket, hogy azt mondjam, a többség ismeri a következményeket és tud választani.

Tudod nagyon sok ember keresi a forró kapcsolatokat, sokféle párt ami örömet hoz. És utána már nem az öröm lesz a fontos, hanem a perspektíva. Van aki megtalálja a pillanatnyi párjában, van aki direkt a perspektíva, a jövő, a stabil család, társ kedvéért keres újat, és ilyenkor tudja, mi a fontosabb.

Elhiszem, hogy neked melegként MÁS a kellemes, de sok meleg mégis elfogadta, a család azzal jár, hogy a perspektívát, a gyereket választod az élvezetek helyett.

Aki ezen a szűrőn egyszer, kétszer, többször átesik, annak a nevelése alatt van biztonságban a gyerek. A kezedben a döntés, pont mint máséban.

Emeled fel a fejed, döntsd el melyik érték a fontosabb, és légy büszke a választásodra. EZ a te döntésed, a te magánügyed, és bármelyik is választod azt a többieknek erkölcsi kötelessége tiszteletben tartani.

DE ne árts más gyerekének szexshowwal, mert hisztis kisgyerekként mindent akarsz, és ezt hívod büszkeségnek.

És tudod mit: A döntésedtől függetlenül, bármikor szedj össze olyanokat akik ugyanezzel a döntéssel szembenéztek, tudtak választani, és szex show, mások szándékos megbántása, megbotránkoztaása nélkül vonulj fel, ha büszke vagy a döntésedre.

Jelenleg még a következményeit sem fogadod el. Ha gyermeket akarsz melegként, vajon érdemes reklamálni a természetnél?

reakc 2008.07.20. 00:51:42

gec 20:20-ra reag.: nem tartom jónak, ha a szülőnek azt a definiciót adjuk, hogy "aki azt akarja, hogy olyan legyen a gyereke, mint ő" az nagyon gáz sztem.

reakc 2008.07.20. 00:57:45

gec 20:31 - ha jól tudom, senki nem támadott meg téged azért, mert hetero, maradi (a kettő nem egyenlő) akármi vagy. ezért nem értem, h miért érzed úgy, h védekezni kellene.jogod van nővel élni. ahogy nekem is :) (nő vagyok) és egy férfinak és férfival, mi több, házasodnia is. én azt nem értem soha, hogy miért hiszik azt emberek, h mi, melegek, több jogokat szeretnénk... teljesen egyenlő jogokat szeretnénk, és azt hiszem, h ebben semmi kivetnivaló nincsen....

reakc 2008.07.20. 01:06:19

ja, az eredeti cikkhez még annyit: fura, h kocsis éppen a nők egyenjogúságát említi, mert sokszor a melegharcosok egyben feministák is... úgyhogy sokszor együtt van a kettő! persze megint igaz az is, h nem minden meleg pasi feminista, és nem minden leszbikus feminista. ( a nem minden feminista nő leszbikus is egyértelmű.) de talán a meleg férfiak közt több van a nők teljes körű emancipációjáért küzdő ill a problémára érzékenyebb.. szerintetek?

ftxpmj 2008.07.20. 01:29:43

reakc! Mit dumálsz, te hülye?

Magyarországon ma teljes jogegyenlőség van, neked mint homoszexuális emberhulladéknak teljes joga van elvenni, ha férfi vagy, akkor feleségül egy nőt, ha nő vagy, akkor férjhez menni egy férfihez, csakúgy mint nekem, tisztességes családi életet élő egészséges embernek. Jogegyenlőtlenség akkor lenne, ha egy normális, azaz heteroszexuális férfinek joga lenne elvenni egy férfit, egy nőnek meg elvenni(?)/hozzamenni(?) egy nőt/nőhöz, tehát mivel ezekhez nekem, mint heteroszexuális állampolgárnak ugyanúgy nincs jogom, mint neked buzeroterrorista véglényként ezért jogegyenlőtlenség esete nem áll, nem állhat fenn, ponosan ugyanazok jogok illetnek meg titeket buzernyákokat, mint minket normálisokat, ti a devianciátokra való képtelen hivatkozással pluszjogokat akartok a jogegyenlőtlenségre való hamis hivatkozással, holott ismétlem ugyanazok jogok illetnek meg titeket (nő->férfi, férfi->nő), mint minket, hogy ez nektek nem tetszik, EL LEHET MENNI KÜLFÖLDRE kérem szépen!!!!!

ftxpmj 2008.07.20. 01:44:00

Másik kérdésre a válasz:

Miért nem nevelhetnek a buzik gyereket?

Valamelyik nyomorult fartúró buzi írta, hogy ő annak ellenére, hogy ő normális családban nőtt fel, ahol apa férfi anya nő, mégis buzi lett. Ez természetesen előfordul, de nem általános, kb. 10000 családból ötben fordul elő. Tehát 9995 hetero gyerekre jut 5 homo. Ha ezt és a természet törvényeit valamint az ember pszichológiai és szociológiai sajátosságait vesszük figyelembe könnyen belátható az előző arányok megfordításával, hogy 10000 homo "családban" "nevelkedő" (inkább elfajuló) gyerek közül 9995 lenne buzernyák, míg csak 5 fajfenntartásra képes egészséges ember, ami nyilván nem lehet érdeke egy amúgy is elöregedő társadalomnak. Röviden ezért nem nevelhetnek gyermeket a köcsögök és amúgy ez az oka, hogy a cigány kölyköket el kellene szakítaniuk a mocsadék "családjuktól", hiszen csak újratemelik, sőt szaporítják az alulszocializált bűnöző söpredéket, ami szintén nem érdeke a tásadalomnak.
Ceterum cenzeo: Halál a melegekre és a romákra(a zsidók maradhatnak, ha befogják a pofájukat)!

én megoldanám 2008.07.20. 02:15:56

ratyi geciek

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.20. 02:25:33

"Az előző években nem volt botrány a felvonulás körül, mert az emberek a tabuk védelme mögé menekültek."

Nem, az előző években azért nem volt botrány, mert addig még csak simán melegfelvonulás volt a Pride. Tavaly viszont látványosan beállt az SZDSZ az esemény mögé, elég átlátszóan, 1-2 százaléknyi plusz szavazat érdekében - ez pedig joggal verte ki a biztosítékot a szélsőjobbnál. Ennyire egyszerű a "megoldóképlet".

Ha a politika távol tartaná magát az ilyesmitől, akkor a politikai támadások (merthogy ez az volt) is megszűnnének.

megmondoember 2008.07.20. 03:08:15

"Ha ezt és a természet törvényeit valamint az ember pszichológiai és szociológiai sajátosságait vesszük figyelembe könnyen belátható az előző arányok megfordításával, hogy 10000 homo "családban" "nevelkedő" (inkább elfajuló) gyerek közül 9995 lenne buzernyák, míg csak 5 fajfenntartásra képes egészséges ember"
A tudományosan elismert felmérések abszolút nem ezt támasztják alá, hanem azt, hogy pontosan ugyanannyi lesz az azonos nemű szülők által nevelt családban felnőtt gyerek közötti deviancia aránya, mint a hetero családokban felnőttek esetén.

Lásd pl. adoption.about.com/od/gaylesbian/f/problems.htm

"Röviden ezért nem nevelhetnek gyermeket a köcsögök és amúgy ez az oka, hogy a cigány kölyköket el kellene szakítaniuk a mocsadék "családjuktól", hiszen csak újratemelik, sőt szaporítják az alulszocializált bűnöző söpredéket, ami szintén nem érdeke a tásadalomnak. "
Te vagy a kiváló példa arra, hogy milyen szennyi emberek tudnak felnőni egy hetero családban is. Vagy esetleg homo családban nőttél fel te is? :)

megmondoember 2008.07.20. 03:11:13

"Mert ezek beteg, perverz állatok, akik nyilvánvalóan semmit nem voltak képesek elérni az életben, súlyos pszichés gondokkal küszködnek, torz lelkületű véglényként ezért próbálnak valamiképpen revansot venni az egészséges társadalmon, amelynek természetesen semmi köze nincs az ő tragédiájukhoz, torz vegetálásukhoz. "
Szerintem meg az az igazi csúcslúzer aki ilyeneket írogat mint te, meg fenyegetve érzi magát és nemi identitását néhány száz vagy ezer felvonuló által, akik még csak nem is az ő háza előtt mennek el, és amúgy semmilyen értelemben nem befolyásolják életét, gyarapodását, stb. Na, ez az igazi lúzerség!

macihagyma 2008.07.20. 06:46:57

Senki nem tiltja a homoszexuálisok gyermekvállalását.
...vagy nem áll fel?

Pogány Ildikó 2008.07.20. 08:28:02

Kicsit elfajult ez itt, úgyhogy magam részéről zárszóként megemlítem, hogy az emberek minimum 5%-a homoszexuális. Ez azt jelenti, hogy a homfóbok családjában is kell lennie ilyennek, még akkor is, ha nem tud róla! Én sem tudok az enyémben melegről, ami azt jelenti, hogy valaki titkolja hovatartozását. Tovább menve, a gyerekünk is bármikor ráeszmélhet arra, hogy meleg. Fartúró buzinak hívod majd a vasárnapi ebédnél?
TheElfnek nagyon sok gondolatával egyet értek, de a felvonulásról annyit, hogy egy évben 3 óra az egész, szerintem mivel előre tudja mindenki, hogy mikor lesz, otthon lehet maradni, vagy el lehet menni a Gellért hegyre azon a délutánon, ha nem szeretnénk, hogy a gyerekekünk lássa. A felvonulás pl. a szüfrazsetteknek is nagyon bejött annak idején, őket is mindenki ferde szemmel nézte, sőt perverz boszorkányoknak gondolták sokan, ami a mai szemmél nézve nagyon vicces dolog. Elérték a céljukat.
A gyerekek visselkedéséről annyit, hogy oviban még csak egymással törődnek. Nem nézik, hogy milyen ruha van a társukon, hogy milyen autóval hozza az apukája reggel, és akkor még az sem számít ha csúnya. az már az általános iskolában van. az én fiam a lófejű kislányba szerelmes. Én látom hogy lófejű, de ő szépnek találja. Egészen addig, amig én meg nem mndanám neki, hogy ez a kislány lófejű. Hát nem fogom megmondani! A barátjának pedig a legidiótább szülei vannak az egész oviban. Igazi kiszúrás velünk, hogy "azokkal" kell az állatkertbe menni, és a játszótéren lógni, mert a fiam az ő fiukkal tud a legobban autósat, tűzoltósat játszani. A vélemény gondolom kölcsönös a szülőkkel, mégis ma is együtt megyünk a szigetre, és már sül a meggyes pitém. Az elfogadást tanítom a gyerekeimnek, én pedig igyekszem felülkerekedni a saját előítéleteimen. Attól még megmaradnak, de nem hangoztatom őket.
Köszönöm, hogy meghallgattatok!

Niko · http://www.girlotica.hu 2008.07.20. 08:52:26

"Én csak azt nem értem, hogy a játszótereken szaladgáló, sok aranyos, kedves gyerekből, hogyan lesznek ezek az undok, agresszív, kétszínű, bűnös felnőttek?" (legyen az meleg, hetero, gerontofil, fetisiszta, stb.)

DannyWilde 2008.07.20. 08:52:34

TheElf,
"Akkor van jogod gyerekhez, és családhoz, ha képes vagy azt mondani, hogy neked a gyerek a fontos, a legfontosabb, fontosabb a melegként megélt élvezetknél, ..."

Szerintem ez is nagyon fontos (köszönet az értelmes hozzászólásért), DE kevés a "gyerekhez való jog"-hoz.

Egyáltalán, mi az, hogy valakinek "joga van gyerekhez"?

Úgy vélem, nem lehet megkerülni azt sem, hogy a gyereknek mi a jó.
És itt nem jó érvelés a melegek részéről az, hogy tudnak rosszabbat mondani, mert akkor mindent meg lehetne engedni, aminél valaki tud hajszállal rosszabbat.

Nem. A gyermek ajándék. Ezt az ajándékot hetero-k kapják, ha kapják.
És mivel a természet így csinálja, igyekezzünk az örökbefogadásnál is így csinálni.
[Egyedül élőnek adnak örökbe gyermeket? - Ezt tényleg nem tudom.
Poligámiában élőknek? - Azt nálunk még a törvény is tiltja. (Apropos, ezen ugye nem akarunk változtatni?)
Embernek és mégoly intelligens háziállatának? - Na jó, ez már gyengécske, de van benne valami.]

Patrese 2008.07.20. 09:03:48

Javaslom, ha annyira akartok magatoknak gyereket, akkor a SAJÁT párotokkal próbáljatok magatoknak csinálni... ha összejön, akkor nevelhettek gyereket. ennyi.

Dani 2008.07.20. 09:04:06

Ha most hoznának egy törvényt, hogy melegek is örökbefogadhatnak gyereket, marha nagy bajban lennék.

Nem azzal van bajom, hogy alapot adnék az ilyen hisztériáknak, hogy "két férfi/két nő nem tud ugyanolyan jól felnevelni egy gyereket, mint egy hetero pár" - éppúgy sikerülhet nekik, és éppúgy elbukhatnak.

Azzal sincsen bajom, hogy "ha egy meleg gyereket akar, akkor le kell mondania a hedonista életmódjáról, vagy partidög lesz, vagy családos ember, a kettő együtt nem megy". Ugyanígy választania kell egy heterónak is. (Nem mellesleg: az is sztereotípia, hogy minden buzi állandóan partikon lóg.)

Az is hülyeség, hogy "a melegek csak a saját egyenjogúságuk igazolása miatt akarnak gyereket, nem a gyerek a fontos, hanem az, hogy legyen". Azt hiszem, ez mindenkinél úgy megy, hogy először akarja a gyereket, mert úgy érzi, hogy attól ő boldogabb lesz (pespektíva), és amikor megéli azt, hogy gyereke van, akkor onnantól a gyerek lesz az első. Jobb esetben, de ebben megint indifferens, hogy az illető hetero-e vagy homo.

Annak sem adok igazat, akik azt mondják, hogy "azért ne adjunk gyereket a buziknak, mert nem képesek monogám kapcsolatra" - ez egyrészt megint a sztereotípia, másrészt meg tessék megnézni a hazai házasságkötési és válási mutatókat, amik ugye kivétel nélkül heterókról szólnak. Lesújtó. Erre vagyunk büszkék, és ezt állítjuk ellenpéldának a "poligám buzikkal" szemben?

Magát a gyereket sem féltem a saját családjának környezetében, mert neki az nem lesz természetellenes, amit az őt szerető emberektől lát. És ahogy aztán nyit a világra, látja, hogy másoknál ez másképp megy, és csak a szülein múlik, hogy megértessék vele: az emberek sokfélék, és egyik sem kevesebb a másiknál.

A baj ott van, amit már sokan emlegettetek mindkét oldalról: hogyan fogadja el a társadalom azt, hogy két azonos nemű ember a szülő. Ez az egyetlen valós probléma a kérdésben.

Ezen törném a fejemet sokáig, hogy egy toleranciájában fejletlen, korlátolt társadalom útját állhatja-e az én és a családom boldogságának? Megéri-e nekem küzdeni ezzel szemben, a családomért?

Milyen lehetett az, amikor először történt meg, hogy egy nő földhöz vágta a fakanalat, és elment dolgozni? Vagy amikor először mradt otthon az apa a gyerekkel, és az anya lett a kenyérkereső? Vagy amikor először vett fel nadrágot egy nő?

Mehetünk messzebb is: milyen lehetett az, amikor mindenki azt hitte igaznak, hogy lapos a Föld, és erre jött valaki, aki azt mondta, hogy kerek? Amikor - mai szemmel nézve - végtelenül egyszerű betegségekben ezrek haltak meg, és egyszercsak mégis kiderült, hogy van gyógymód, és nem az a természetes, hogy mindenki belepusztul a kórságba?

Milyen volt, amikor először láttál mobiltelefonáló embert, és különcnek tartottad? Ma meg mindenki a fülére ragadt telefonnal kószál az utcán.

Azt akarom mondani, hogy nagyon nehéz és hosszú út az, amíg valami "új", "szokatlan" dolog természetessé válik. De ha sokan érintettek benne, sokak boldogsága múlik rajta, akkor megtörténik (és 1000 emberből természetesen nem 5 homoszexuális, ahogy azt korábban valaki állította, hanem alsó hangon 100).

Nehezen tudok a másik oldal szemszögéből nyilatkozni, de igazából nem tudom, miért kell ennyire rossz szemmel nézni a melegekre. "Nem normális", "nem természetes" az, amit csinálnak - Attól még, mert valami teljesen idegen számomra, még nem mondom azt rá, hogy "nem normális".
Árt, fertőz, vagy ilyesmi? Dehogy. Aki ezt mondja, és utcakővel meg tojással hangsúlyozza a véleményét, valószínűleg maga sem hiszi el, különben nem vitte volna oda a gyerekét jól megmutatni neki azt, amit szerinte nem szabad látnia.

Bármi új dolog akkor tud megfoganni, ha eloszlatjuk az azzal kapcsolatos félelmeket, és leépítjük az előítéleteket. Az előbbi már megvolt, ott a rengeteg statisztikai meg tudományos anyag, hogy semmi baja nem lesz a gyereknek, ha melegek nevelik. Az előítéleteket meg csak úgy lehet csökkenteni, ha az előítéltekkel rendelkezők azt látják, hogy ezek a melegek sem szörnyetegek, és az értelmesebbjük nem polgárpukkasztó módon akar élni.

Ha nem lenne tiltott meleg pároknak gyereket nevelni, akkor több jó példát látnának a dolog ellenzői arra, hogy ez bizony működhet. Nem azért támogatom a meleg párok gyerekvállalását, mert jusztse legyen igaza annak, aki konzervatívabban gondolkodik, hanem mert ha nem lesz több példa, akkor az emberekhez nem kerül a sztereotípiáknál közelebb az egész történet, nem fogják megismerni azt a dolgot, amit most ismeretlenül elutasítanak.

Feltehetően a mobiltelefonok látványa sem lenne természetes ma, ha korábban betiltották volna a használatukat.

Budapesti férfi vagyok, 27 éves, meleg.

Nem "más" - ugyanolyan ember, mint te.

gec 2008.07.20. 09:27:44

reakc 2008.07.20. 00:51:42!
Szeretnéd, ha leszbikus lenne a gyereked vagy sem,
Kérlek nyilatkozz őszintén!
Fiút vagy leányt fogadnál örökbe?

DannyWilde 2008.07.20. 09:37:33

Az örökbefogadásról:
Dani: "Nem azért támogatom a meleg párok gyerekvállalását, ... hanem mert ha nem lesz több példa..."
-- Az szerintem nem jó, ha pusztán ilyen indokkal (jó példa, társadatom nevelése) akarsz ilyen súlyú kérdésben dönteni...

De a lényeg:
Ha jól tudom, az örökbefogadásnál nézik pl. azt, hogy milyen anyagi helyzetben van az örökbe fogadás szándékával érkező pár.

Miért?
Nem lehet szegény embereknek boldog gyermeke? Szó sincs róla, ugyebár. Ez elítélendő előítélet lenne.

Arról van csupán szó, hogy nem állja meg a helyét az "árvaháznál bármi jobb" gondolkodás. Ha már örökbe ad a társadalom egy embert másoknak, akkor igyekszik a legjobbat, az ideálisnak gondolt állapotokat biztosítani neki.
És én is "ideálisabbnak" gondolok egy hetero szülők által fenntartott családot, mint bármilyen mást, mert a természet is így csinálja.

Dani 2008.07.20. 09:44:59

DannyWilde:

Nem PUSZTÁN ilyen indokkal döntenék, ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy semmi más nem szól a melegek gyerekvállalása ellen, mint a társadalom intoleranciája.

A legmesszebbmenőkig egyetértek veled abban, hogy nem az "árvaháznál bármi jobb" a helyes szemlélet, és nagyon komoly szűrőrendszer kell MINDEN örökbefogadáshoz.

De továbbra is azt mondom, hogy úgy soha nem oldódik meg a kérdés, ha a társadalom intoleráns marad. Az intolerancia pedig a tudatlanságból fakad - nem sértésként értem, hanem a téma ismeretlenségére, a téves/hiányos információkra gondolok.

Pogány Ildikó 2008.07.20. 09:45:22

Nem bírom ki :-)
A természet úgy csinálja, hogy a férfi poligám, a nő mongám. Mégis kitaláltuk a házasságot, és megpróbálunk benne élni, több kevesebb sikerrel.
A természet úgy csinálja, hogy rettenetes szagunk van, ezért aztán illatos szapanokkal mossuka zt le magunkról, és különböző szerekkel illatosítjuk magunkat.
A természet úgy csinálaj, hogy hónaalj kutyám van, ezért aztán gyantázom.

Dani 2008.07.20. 09:50:31

DannyWilde: "...mert a természet is így csinálja"

Ezzel viszont nem értek egyet. Demagógiának tűnhet, de ilyen alapon az ember nem emelkedett volna ki az állatok közül, mert hiába az emberi elme és a kreativitás, a természet például nem gyárt műanyagot, nem épít házakat, nem pöfögtet autókat a környezet rombolásával, tehát minden az ember csinál, rossz, hiszen azt "nem a természet csinálja". Hogy már ne is említsem a fogyatékkal élőket, a gyógyíthatatlan betegeket, ami ez a szemlélet szerint "jó", mert azt meg a természet csinálta.

Ellenérvként hozom, hogy az állatvilágban is bőven van példa homoszexualitásra. És azt mondjuk nem tudom, hogy a homo állatoknak vajon megvan-e fajfenntartási ösztönük, de láthatóan a meleg emberek közül soknak igen - az ő fajfenntartási ösztönüket nem "a természet csinálta"? Őket magukat nem "a természet csinálta"?

User1 2008.07.20. 10:07:23

Ugyan már. A felvonulásból ki kell szórni az SZDSZ-es politikusokat, a provokatív műfasszal felvonulókat, stb, és akkor senki nem fog örvendezni, ha jól megszórnak benneteket tojással.

Az szerintem meg nagyon senkít nem érdekel, ha homokosként gyereket fogadtok örökbe, vagy házasságot köttök, csak ne legyen ott SZDSZ-es politikus és ne legyen az a dolog sem provokatív.

Ahogy nálunk sem azok.

Dani 2008.07.20. 10:15:00

User1: "és akkor senki nem fog örvendezni, ha jól megszórnak benneteket tojással" - mivel akkor kábé nem is lenne ott senki, aki dobja azt a tojást. :)

"ki kell szórni az SZDSZ-es politikusokat, a provokatív műfasszal felvonulókat, stb"

A politikát még valahogy csak távol lehet tartani, de a magamutogatókat hogyan kellene "kiszórni"? Ki csinálja? Ilyen alapon a melegek is mondhatják, hogy nyugodtan ellenezze akárki a homoszexualitást, csak szórjátok ki a garázdákat.

Ne legyen provokáció egyik oldalon sem. Ez a lényeg, egyetértek.

Hivatásos beszóűlóművész 2008.07.20. 10:21:43

Azt az egyet nem értem, hogy ha el kell fogadni a ratyikat mint más emberek, akkor a pedofilokat miért nem fogadjuk el ugyanazon az alapon? Vagy a nekrofilokat? Vagy a zoofilokat?

Ugyanaz a génhiba eredményezi, hogy vki kösög lesz, vagy éppen egy döglött kis fókára gerjed!
Ilyen erővel fogadhat örökbe gyereket és házasodhat is egy ló anyuka és egy ember férj!

Hatalmas demokráciánk és humanizmusunk mikor jut el oda hogy valaki nyugodtan élhessen házaséletet egy hullával vagy egy gyerekkel!???
100-200 év és oda is eljutunk???

NEKROFIL-PEDOFIL-FELVONULÁST az Andrássyra!

DannyWilde 2008.07.20. 10:26:27

Állatokat, hónaljszőrt és szappant felejtsük el, ezek nyilván nem azonos súlycsoport a jelen kérdéssel.

Nem azt mondom, hogy vissza a természethez, és minden rossz, amit az ember hozzátesz.

De amikor azon gondolkozunk, hogy mi a LEGJOBB egy árva gyereknek (ismétlem, nem egy kevéssé rosszat kell ilyenkor keresni, ld. anyagiak vizsgálata),
akkor bennem felmerül, hogy a hetero család bizonyára jobb, mint bármi más, mert hetero pároknak milliárdszám születtek már gyerekeik, homo pároknak meg még SOHA 1 SEM.

Így világos?

Az is bizonyára jobb lenne, ha nem lennének pöfögő autók. Erre nem érdemes törekedni? De nyilván igen.

Poligámia/monogámia idetartozik.
Mifelénk többezer éves hagyomány a házasság (éghajlati, kultúrális, társadalmi, mittoménmilyen okokból), hosszú idő óta ez így bizonyult jónak, fenntarthatónak.
Azellen nincs semmi kifogásom, hogy olyan országokban, ahol a poligámia bizonyult jónak, poligám család is fogadhasson örökbe.

Ezzel persze (jó szívvel) elismerem, hogy nemcsak a "természet" mint érv él. Hanem a társadalom kialakulásának hajnalától élő berögzöttségek is. Ez mit sem változtat.

Őket magukat nem "a természet csinálta"?
-- De, persze. Velük semmi bajom. De ismétlem: a gyermek nem alanyi jogon jár.

I-brahi 2008.07.20. 10:27:49

"Hogy állna össze a gyerek fejében mikor ovis társai anyáról, apáról, két különböző nemű emberről bezsélnek szülőként, ő meg arról tudna max beszámolni, hogy neki nincs anyja csak két apja, avagy apja nincs, csak két anyja. "

"Valamelyik nyomorult fartúró buzi írta, hogy ő annak ellenére, hogy ő normális családban nőtt fel, ahol apa férfi anya nő, mégis buzi lett. Ez természetesen előfordul, de nem általános, kb. 10000 családból ötben fordul elő. Tehát 9995 hetero gyerekre jut 5 homo."

Ez baromi nagy tévedés. Valójában kb. 100-ból 8 az arány, azaz minden 11 heteroszexuálisra jut 1 homoszexuális.

Továbbmegyek:

Hány olyan házasság van, ami rossz, és mégis megmaradnak benne a szülők? Ha nem lenne mindenben ez az idióta konformizmus, egy 30 fős óvodai csoportban kb. a következő lenne a felállás (mondjuk Budapesten, mert vidéken nincsenak akkora kisebbségek):

10 elvált szülőkkel rendelkező gyerek
5 gyerek, akinek a szülei rossz házasságban élnek
3 meleg szülőkkel rendelkező gyerek
3 távol-keleti szülőkkel rendelkező gyerek
3 zsidó gyerek
2 roma gyerek
1 fekete gyerek
1 arab gyerek

Ezek a halmazok persze nem feltétlenül diszjunktak.

Ha azok lennének, akkor vannak itt egyesek, akik számára lenne 1!!! gyerek jönne ideális családból. Ki is van kisebbségben?

2008.07.20. 10:29:12

A meleg pároknak, akik gyereket akarnak örökbe fogadni azok gondolkozzanak már a gyerek szemszögéből is, ne csak a saját Önös érdekeiket, jogaikat nézzék. Amikor az első osztályban a gyerekt először megkérdezik mindenki előtt, hogy apja neve: x Béla, anyja neve: y Józsi, akkor szerinted a gyerek mit fog érezni. Először is kineveti az egész osztály és amíg odajár, cikizni, csúfolni fogja mindenki. Lelkileg tönkre is tették a gyereket a szülők. Biztos, hogy ezt akarjátok?

I-brahi 2008.07.20. 10:32:08

"Azt az egyet nem értem, hogy ha el kell fogadni a ratyikat mint más emberek, akkor a pedofilokat miért nem fogadjuk el ugyanazon az alapon? Vagy a nekrofilokat? Vagy a zoofilokat?

Ugyanaz a génhiba eredményezi, hogy vki kösög lesz, vagy éppen egy döglött kis fókára gerjed!"

Hát nem! A pedofília, nekrofília vagy a zoofília bizonyítottan függetlenek a genetikától...

Psyman 2008.07.20. 10:32:55

Szeretnél gyereket?! Akkor próbálj meg összehozni egyet a pároddal!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 10:37:44

Itt valaki felvetette a poligámia kérdését: Úgy gondolom, hogy ez elsősorban egy a kultúrához tartozó értékrend kérdése, ebbe pedig nem fér bele sem a poligámia, sem a melegházasság.

Ha úgy gondoljuk, hogy ezt az értékrendet el akarjuk vetini, akkor a mormonnak, az iszlám hitűnek, stb. meg legyen joga a poligámiához.

Dani: Egy dologban tévedsz. Abban, hogy a gyerekvállalás egy meleg pár esetében természetes lenne. Nem egy meleg, hanem egy meleg pár esetében. A két helyzet teljesen más.

Az, hogy itt a természetes megoldással (gyereknemzés) szabadon próbálkozhatsz, nem fog működni, Ha mégis működik senki sem fogja elvenni tőled a saját gyerekedet, ez természetes.

De hidd el, egy heteroszexuális férfinak is kompromisszumot kell kötnie, választania kell. Élvezetek vagy gyerek. A kettő nem működik együtt. Szerinted hány anya választ úgy férjet magának, hogy a gyerek érdeke fontosabb mint a sajátja? Elég sok. Sok férfi számára is fontosabb milyen családanya lesz egy nő, mint az, hogy milyen élvezeteket nyújt pillanatnyilag.

Ez az az alázat amikor azt mondod: A gyerek fontosabb mint az én élvezetem.

A meleg párok egyetlen szempontból vannak hátrányos helyzetben: Ők nem tudják véletlen szerencsével egy személyben megtalálni az élvezetet és a családot, de nem is járhatnak úgy, hogy az élvezet kedvéért választott "rosszfiú" nem tesz jót a családnak hosszú távon.

I-brahi 2008.07.20. 10:37:57

"A meleg pároknak, akik gyereket akarnak örökbe fogadni azok gondolkozzanak már a gyerek szemszögéből is, ne csak a saját Önös érdekeiket, jogaikat nézzék. Amikor az első osztályban a gyerekt először megkérdezik mindenki előtt, hogy apja neve: x Béla, anyja neve: y Józsi, akkor szerinted a gyerek mit fog érezni. Először is kineveti az egész osztály és amíg odajár, cikizni, csúfolni fogja mindenki. Lelkileg tönkre is tették a gyereket a szülők. Biztos, hogy ezt akarjátok?"

Tényleg nem értitek? Ha társadalmilag elfogadott lenne a homoszexualitás, akkor ez nem lenne releváns, mert a gyerek 2-6 évesen már megtapasztalná, hogy a szomszéd gyereknek, akivel együtt csúszdázik vagy rúgja a bőrt, két apja/anyja van.

És lehet, hogy az első alkalommal kiröhögik. De amikor az osztályban a harmadik gyerek jelenti be, hogy azonos nemű szülei vannak, már nem lesz olyan nagy szám.

Van egy ismerősöm, meleg. Baromi jó fej, és biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb apuka lenne, mint egy rakás más ember. Ez az, ami számít. A többi duma.

Dani 2008.07.20. 10:38:37

roli101:
Ebben neked igazad van, hogy most ez a helyzet. Pont ezen kell változtatni, hogy az embereknek ne legyen furcsa/idegen/nevetséges/taszító/ellenséges az, ha valaki nem olyan, mint ők.

A Föld népessége (ha jól emlékszem a legfrissebb adatra) 6,8 milliárd fő. Ebből a legtágabb becslés szerint is max. 15 millióan beszélnek magyarul. Van bármi értelmes okunk kiröhögni/gyűlölni azt a jókora tömeget, aki nem beszél magyarul?

DannyWilde 2008.07.20. 10:41:41

Dani,
még valami.
A műanyag, a pöfögő autó stb. hosszas, szerves fejlődés logikus eredménye. Örökölt (részben gondolom génekbe is beépült) tudás, készségek, képességek eredménye.

Látunk valami hasonlót, ami arra mutatna, hogy homo párok lassacskán képesek lesznek szaporodni?

"az állatvilágban is bőven van példa homoszexualitásra"
-- [[ Ettől meg nem adnék nekik örökbe embert :-) ]]
De nem szaporodnak, ugye?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.20. 10:43:28

Patrese: "Javaslom, ha annyira akartok magatoknak gyereket, akkor a SAJÁT párotokkal próbáljatok magatoknak csinálni... ha összejön, akkor nevelhettek gyereket. ennyi."

Heteroszexuális emberek sem minden esetben a SAJÁT párjukkal hoznak létre utódot. Azoknak, akiknek pl. beültetés, donor szükségeltetik (bár heterok) ugyan mit javasolsz? Vagy annak a többgyerekes családapának, aki félrekacsintgat és "más kikötőben is" utódot hoz létre? Nos?

Dani 2008.07.20. 10:47:02

TheElf:
"A gyerekvállalás egy meleg pár esetében természetes lenne. Nem egy meleg, hanem egy meleg pár esetében. A két helyzet teljesen más."

Bevallom, ezt most egyátalán nem értem. Nem azt, hogy mi a különbség egy ember és két ember között, és hogy egy gyereknek két ember nagyonbb biztonságot tud adni, mint egy, hanem ha még mást is kéne ebből értenem - na azt nem értem. :)

"egy heteroszexuális férfinak is kompromisszumot kell kötnie, választania kell. Élvezetek vagy gyerek. A kettő nem működik együtt." - Ez stimmt, ezt én is mondtam.

"Ők nem tudják véletlen szerencsével egy személyben megtalálni az élvezetet és a családot"
Itt viszont a sztereotípiát vélem megint kihallani, miszerint (direkt sarkítok) "egy buzi vagy bulikon rázza a seggét vagy családcentrikus, de a kettő együtt nem megy, és kurvából amúgy sem lesz Madonna". Na ez viszont nem így van. A melegek azért ENNYIRE nem mások: ugyanúgy vannak ilyenek is és olyanok is köztük, mint a heteróknál. Vagyunk valamilyenek, változunk, másmilyenek leszünk. Ennyi.

Heteróknál is éppúgy lehet, hogy a falu bikája összejön a falu kurvájával, aztán onnantól lenyugszanak, és példás kis családjuk lesz, mint ahogy az, hogy a falu bikája előbb nyugszik le, és az Új Ember keresztény újság társkereső rovatából lő magának egy istenfélő menyecskét...

Dani 2008.07.20. 10:52:49

DannyWilde

Ne vidd félre, amit mondtam: nem annak lettem itt hirtelenjében a szószólója, hogy a természet intézze el, hogy a buzik szüljenek...

"Örökölt (részben gondolom génekbe is beépült) tudás, készségek, képességek eredménye." - ahogy a génekben van a fajfenntartás is, akkor is, ha ezt lehetetlen megvalósítani, mert valaki impotens, vagy épp meleg. Én azt kérdezem: kinek mi baja van azzal, hogy ha én és a társam úgy döntünk, akkor gondoskodást, szeretet és törődést, minőségi életet akarunk adni valakinek? Kit zavar az, hogy én bodlog akarok lenni, és boldogságot akarok teremteni?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 10:57:46

egy osztályban általában nem lesz 3 olyan. Gondolkodj az arányokon.

A gyerekek pedig akit lehet céltáblának használnak ebben a korban, a kérdés az, hogy erre a válasz az, hogy az ő baja, és te élvezeteid fontosabbak, vagy a gyerek érdeke fontosabb, így választasz párt magadnak.

Az első esetben nem való neked gyerek, a második esetben nem lehet probléma.

De tudod mit: A gond ott van, amikor a leendő osztálytárs megkérdezi: Neki miért nem lehet két anyukája, amikor apu mindig szigorú és anyut épp jobban szereti? Nem biztos, hogy egy 6-8 éves gyereknek akár a homoszexualitást, akár bármilyen más szexualitást célszerű lenne elkezdeni magyarázni. Nem érdekel milyen gyereknek ártasz mert az élvezeteid fontosabbak? Akkor sem gyerek, sem család nem való neked.

Ha pedig azt mondod a gyerek fontosabb, legyen neki anyja is, apja is, stb. akkor felmerül szerinted a probléma?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.20. 10:58:00

Dani: Azok az emberek, akik a gyerekeiket a felvonulásra elrettenteni viszik, akik köveket, tojásokat dobálnak, ezerszer boldogtalanabbak, mint a felvonuló, önmagukat vállaló melegek. Ha nem így lenne, bizonyára a saját, "társadalmilag elfogadott" családmodelljükkel foglalkoznának, menetrendszerű "homofóbia" helyett, mint a VALÓDI többség.
Hogy miért okoz élvezetet ezeknek az embereknek mások mocskolása, sárral dobálása? Magukat, önnön mocskos gondolataikért elvégre csak nem dobálhatják...

Dani 2008.07.20. 10:58:57

DannyWilde

"Örökölt (részben gondolom génekbe is beépült) tudás, készségek, képességek eredménye"

Az, hogy az ember társadalmakat hoz létre, valahol biztos szintén ezeknek az eredménye, valószínűleg valami genetikai igényünk lehet arra, hogy társadalomban éljünk. Nekem olyan társadalomra van igényem, ami nem tesz különbséget ember és ember között. Neked miért okoz gondot vagy kárt ez az igényem?

Akár még egyházi síkra is terelhetem: a kerszténység kulcsszava a szeretet, a melegeket mégis utálják, pedig jelen esetben pont arról van szó, hogy a melegek is szeretnének szeretet adni. Ki a hunyó?

Maestro 2008.07.20. 10:59:48

reagálnék a bejegyzésre.

"Én arra vagyok büszke, hogy a többség ellenérzéséből fakadó nyomással szemben is fel merem vállalni, hogy meleg vagyok. Szembe merek nézni mások megvetésével."

Nos amennyiben ez tényleg így van, akkor a tojászáport is büszkén, bátran, emelt fejjel elviselni.


"Miért kiáltunk házasságért, gyermekért?"

Ezt én is szeretném tudni... oké, hogy jogok, meg egyenlőség meg szabadásg meg satöbbi, de érdemes lenne elgondolkodni a természet azon húzásán, hogy miért csak ellenkező nemű párosodás esetén lehet szaporodni. Nyilván nem véletlen. (Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a természet kirekesztő, és diszkriminatív az azonos nemű párosodás kérdését illetően, abból nem lesz kölök...)


" "Szerintem kis hazánkban bőven akadnak tényleges hátrányos megkülönböztetések, az élet minden területén, és egyelőre vannak fontosabb megoldandó problémák, mint a homoszexuálisok házasodhatása."

Már akinek. Fura csúsztatás egyébként a felvetés. Attól, mert vannak nagyobb problémák, ezzel nem foglalkozhatunk?"

Dehogynem foglalkozhatunk, sőt, nagyon sokakat boldoggá tenne az, hogyha az egyetlen probléma mind az országban, mind társadalmi szinten a melegek elfogadása lenne.
Ám mivel sokkal súlyosabb problémák is vannak ezen kívül (amik nem a társadalom egy megkülönböztetett részét illetik, hanem az egészet), addig inkább foglalkozzunk azokkal.

Észre kéne venni, hogy csökevényes kis társadalmunk nem jutott még el oda, hogy tolerálja a homoszexualitást. Hogy miért, az önmagában megérne pár beszélgetést, de ebből a szempontból nem fontos. Mivel ugye Magyarország még nem érett meg egy ilyen dologra, a helyetekben nem hőzöngenék. Inkább kitalálnám, hogy hogyan lehet elérni, hogy elfogadtassam magam. Persze, nyilván kurvanehéz lesz, mert sokaknál maga a jelenség is kivágja a biztosítékot.

Félretéve minden előítéletemet és negatív érzésemet a melegek iránt, srácok szerintem veszett ügyetek van. De azért próbálkozzatok. Csak attól nem lesz jobb, hogy felvonultok.

I-brahi 2008.07.20. 11:00:32

Még egy apró megjegyzés:

Sok leszbikus nő van, aki bevállal egy vagy több éjszakát egy pasival, csak azért, hogy gyereke legyen (konkrét pl. Jodie Foster). Egy pasi akkor sem fog tudni szülni, ha minden nap más csajjal bújik ágyba, szóval, ha úgy vesszük, a természet a férfiakkal szemben is igencsak diszkriminatív. Egyedülálló apuka se fogadhasson akkor örökbe?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 11:02:36

Dani: Egyszerű: egy meleg önmagában dönthet úgy, hogy neki most nem az élvezetes szex a fontos, hanem a család, és lemond a sok élvezetről azért, hogy gyereke legyen és lő magának egy menyecskét. Egy meleg pár nem tud ugyanígy dönteni.

Nyílván el lehet gondolkodni azon, hogyha egy meleg és egy leszbikus pár úgy dönt, hogyközös háztartásban él, hogy "mindkét párnak" meglehessen a gyereke, akkor az milyen lehetőségeket nyit meg?

kihanemén 2008.07.20. 11:03:14

én azt olvastam, h terry black a 3ból 2 köklöt visszaadott, mert nem bírt velük...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 11:06:54

I-brahi: Örökbefogadni ne fogadhasson örökbe, de ha gyereket nemez, akkor legyenek meg az apai (szülői) jogai...

Sőt azt is támogatom, hogy lehessen erről "szerződni" is, hogy az anya engedi, hogy X éves korától az apuci neveli a gyereket, stb. de van anyja is...

Sőt, ha egy melegpár egyik tagja is ezt teszi, és nem két apuci van, hanem apuci meg barátja, és anyuci nem él velük... Azzal sincs semmi gond :)

Dani 2008.07.20. 11:09:01

TheElf 2008.07.20. 10:57:46

"egy osztályban általában nem lesz 3 olyan. Gondolkodj az arányokon."

Ha csak a 10%-ot vesszük, és egy felvilágosult társadalmat, akkor nem is lehetetlen.

"A gond ott van, amikor a leendő osztálytárs megkérdezi: Neki miért nem lehet két anyukája, amikor apu mindig szigorú és anyut épp jobban szereti?"

Érdekes, amit mondasz. Ha Pistike nem szereti anyut, mert szigorú, és az osztályban van egy azonosnemű-szülős gyerek is, akkor miből gondolod, hogy Pistike pont azt szemeli ki magának, mint kívánatos modellt, és nem a másik 28 gyerek szülei közül választ? Ugyanígy az is lehet, hogy a legjobb pajtása anyukájának a férjét fogja akarni. Abban a korban bizonyára nem lehet szexualitásról beszélni egy gyereknek, de az mindkét esetre adekvát válasz, hogy "mert apu anyut szereti, és nem a Bandi anyukáját, vagy a Jani másik apukáját".

cseszneki 2008.07.20. 11:10:02

Nem értem, miért akarnak meleg párok gyereket. Azért nem értem, mert a gyerek - eddig még - hetero kapcsolatból születik. Vagy mesterséges megtermékenyítéssel, de ahhoz is sperma kell, az meg a férfié.
Szüksége van tehát a melegeknek a hetero spermára és a hetero kapcsolatból született gyerekre.
Ez telejes mértékben terészetellenes. Ez a véleményem.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 11:12:16

Dani: Az azonos nemű szülők azért jelentenek jobban példát, mert a családon belül a szerep (ki kemény, ki kedves) nemekhez kötődnek :)

Ilyenkor nem jó igazán a válasz :)

De nem 10% körülről van szó, hanem 5 körülről (4%) amivel az a baj, hogy egy ideális osztálylétszám 20 fő alatti.

Egy 15 fős osztályban pedig 3 ilyen gyerek már 20%ot jelentene.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.20. 11:14:28

cseszneki: "Szüksége van tehát a melegeknek a hetero spermára és a hetero kapcsolatból született gyerekre.
Ez telejes mértékben terészetellenes. Ez a véleményem."

Ismerek olyan hetero párokat, ahol szintén erre van szükség, természetes úton ugyanis nekik sem lehet gyerekük. Velük mi a helyzet? Többek között a Kaáli Intézet is ezért működik. Természetellenesek?

Dani 2008.07.20. 11:15:09

TheElf:

"Egyszerű: egy meleg önmagában dönthet úgy, hogy neki most nem az élvezetes szex a fontos, hanem a család, és lemond a sok élvezetről azért, hogy gyereke legyen és lő magának egy menyecskét."

Attól tartok, ez messze nem ilyen egyszerű... Ha megvan benned az igény a párkapcsolatra és az utódnevelésre is, akkor abból gyönyörű pszichikai betegségek lesznek, ha az egyiket megpróbálod elfojtani.

Vagy ugye nem arról van szó (amit egyébként sok tudatlan emleget), hogy "a homoszexualitás csak egy állapot, aztán majd kinövöd, vagy úgy döntesz, hogy most már elég belőle"?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.20. 11:16:41

cseszneki: Egyébként meg nagy kavar van itt a fogalmakkal. Meleg párok a legtöbb esetben gyereket nem SZÜLNI szeretnének, hanem felnevelni, boldog életet biztosítani nekik. Esetleg ezok HELYETT a hetero párok (?) helyett, akik csak SZÜLNI akarnak/vagy sem, de nevelni, boldog életet biztosítani sarjuknak semmi esetre.

Dani 2008.07.20. 11:17:04

cseszneki 2008.07.20. 11:10:02

Tehát az impotens heterók se akarjanak gyereket, mert az természetellenes? Hiszen a természet úgy rendelte, hogy neki nem lehet.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.07.20. 11:19:33

Dani: Pedig micsoda hátrányos megkülönböztetés is ez! A frigid nőnek elvégre lehet gyereke... :))))

Dani 2008.07.20. 11:19:49

TheElf 2008.07.20. 11:12:16

"Az azonos nemű szülők azért jelentenek jobban példát, mert a családon belül a szerep (ki kemény, ki kedves) nemekhez kötődnek"

Ez egy eléggé túlhaladott nézet... Ahogy az is, hogy "a kisfiúk nem sírhatnak", vagy hogy "a kislányok nem játszatnak katonásdit".

A matekba nem megyek bele, mindenki más számokra hivatkozik. De nyitott vagyok minden álláspontra, ezért is írtam a példámban EGYETLEN homo párt és definiálatlan osztálylétszámot. :)

Dani 2008.07.20. 11:22:08

Egyébként élvezem a vitát, jó erről értelmes emberekkel beszélgetni. :)

Jenyei 2008.07.20. 11:33:37


Kedves ftxpmj barátunk olyan indulattal fröcsög a melegek ellen, hogy őszintén remélem, a valóságban ő is közéjük tartozik és csak kompenzál. Kívánom neki, hogy a társadalom fogadja el őt és a társait olyannak amilyenek, és ne kelljen értelmetlen nevek és az internet anonimitása mögé elbújniuk, hanem vállalhassák mindenki előtt a vonzalmaikat. Ehhez a rögös úthoz sok sikert kívánok neki és minden itt "fartúró rötyi"-ző meleg(szívű) embertársunknak.

Miss Röfi 2008.07.20. 11:36:01

Valójában a melegek többet szeretnének, mint házasság, gyerek.
Az a céljuk, hogy fogadja el őket a társadalom. A jog lehet, hogy egy idő után el fogja őket fogadni, de a társadalom, a tömeg nem lesz ilyen "könnyen" megnyerhető. Nevezz aminek akarsz, de én sosem fogom szeretni a homokosokat, buzikat, melegeket, leszbiket. Arra fogom tanítani a gyerekemet, hogy az egy beteg dolog. Ha mégis buzivá válik, az az én személyes tragédiám lesz, de akkor sem fogom normálisnak dolognak tartani,ha valaki az azonos neműt szereti. Szerencsére a többség ezt vallja.

Dani 2008.07.20. 11:42:57

Miss Röfi 2008.07.20. 11:36:01

Az a te dolgod, hogy miről mit gondolsz. Az egy másik kérdés, hogy ezt tényekre alapozva, vagy az egyéni ízlésed szerint teszed-e. Mégegyszer: a te dolgod.

De ez: "Arra fogom tanítani a gyerekemet, hogy az egy beteg dolog" konkrétan a gyereked átverése. Ilyen erővel mondd neki azt is, hogy a Föld lapos, és beteg, aki másképp gondolja.

Miért nem mondod inkább azt majd, hogy "ilyen is van, és van aki így érzi jól magát, de én nem szeretem ezt"? Valószínűleg éppúgy nem fogja szeretni a buzikat, mert te azt mondtad neki. De ha esetleg nálad toleránsabb környezetbe kerül, akkor még az is lehet, hogy megváltozik a véleménye. Onnantól, hogy a saját véleményét ő alakítja majd ki, és nem te, neki mindenképpen igaza lesz. Csak remélem, hogy azt is tudna fogja, hogyan kell a véleményét kulturáltan megfogalmazni, és tiszteletben tartani a többi embert.

Miss Röfi 2008.07.20. 11:48:21

Nem szeretnék egyéni vitába kezdeni Danival. Amugy abban különbözünk, hogy én szeretnék egy értékrendszert is közvetíteni a gyerekemnek.
Nem hiszem, hogy tévednék az állításommal. Állításom lényege, hogy az értékekben, véleményekben a többségi, "arany középutat " képviselő társadalom nem ismeri el, hogy a homofóbia normális dolog.
Tudom ez fáj a legjobban a melegeknek, de remélem ez nem fog változni!

Pogány Ildikó 2008.07.20. 11:50:55

Miss röfi, tényleg tanitod erre majd a gyerekd? Egyik este leültök, és külön a bitik betegségéről fogtok beszélgetni???
Mert nálink, akik abszolute elfogadók vagyunk, ez nem jön szóba. Van két meleg haverunk, (nem egy pár) akikkel néha összejárunk vacsorázni, beszélgetni. Még soha nem kérdezett rá a gyerek, hogy a XY miért a haverjával jött, és miért nem a feleségével? Gondolom tini korában majd leesik neki, amikor ilyeneket hall majd az iskolában, de addigra ő is tudni fogja, hogy a homoszexualitás nem egyenlő a mocskos buzisággal, és a pedofíliával.
Leghamarabb a cigánykérdéssel találkozott, mert bizony a Deáktéren egy hasonló korú kisfiú pénzt kért tőlünk, és mi nem adtunk neki, és el kellett magyarázni neki, hogy azért nincs azon a kisfiún cipő, mert anyukája nem vesz neki, és azért akar tőlünk pénzt fagyira, mert anyukája ott ül a padon, és nem ad neki. Ennyi. Nem kell többet mondani. Ugyanakkor a szomszéd lány is cigány, aki szokot néha bébiszittelni nálunk. Őt sem, és a kisfiút az utcáról sem cigányozzuk le soha. A társadalom majd megtanítja neki. De addigra ő már tudni fogja, hogy emberek. Ilyenek és olyanok. Mint ahogy ő is és én is. Szerencsére.
Egyébként komolyan kérdezem. miért félnek az emberek a melegektől? Hiszen tanulnak, dolgoznak, stb, stb. Mi a probléma?

Miss Röfi 2008.07.20. 11:53:01

Helyesbítés: A homoszexualitás.

Dani 2008.07.20. 12:00:28

Miss Röfi 2008.07.20. 11:48:21

Az "arany középutat", amit a társadalom képvisel, a társadalom határozza meg, ahogy te a saját értékrendedet. Ha te a társadalom értékrendjét kívánod a gyerekednek továbbadni, akkor ezek szerint nagy bajban lennél, ha egy nyitottabb társadalomba születtél volna, mert akkor a saját értékrended alapján ("a társadalom arany középútját hagyományozom a gyerekemre") azt lennél kénytelen tanítani neki, hogy a melegek is ugyanolyan emberek, mint bárki más, nemigaz?

Komolyan érdekel: hol az általad vélt "társadalmi arany középút" határa? Például a feketéket milyennek írod majd le a gyerekednek? A szőkék rendben vannak? Hát a fogyatékosok? A genetikailag túlsúlyosak?

Ha nem akarsz megismerni új ízeket, akkor otthon mindig rántotthús a menü, és az étteremben is azt kérsz. Az étteremben egyébként meg lehet kóstolni mást is, és elfogadni, hogy főznek ilyet is, attól még, hogy otthon te nem fogsz olyat enni soha.

saunier 2008.07.20. 12:01:22

Az a probléma, hogy nincs az ismeretségi körükben valaki, akit kedvelnek és kiderülne róla, hogy a másik oldalon vajazza a kenyeret :)
Azt látom, hogy azoknál az embereknél, akiknek nem egy képzelt buzikép lebeg a fejükben, hanem ismernek is párat, jobban megy az elfogadás, nem démonizálják a témát.

Dani 2008.07.20. 12:07:23

saunier 2008.07.20. 12:01:22

Teljesen igazad van, ez eszembe jutott a leendő Kisröfiről is. :)

És pont ebből derül ki, hogy az elutasítás addig nem változik, amíg az emberek tisztába nem kerülnek azzal, hogy mi is az, amit ismeretlenül elutasítottak mindeddig.

Erre mondtam, hogy ezt aligha lehet másképp, mint hogy a mindennapi életben természetessé tesszük azt, hogy sokféle ember létezik. Mindig azt mondják, hogy "a társadalom még nem készül fel erre" - oké, de a tény megállapításán túl talán tenni is kéne valamit.

anyuci 2008.07.20. 12:10:13

Cca. 25 éve, egyetemistaként közös bérelt lakásban laktam két meleg párral (2 fiú, 2 lány), tehát vannak tapasztalataim, mégpedig jó tapasztalataim a melegekről.
Borzasztó, hogy mennyi ostoba előítélet él velük kapcsolatban az emberekben. Nagy szükség lenne ismeretterjesztésre, mert elképesztő, hogy itt is milyen hsz-ok vannak.

De!!! Az a véleményem, hogy a Pride kifejezetten árt az ügynek, olaj a tűzre, ezt Magyarországon szüneteltetni kellene jelen helyzetben. Itt a hatalmi elit abból él, hogy viszályt szít mindenütt, ahol lehet. Most forszírozni ezt a dolgot nem lehet, mert évtizedekkel fogja visszavetni a melegek elfogadásának folyamatát.
Sajnos....

Szumi 2008.07.20. 12:20:09

Igen, sokféle ember létezik, vannak valóban süketek, vakok, bénák, némák, stb. Nyilván Ők nem szertnék, hogy az Ő gyermekeik örököljék tulajdonságaikat. De a BUZIKnál ez nem kérdés, mert egy olyan elfajzott gén munkál bennük, hogy nekik nem is lesz gyerekük, maximum fekáliás a farkuk, vagy mindenféle péniszalakú tárgyaktól sebes a lukuk. De ne is legyen nekik, hiszen azért buzik, hogy ne akarjanak gyermeket nemzeni.
Kísérlet által igazolva:
Ha összezárnak egy szatyor egeret egy kis ketrecbe, szaporodnak, sokasodnak. Egysezer csak elérik azt a kritikus szintet, ami már túllóg az élettér minimális méretén. Először megjelenik a homoszexualitás, így akadályozván meg a további szaporulatot, majd felütik a fejüket különféle halálos kórok, melyek kipusztítják a populáció 75-90%-át.
Nos, a mi buzijaink is ebben a fázisban vannak.

Dani 2008.07.20. 12:20:51

anyuci 2008.07.20. 12:10:13

A Pride abban a formájában, hogy emberek, mint a bolondok, paradicsommadárnak öltözve, a seggüket rázva dúlják végig a Belvárost, egyértelmű hülyeség, és csak árt minden törekvésnek (Tóta W-nek volt egy jó írása erről).

Ellenben ahogy a mellrák ellen, a kerékpárútvonalakért, meg ezer más ügyben is felvonulnak az emberek, úgy lehetne melegfelvonulást tartani, ahol mindenki a viszonylag normálisabb utcai öltözékében van jelen és úgy viszik a zászlóikat meg a transzparenseiket. Egyrészt mert ehhez joguk van a melegeknek is, másrészt meg akkor lehetne látni, hogy ezek az emberek semmivel sem jobbak vagy rosszabbak másoknál.

anyuci 2008.07.20. 12:21:58

Gyerekvállalás:
Meleg lány szülhet gyereket (lsd. Jodie Foster), és akkor mindenkinek kuss.
Meleg fiúknál nyilván nem lesz jellemző az örökbefogadás, de ha akarnak, ne akadályozzák meg eleve őket ebben.
(A gyámhatóság úgyis egyedileg mérlegeli minden örökbefogadni szándékozó ember alkalmasságát.)
A gyereknek pedig elsősorban követendő emberi példaképekre van szüksége az egészséges személyiségfejlődéshez, nem pedig különnemű szülőkre.
Megjegyzem, ma már általánosabb a csonka család (pl. az én gyerekeim osztályában), mint az ép család, mégis felnőnek a gyerekek.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.20. 12:25:08

Ildikó:

"Leghamarabb a cigánykérdéssel találkozott, mert bizony a Deáktéren egy hasonló korú kisfiú pénzt kért tőlünk, és mi nem adtunk neki (...) A társadalom majd megtanítja neki."

Szóval te járjon arra amikor szembesül a szituációval, hogy az MP3 lejátszóját kéri a purdé, késsel? Gratulálok.

saunier 2008.07.20. 12:25:44

Dani

idén pont így történt. kinézetre a felvonulás résztvevői lehettek volna ólomkatonaöntő hobbisták is. nem ez számít. a buzikba bárki büntetlenül belerugdalhat, levezetheti a feszkót, mocskolódhat jó nagyot, mert _undorító_, és ez az undor felülír mindent, még az Alkotmányt is.

Dani 2008.07.20. 12:26:09

Szumi 2008.07.20. 12:20:09

Az egyéni nézeteidet nem minősítem, maradjunk a tudományos résznél: mit is igazol ez a kísérlet?

1) Sok egyed között lesznek homoszexuálisok is.
Ennek valószínűleg nem a behatárolt tér a magyarázata, hiszen amikor az emberek között már volt homoszexualitás, még messze nem tartottak ott, hogy kinőnék a rendelkezésre álló bolygót...

2) Felütötték a fejüket a kórságok, és mind elpusztult.
A kísérlet bebizonyította, hogy léteznek betegségek, amiket ha nem kezelünk, elpusztítják az egyedeket.

Hű. Biztos kapott az illető valami tudományos díjat ezért a kísérletért... Vagy ez Szumika, 2.b oszt. tan. otthoni "kísérlete" volt, amikor túlszaporodtak a karácsonyra kapott kisegérkék, és nem gondozta őket megfelelően? :)

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.20. 12:26:21

"Kicsit elfajult ez itt, úgyhogy magam részéről zárszóként megemlítem, hogy az emberek minimum 5%-a homoszexuális. Ez azt jelenti, hogy a homfóbok családjában is kell lennie ilyennek, még akkor is, ha nem tud róla!"


Ez baromság. A világon minden ötödik ember kínai, ezekszerint a szűkebb családi környezetemben is minimum kettőnek kell lennie statisztikailag :)

anyuci 2008.07.20. 12:26:32

Dani, egyetértek. Ugyanezt írtam egy másik blogban. Felvonulni úgy, mint pl. március 15-én.

De vannak, akik a polgárpukkasztásra és a viszálykeltésre hajtanak, mert ez az érdekük. Ezért írtam, amit írtam.

DannyWilde 2008.07.20. 12:28:16

Dani:
"kinek mi baja van azzal, hogy ha én és a társam úgy döntünk, akkor gondoskodást, szeretet és törődést, minőségi életet akarunk adni valakinek? Kit zavar az, hogy én bodlog akarok lenni, és boldogságot akarok teremteni?"
-- Az a baj, mondom még egyszer, hogy az örökbefogadandó gyermek NEM JÁR ALANYI JOGON, mert az illető úgy dönt. Emberek sorsáról dönt itt a társadalom, és itt bizony határvonalakat kell húzni.
Ha jönne egy hajléktalan, vsz. neki sem adnának, pedig lehet, hogy ő kiegyensúlyozott, boldog, magasabb szinten szemléli a világot mint a többség.
Szóval még 1x: kellenek ezen a téren határok.

"Nekem olyan társadalomra van igényem, ami nem tesz különbséget ember és ember között."
-- Márpedig van különbség ember és ember között. Az egyik pl. vak, ezért nem adunk neki jogsit. Sajna, az úgy nem megy.

"Akár még egyházi síkra is terelhetem: a kerszténység kulcsszava a szeretet, a melegeket mégis utálják, pedig jelen esetben pont arról van szó, hogy a melegek is szeretnének szeretet adni. Ki a hunyó? "
-- Az, aki (akárcsak implicite) azt állítja, hogy az egyház, vagy a keresztények utálják a melegeket. EZ ÍGY HAZUGSÁG, te is tudod.

Szumi 2008.07.20. 12:29:25

Akkor Jodie biszex, vagy beültették. Én hetero vagyok és meg sem fordul a fejemben szex egyneű társammal - gondolom valaki azért nuzi, hogy ő meg a különneműekel ne akarjon szexelni. Egyébként van több buzi ismerősöm is, előttem mg egymás kezét sem fogdossák. Nemhogy műfaszokt rázzanak magukon üvöltő zenére.....

anyuci 2008.07.20. 12:32:14

Saunier!
Idén sem így történt. Provokáció volt a konzervatív érzésű polgárok ellen, mert így lehetett politikai ügyet csinálni belőle.
(A rendőrfőkapitány álló megemlékezést javasolt, amit persze lehurrogtak, volt felháborodás, stb...)
Ha ezt nem veszik észre a melegek, az már tényleg az ő bajuk.

Szumi 2008.07.20. 12:32:32

Dani: Az én nézetemet igazolja saját gyártású két gyermekem. Pedofilok, gerontofilok, buzik, nekrofilok, szodomisták - egy brigád. Ha ez nem tetszik Neked, attól még buzulhatsz, amennyit jól esik.

anyuci 2008.07.20. 12:34:28

Fostert mesterségesen termékenyítették meg, mint sok hetero nőt, akinek a párja terméketlen. De a gyerek(ek( az övé(i).

anyuci 2008.07.20. 12:43:50

Szumi!
Az én meleg ismerőseim sem rázzák rózsaszín bugyiban, nem szexelnek más előtt (én sem szokmtam) sőt, kifejezetten konzervatív, öltönyös/kosztümös, magas pozícióban dolgozó emberek. Így aztán ők felvonulni sem mennek és házasodni, meg gyereket nevelni sem akarnak.

saunier 2008.07.20. 12:44:16

anyuci

könyörgöm, mi volt a provokáció? 13. éve elvonulunk évente egyszer A-ból B-be 2-3 óra alatt, az álló ügyet azért szorgalmazta a rendőrfőkap., mert egyszerűbb feladat lett volna megoldani így a biztosítást. de ha én a hatályos törvényeket betartva szeretnék élni alkotmányos jogaimmal, akkor az államnak kötelessége megvédenie engem!!! ha buzi vagyok, ha gárda vagyok, ha bélyeget gyűjtök, ha bringát emelgetek!

Dani 2008.07.20. 12:44:47

DannyWilde 2008.07.20. 12:28:16

"az örökbefogadandó gyermek NEM JÁR ALANYI JOGON, mert az illető úgy dönt. Emberek sorsáról dönt itt a társadalom"

Persze, hogy nem "jár alanyi jogon", és a társadalom dönt - én nem is a társadalom döntésével akarok szembe menni. A Társadalom viszont nem egy gonosz bácsi egy nagy asztal mögött, hanem te vagy, és én, és én meg szeretnélek téged győzni arról észérvekkel, hogy már csak rajtad múlik, hogy én is ugyanolyan ember lehessek, mint te.

"Márpedig van különbség ember és ember között. Az egyik pl. vak, ezért nem adunk neki jogsit. Sajna, az úgy nem megy."

Jó példa: vaknak nem ad a Társadalom (gonoszbácsiasztalmögött) jogosítványt. De a vakok közlekedhetnek? Naná, megvan rá a lehetőségük, hiszen még ingyen is utazhatnak. Tehát ha a technika ott tartana, hogy a vakok nem a "hagyományos" autós megoldással, de valamilyen biztonságos járművel önállóan közlekedhetnének, valószínűleg a Társadalom nem akadályozná a jogosítványhoz jutásukat, ha ez lenne az utolsó akadály, nemigaz?

"Az, aki (akárcsak implicite) azt állítja, hogy az egyház, vagy a keresztények utálják a melegeket. EZ ÍGY HAZUGSÁG, te is tudod."
Az EGYHÁZról nem tudom. A vallásos emberekrőlelképzelhető, hogy nem mindegyikük utálja a melegeket.

Dani 2008.07.20. 12:47:33

Szumi 2008.07.20. 12:32:32
Dani: Az én nézetemet igazolja saját gyártású két gyermekem. Pedofilok, gerontofilok, buzik, nekrofilok, szodomisták - egy brigád. Ha ez nem tetszik Neked, attól még buzulhatsz, amennyit jól esik.

Bocs, nem értelek: hogy mi nem tetszik nekem?

Az, hogy van két gyereked? Gratulálok, éljetek sokáig boldogan, egészségben. Én is csak ennyit szeretnék magamnak, hogy boldogan élhessek.

A felsorolásodhoz nem szólok hozzá, annak annyi az értelme, mint a "tudományos" kísérletednek.

anyuci 2008.07.20. 12:47:35

A katolikus egyház tanításairól annyit, hogy házasságon kívül a heteroszexuális kapcsolatot is tiltja.
És akkor mi van? Én katolikus vagyok, ilyen értékrendet vallok, de speciel ezt a hittételt nem veszem túl komolyan. :)
Ami persze nem jelenti azt, hogy János, meg az egész város...

Dani 2008.07.20. 12:52:10

- Gery Greyhound

"Ez baromság. (...) A világon minden ötödik ember kínai, ezekszerint a szűkebb családi környezetemben is minimum kettőnek kell lennie statisztikailag :)"

Ja, mi is öten vagyunk a családban, én nem vagyok kínai, apám, anyám sem az, úgyhogy vagy a Sanyi bátyám, vagy a Xiao öcsém. Szerintem a Sanyi az... :)

Ugye ezt a baromságozást nem gondoltad komolyan? Gondolom sokan örülnének, ha külön Buziország lenne, de mivel ez nem az atészta, ezért talán egy kicsit másképp kezelendők a statisztikai arányok, mintha mondjuk a kínaiak arányát nézed, nem?

anyuci 2008.07.20. 12:53:12

"...a hatályos törvényeket betartva szeretnék élni alkotmányos jogaimmal, akkor az államnak kötelessége megvédenie engem!!! ha buzi vagyok, ha gárda vagyok, ha bélyeget gyűjtök, ha bringát emelgetek!"

Persze! Védelemhez ven jogod, de ahhoz nincs, hogy ne útáljanak, mint a szart.
A kisutcák kordonnal való lezárását is elutasították a melegek, mert akkor nem látták volna őket. Csakhogy akik azt látják, hogy rózsaszín bugyiban műbránerrel anális szexet imitáltok, azok útálni fognak benneteket. A tojásdobálást meg lehet akadálíozni, de az útálatot nem.
Ha ezt sem érted, akkor vagy buta vagy, vagy pedig provokálsz...

De engem nem tudsz, mert én itt befejeztem.

BZL 2008.07.20. 12:57:57

Ez egy elméleti, filozófikus vita - ami az én szótáramban azt jelenti hogy gyakorlati jelentősége pontosan 0, viszont végtelen ideig tart és közben mindenki nagyon okosakat mond.

Teleportáljatok vissza a Földre, és vessetek már egy pillantást erre a homo-hetero "konfliktus"-ra vagy helyzetre - nevezzük bárminek.

Tényleg bele akartok keverni ebbe a szarba egy kisgyereket ?

Ez pont olyan lenne mint háboróban kitolni a frontvonalra egy gyereket, hátha alábbhagy a tűz - ja, vagy esetleg szétlelövik.

Mert most háború van a fejekben, ezzel kellene foglalkoznotok, sokféleképpen lehet az elfogadásért és jogokért küzdeni.
Ha majd béke lesz - legalább nagyjából - jöhetne a fenti vita, addig ennek szerintem semmi értelme.

A gyerekkérdést már csak azért is értelme lenne jegelni, mivel ez az egyetlen valós ütközési pont, a többi tulajdonképpen csak hisztéria.

Nincs igazi érdekellentét a két csoport között - amíg a gyerekek nem kerülnek szóba.

Ha le kell bontanod egy falat, és kénytelen vagy erre a fejedet használni, legalább ne a tartóoszlopnál kezd.

Dani 2008.07.20. 13:02:08

BZL 2008.07.20. 12:57:57

Látszólag okosat írsz, csak semmi előremutatót nem találok benne.

"Ha majd béke lesz" - hogyan? Nem úgy, hogy az embereknek tisztába kell jönniük azzal, hogy mi az, amit ismeretlenül elutasítanak? Ezt nem úgy lehet megtenni, hogy a meleg létet nem rejtegetni kell, hanem mindenki máshoz hasonlóan (nem jobban, tehát nem provokatívan!) megélni?

"Ha le kell bontanod egy falat, és kénytelen vagy erre a fejedet használni, legalább ne a tartóoszlopnál kezd."

Viszont a fal se lesz lebontva, ha csak állsz előtte, és örök életedben azt mondogatod, hogy "ez a fal nincs jó helyen itt" - és nem csinálsz semmit...

anyuci 2008.07.20. 13:08:25

BZL igazat adok Neked!
Én viszont úgy látom, hogy a provokatív fellépés (a Pride szervezői ezt kifejezetten erőltették) és az "ajtóstól a házba" problémafelvetés (házasság, gyerek, minden egyszerre) politikai érdekeket szolgál, egy lecsúszott törpepárt és egy bukott kormány, meg egy feltörekvő szélsőséges irányzat mahinációja és a melegek ennek a mocskos játszmának az eszközei.

gec 2008.07.20. 13:11:50

anyuci 2008.07.20. 12:47:35!
A katolikus egyház a házasságon belül is csak gyereknemzés céljából tartja elfogadhatónak az aktust.
Hittanórán a papbácsi el is magyarázta, hogy "bűnös" dolog útján születik az ember. Kivéve Jézust.

anyuci 2008.07.20. 13:13:24

Dani!
Azért a meleg élet rejtegetése és az utcán, nyilvános, meghirdetett rendezvény keretében történő seggbedugás között vannak még árnyalatok!
Ez utóbbi undort kelt minden jóérzésű emberben és azt is a melegek ellen fordítja, aki eddig toleráns volt.
(Gondolj arra, hogy régen sajnálták és támogatták a vénlányokat, meg az agglegényeket, de mióta "szingli" címkével kurvulnak, ezóta útálják őket, pedig heterok.)

saunier 2008.07.20. 13:13:28

anyuci

utálj kedvedre, ha ez neked jólesik, ha van indok, ha nincs. a műbráneres kalimpálásra ha tudnál linkelni képet az idei felvonulásról, megköszönném. kinn voltam végig, nem láttam ilyet.
semmi probléma a viszolygással, azzal inkább, ha emiatt kezet próbál emelni bárki bárkire. próbáld egy kicsit az emberi jogi vonzatát is nézni a július ötödikei történéseknek két hányás között, előre visz.
minden jót.

gec 2008.07.20. 13:14:46

Dani!
A melegek ügyét az vinné előre, ha minden meleg vállalná és deklarálná "melegségét". Szembesülhetne a társadalom a számotokkal.
Kiderülhetne mekkora a "probléma".
Miért nem teszitek ezt?

Pogány Ildikó 2008.07.20. 13:15:07

BZL, de csak azért ez az ütközési pont, mert sok sötét fejben a melegek pedofilekkel egyenlőek. Pont azt kéne tudatosítani az emberekben, hogy nagyon nem!
Aki meg az MP3-as kommenetet írta, üzenem, hogy nem csak ciágonyok bűnöznek, és minden cigány bűnöző.
És nem szeretném, ha akárki is elvenné a gyerekem tulajdonát, vagy kővel , tojással dobálná. Nekem mind bűncselekmény.

anyuci 2008.07.20. 13:15:35

gec! Így van. Mégis mennyi hívő van!
Éppen azért, mert a túlzó elvárásokon kívül sok értéket is ad a vallás annak, aki hívő.

Dani 2008.07.20. 13:17:37

anyuci 2008.07.20. 13:08:25

A kérdésem ugyanaz: ha nem az a megoldás, hogy a meleg pároknak is lehet gyerekük, és ezzel létrejöhetnek ilyen családok is, akkor hogyan lehet közelebbhozni egymáshoz a két tábort? (Két tábor, röhej basszus, tökegyforma emberekről beszélek itt így)

Annál is inkább mert jellemzően a melegek gyerekvállalása ellen pont azok szólalnak fel a leghangosabban, akik ideológiájuk szerint a család intézményét fontosnak tartják - akkor miért nem hagyják a melegeket bizonyítani, hogy ugyanúgy helyt tudnak állni családkét? Ismétlem: semmi nem szól a dolog ellen, csak a társadalom korlátoltsága.

A politikát kár ebbe belevinni, főleg addig, amíg a buzipártban is van egy rakás homofób, és a konzervatív, buziellenes pártban meg egy csomó buzi.

anyuci 2008.07.20. 13:18:32

saunier!
Stimmt! Buta vagy!
Olvass vissza!
Veled pedig befejeztem!

Dani 2008.07.20. 13:18:47

anyuci 2008.07.20. 13:13:24

Ezzel többségében egyetértek, hiszen már korábban is mondtam, hogy elhatárolódom a provokációtól.

Dani 2008.07.20. 13:20:05

gec 2008.07.20. 13:14:46

Pont erről szólna a felvonulás - ismétlem: a nem bránerrázós verziója...

anyuci 2008.07.20. 13:21:10

Dani! Te sem olvasod amit írok? Csak arra koncentrálsz, ami belőled jön ki? Így elég nehéz eszmét cserélni... :-(

Nem én viszem bele a politikát, hanem a politika használ eszközül benneteket.

Dani 2008.07.20. 13:23:00

anyuci 2008.07.20. 13:21:10

Nem a te kritizálásodra írtam, hanem általánosságban, hogy kár belevinni a politikát. Béke! :)

saunier 2008.07.20. 13:23:04

nem baj anyuci, maradt rajtad kívül párbeszédre képes ember itt elég. :)

gec 2008.07.20. 13:24:01

Dani! saunier!
Milyen nemű gyermeket fogadnátok örökbe?

BZL 2008.07.20. 13:25:31

"Egy pasi akkor sem fog tudni szülni, ha minden nap más csajjal bújik ágyba, szóval, ha úgy vesszük, a természet a férfiakkal szemben is igencsak diszkriminatív."

Ez hülyeség. Mindössze arról van szó hogy egy férfi könnyebben lemond a gyerekéről, mivel kevesebbet melózott vele (nem ő hordta ki).
Bocs az off-ért.

saunier 2008.07.20. 13:26:59

nekem teljesen mindegy.

Asszem 2008.07.20. 13:27:06

én bemennék az árvaházba, szétnéznék, és amelyik gyereknél megdobbanna a szívem azt vinném el :) nemtől függetlenül.

anyuci 2008.07.20. 13:31:22

Dani!
Fokozatosság!
Én jogász vagyok, a szakmámban szaktekintélynek számítok, három gyereket nevelek egyedül és 17 évvel fiatalabb szeretőt tartok.
Kétszáz évvel ezelőtt élt ősanyáim ki voltak téve férjuruk kénye-kedvének, épphogy elkezdtek megtanulni írni-olvasni, 80 éve pedig első nőnemű felmenőm már egyetemre járhatott.
Provokatív viselkedéssel nem szereztek támogatókat.
Nem emgem kell meggyőznön, én nem vagyok homofób. "5 éve sem voltam az, pedig akkor még nem volt ilyen divat ez a téma.
De azt tapasztalom, hogy a gyerekeim kevésbé toleránsak, mint én. S ez nem az én rossz nevelésem eredménye.
Fontolva kell haladni!!!

gec 2008.07.20. 13:32:25

Nekünk heteróknak is van ez irányú preferenciánk. CCsak nem illik erről beszélni.

anyuci 2008.07.20. 13:34:11

Az árvaházi gyerek pedig boldogan élhetne szeretetben és biztonságban. :D

gec 2008.07.20. 13:34:42

"17 évvel fiatalabb szeretőt tartok"
Respect!


A szeretődnek.

Asszem 2008.07.20. 13:35:36

csak elmélet volt a részemről. eszemben sincs örökbe fogadni.

gec 2008.07.20. 13:41:38

Én hetero vagyok asszem'. Nem fogadnék örökbe, akkor sem, ha csak ez lenne a lehetőségem gyermekre. De mindenkinek tolerálom a döntését. Vajon vizsgálta valaki, hogy azonosnemű szülők által nevelt gyermekek személyisége mennyiben tér el az "átlagtól". Vagy nem meri ezt senki?

Dani 2008.07.20. 13:42:23

gec 2008.07.20. 13:24:01

Nem tudom, a dolog "gyakorlati" részén nem gondolkodtam, és nem is vagyok benne biztos, hogy ha hetero lennék, akkor én most már gyereket akarnék.

Most csak az elméletével foglalkozom, a társadalmi tényezőivel. Például azt komolyan végig kéne gondolni, hogy maga az örökbefogadás hogyan működik a feltételek teljesülése esetén akrámilyen családnál: odamennek, és válogatnak, mint a boltban? És mi van a többiekkel? Ez eleve egy lelkileg melós dolog...

Amúgy melegjogi aktivista sem vagyok, csak most az utóbbi események és ez a blogbejegyzés egy kicsit elindította az egyamat. :)

Dani 2008.07.20. 13:43:44

anyuci 2008.07.20. 13:31:22

"fontolva kell haladni" - de akkor most milyen lépésnek is kéne jönnie szerinted?

Dani 2008.07.20. 13:46:41

gec 2008.07.20. 13:41:38

"Vajon vizsgálta valaki, hogy azonosnemű szülők által nevelt gyermekek személyisége mennyiben tér el az "átlagtól". Vagy nem meri ezt senki?"

Ne várd, hogy pontosan idézzem a szakirodalmat, de tudtommal volt ilyen kutatás, és semmi eltérést nem tapasztaltak az azonosnemű szülőknél nevelkedő gyereknél.

Azért vagyok meglehetősen biztos, hogy erről konkrétan olvastam, mert ha nem lenne ilyen kutatás, akkor én is azt mondanám, hogy először nézzük meg, mi a helyzet. És pont azért, mert nem volt semmi rendkívüli, mondom azt, hogy csak a társadalmon múlik, hogy hajlandó-e ezt elfogadni.

anyuci 2008.07.20. 13:47:19

gec! Azért írtam, mert én sem verem nagy dobra a környezetemben, hogy fiatal pasim van.
Egyszerűen nem akarom megbotránkoztatni a korombeli kolléganőimet, rokonaimat, ismerőseimet. Tekintettel kell lennem a konvenciókra. Iránban ezért simán megköveznének.... De itt is lenne rólam vélemény. Pedig ezzel nem ártok senkinek.
Ez van...

saunier 2008.07.20. 13:48:10

gec, tényleg mindegy. biztosan van, akinek vannak preferenciái, nekem nincsenek. ha arra kerülne sor, hogy örökbefogadjak egy gyereket - bármilyen hihetetlen - még az sem lenne szempont, hogy szőke legyen és kékszemű, vagy hogy egészséges legyen.

angollal boldogulóknak itt egy oldal két apuciról, akik nevelnek pár gyerkőcöt:
www.expatica.com/nl/life_in/interview/Two-fathers.html
ők szinte csak sérülteket kaptak az árvaházból, a második gyerek örökbefogadása után egyikőjük otthagyta a melóját és csak velük foglalkozott. a dolog odáig fajult, hogy a végén az örökbeadó intézmény nyaggatta őket, hogy fogadjanak be még babákat. érdemes átfutni, na.

Dani 2008.07.20. 13:48:41

gec 2008.07.20. 13:45:28

Nekem ez alatt nem jön be semmi...

gec 2008.07.20. 13:49:24

anyuci!
Hány éves-e vagy?
( :

gec 2008.07.20. 13:51:02

Dani 2008.07.20. 13:48:41!
Bocs! nNm ide szántam.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 13:56:02

Dani: Az emberiség történetének nagyobb részében a párkapcsolat nem arról szól, hogy ki az akitől élvezetet vágysz az ágyban, hanem családról, értékekről.

Nem ott van a baj, hogy te az élvezetet azonos neműeknél kezeled, hanem ott, hogy a párkapcsolatok jelentős része két dolgot néz: Az élvezetet, és a pénzt.

Nagyon kevesen választanak felelősen párt, és ez okoz gondokat. Az, hogy te melegként választasz párt, amire genetikus, evolúcióbilógus, stb. is sorolja a problémád, nem érdekel. Az sem, hogy ez betegség, állapot, állandó irányultság ami lehet normális is.

Az érdekel, hogy aki gyereket akar, az olyan párt keressen, olyan párkapcsolatra vágyjon amivel ez működik.

Tudod rengeteg nő van akinek, durva, kemény, macsó, gazdag férfi tetszik aki mindenkin átgázol, és meglepődik azon, amikor ő is megkapja az első, a második, a harmadik pofont. És nem érti, hogy a pillanatnyi örömök, élvezet miatti választásának az előre látható következményei hogy következhetnek be. Miért mondják neki, hogy ő is bátorította.

Miért nem sajnálom azt a pasit aki egy "kurvát" választ, mert éppen akkor jól néz ki (előző pasija pénzén, amit elvert a plázában, kozmetikusként), amikor kiderül, hogy a hölgy drága, hisztis, hűtlen, és ha nem költesz rá milliókat már nem is néz ki annyira jól. Mert megérdemelte.

A felelős választás, az intelligencia, hogy olyan emberrel akarj tartós kapcsolatot, akivel le tudod élni az életedet, és akivel tudsz beszélgetni, vitatkozni, akivel elképzelhető a közös élet (hasonló életmód), és ne szűkítsd le arra, hogy "szex, csillogás, divat."

A fenti példák kapcsán, mindegyikre azt mondom: Akinek a párválasztásnál, párkapcsolatnál, nem a családként (gyerekkel) való élet értékes része a cél, hanem ezt elhanyagolja pillanatnyi örömök kedvéért az nem érett meg a gyerekre.

Az a meleg, aki úgy fog magának egy feleséget, hogy azt nem veri át, de mindketten tudják, ezek az értékek a fontosak, annak lesz gyereke, és ha a feleség megérti, akkor lehet meleg barátja, szeretője is. (Ha a feleség leszbikus, akkor miért ne értené meg kölcsönösségi alapon? nem birtokolni szeretnél, hanem családot és szeretni, és eldöntitetk szeretnétek-e mellette mást is)

És ismereteim szerint nem egy család van aki ilyen módon találta meg a boldogságot, előtted is ott a lehetőség :)

De mint mondtam, a felelős választás követelménye a gyerekvállalásnál (Pláne örökbefogadásnál ahol meg lehet követelni) fontos.

anyuci 2008.07.20. 13:57:10

Dani!
Most olyan lépésnek kellene jönnie, hogy ismeretterjesztéssel oszlatni a fejekben a homályt.
FONTOS! A fiatalokat kell megnyerni, az időseknél csak kihalásos alapon megy sajnos (én örökfiatal vagyok :-)!).
Továbbá a társadalom szimpátiáját élvező melegeket finoman, nagyon finoman betolni a köztudatba. Ezzel egyidejűleg rózsaszín bugyis sorstársakat paraván mögé tolni.
És így tovább.... A Pride nem megoldás.

Tudod, Zrínyi Ilona várat védett, felnevelt egy fejedelmet, Mme Curie Nobel-díjat kapott, de még ma is jellemzően alacsonyabb a nők bére. Mert belül még ott motoz, hogy alacsonyabbrendűek.
Igen, méltánytalan. De ez van. De jövünk fölfele. :-D

anyuci 2008.07.20. 14:04:15

"Az érdekel, hogy aki gyereket akar, az olyan párt keressen, olyan párkapcsolatra vágyjon amivel ez működik."

TheElf!

Én olyan párt kerestem, olyanra vágytam (tkp. még most is vágynék) de nem jött be.
Három gyereket nevelek csonka családban, egy "külső kapcsolattal" spékelve.
A családeszme szempontjából ez sem normális.

Még nem kaptam olyan visszajelzést sehonnan, hogy a gyermekeim személyiségfejlődésével probléma lenne.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 14:04:56

saunier: Ha szex show nélkül vonulsz fel, akkor semmi gond.

Elárulom, hogy amint a melegek at mondják: nem akarnak provokálni, hanem az együtéllést hirdetik, és nem a másik sokkolása a cél, hanem a sokszínűség, és a sok ellenérzés ellenére való büszkeség ünnepe nem CSAK a melegekről szól, hanem elhívjátok pl:

* azokat a romákat akik valamit letettek az asztalra
* azokat akik a kultúrált fegyvertartásért lobbiznak, és a fegyvermániájuk miatt nézik bűnözőnek őket
* azokat akik szerint a helyi háborútól írtózva, úriemberekedve világháborút kivárni, hagyni ezreket éhenhalni, megkínoztatni, stb. bűn (de amúgy a háboróellenes gyújtogató tüntető megdobálná őket)

sok ilyen közösség van, lehet beszélni a "civil atomlobbiról" aki nem hitről beszél, de mindig lehurrogják...

Ha ők mind beférnek provokáció, provokatív "szexjelenetek" és egyebek nélkül a sorban, és lesz egy milliós felvonulás, akkor figyeld meg, hogy akik itt a jelenlegi felvonulás ellen szólnak, azok jelentős része ottlenne.

És nem ellentüntetőként.

És figyeld meg, a dobálást is megúszná a tüntetés.

anyuci 2008.07.20. 14:06:42


Hány éves-e vagy?
( :

gec!
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. :-D
A pasim már nem pelenkás. Számolgass kicsit....

BZL 2008.07.20. 14:06:58

Dani:

Dehogy kell állnotok a fal előtt. Lehet kezdeni a kevésbé masszív részekkel.

Nincs semmi értelmes érv az ellen hogy miért ne kaphatnátok házastársi jogokat, vagy miért ne mehetnétek végig nyugadtan az utcán.
De ha ezekkel mondjuk az emberek kb. 5%-nak van baja, a gyermekvállalással 95%-nak - megfordulnak az arányok.

Sokkal nagyobb lesz az ellenállás, és nem csak a gyerekvállalással szemben, hanem mindennel szemben amit el akartok érni - mivel összemossátok a témákat.
A mindent (egyszerre) vagy semmit nem működik - ill. megkapjátok majd a semmit.

A hasonlattal élve nemcsak jobban fáj az oszlopot lefejelni, és nemcsak nehezebb így bontani, de ráadásul úgy beszar mindenki hogy esetleg ledől az az oszlop, hogy gyorsan elkezdenek betononozni a többi helyen is.

Dani 2008.07.20. 14:10:31

TheElf 2008.07.20. 13:56:02

"Az emberiség történetének nagyobb részében a párkapcsolat nem arról szól, hogy ki az akitől élvezetet vágysz az ágyban, hanem családról, értékekről."

Ettől még az embernek mindkettőre szüksége van, és az a legjobb, ha mindkettőt egy személynél találja meg.

Ettől eltekintve minden másban ezer százalékig egyetértek. :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 14:12:08

anyuci: Nem ideális, de akad egy lényeges különbség, te ilyet kerestél, nem elsősorban megtalálni a fontos, hanem keresni. És a te családodban is van apa, ha nincs is ott, ismert okból.

Az, hogy te ebben a helyzetben a gyerekeidért áldozatot akarsz hozni, mert neked ők a fontosabbak.

Aki sem itt, sem máshol nem akarja meghozni ezt az áldozatot, na az problémás. Két olyan szülőnél aki közül egyik sem akar így áldozatot hozni, az problémás.

Ezért érzem másnak a meleg pár örökbefogad...ésy a leszbikus párnak a gyerek, a család fontosabb, ezért "áldozatot hoz" és az egyikül gyereket szül helyzetet.

Mert az utóbbiban a közös döntésnél, annál az alkalomnál amikor meglesz a gyerek, stb. áldozatot hoztak, elfogadták, hogy az apának is lesznek jogai, lesz apja is a gyereknek esetleg távol.

Mert a gyerek, a gyerek érdeke fontos és nekik megért annyit, hogy próbálkozzanak. A legtöbb esetben nem egyszer, hanem kitartóan többször.

Mert más követelni valamit, és más kitartóan tenni érte, akkor is, ha kényelmetlen.

Aki az utóbbira hajlandó azzal nincs bajom. Ha egy meleg pár úgy dönt, megegyeznek egy nővel, legyen gyerek, amit utána ők nevelhetnek, kockáztatnak, meglesz a gyerek, stb. semmi bajom azzal.

A követelt örökbefogadás mert nekik a gyerek előnyt jelent, de tenni nem akarnak a gyerekért, nem akarnak áldozatot hozni, nem érdekli őket mi lesz... Na akkor ott nem csak az a baj, hogy melegek.

anyuci 2008.07.20. 14:14:07

Az a meleg, aki úgy fog magának egy feleséget, hogy azt nem veri át, de mindketten tudják, ezek az értékek a fontosak, annak lesz gyereke, és ha a feleség megérti, akkor lehet meleg barátja, szeretője is. (Ha a feleség leszbikus, akkor miért ne értené meg kölcsönösségi alapon? nem birtokolni szeretnél, hanem családot és szeretni, és eldöntitetk szeretnétek-e mellette mást is)

Hopp! Erről jut eszembe!

Ifjú leány koromban melegekkel laktam albérletben, aki egyszer vendégül láttak itt két NDK-s német meleg párt (két fiú, két lány). Képzeljétek, ezek keresztben házasok voltak, egymás melletti lakásban laktak (ott mindenkinek volt lakása) és közös gyerekek is voltak.
Nagyon szimpi banda volt.

Lehet, hogy most nem voltam valami értelmes....

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 14:16:10

Dani: Még egy kérdés: Teszem azt egy biszexuális nő megkaphatja-e egy párkapcsolatban, hogy barátnője is legyen meg pasija is?

Jobbat kérdezek, ilyennél ugye párkapcsolt nem lehet, de lehet-e olyan család ahol mindkettőt megkapja? (Ez poligámia felé vezetne)

Ő miért nem kaphat meg mindent?

Érzed, hogy miért vezetne ez a téma is messzire :)

Dani 2008.07.20. 14:16:54

anyuci 2008.07.20. 13:57:10
BZL 2008.07.20. 14:06:58

Azt próbálom megértetni itt, hogy elsősorban nem azért vagyok a jogok kiterjesztésének híve, mert én ezt akarom, hanem mert csak ezen keresztül lehet úgy behozni a mindennapi életbe a témát, hogy mindenki a saját tapasztalatából lássa, hogy nincs itt semmi csoda.

Lehet ismeretterjesztésről beszélni, de arra most is csak az lesz nyitott, aki már eleve nem utasítja el a témát - a többieknek hiába adsz ki tájékoztató füzetet, meg vetítesz ismeretterjszető filmet boldog (mittomén) amerikai meleg párokról, ha a könyvet a kukába dobják olvasatlanul, a tévéről meg elkapcsolnak.

Ha a "meleg ember, mint családos" ott lenne a hétköznapokban, ott vásárolna a közértben, ott ülne a Vidámparkban a hullámvasúton, akkor sokkal eredményesebben és hamarabb lehetne túllenni ezen a hatalmas küszöbön, amit ez a társadalom nem bír átlépni, és a jelenlegi állapotában nem is fog.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 14:19:06

anyuci: Igen, az ilyen 4 "szülős" család is szimpatikus :) Bármelyik meleg akinek fontos a gyerek elgondolkodhat ezen a példán :)

Dani 2008.07.20. 14:20:25

TheElf 2008.07.20. 14:16:10

Értelek, és ebben igazad van. Én nem is azt mondtam, hogy "kötelező" és "alanyi jog" mindkettőnek meglennie, csak hogy a kettő nem zárja ki egymást szükségszerűen.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 14:20:54

Dani: Ha a meleg ember gondoskodna arról, hogy szülő legyen, ahogy sok leszbikus és meleg is próbálkozott, akkor lennének ilyen családok, ha ilyen családoknak lenne gyereke, akkor nem lenne kérdés az örökbefogadás sem...

Dani 2008.07.20. 14:23:10

TheElf 2008.07.20. 14:20:54

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a gyerek születéséért való próbálkozás tesz valakit jó szülővé?

BZL 2008.07.20. 14:26:56

"A gyerekkérdést már csak azért is értelme lenne jegelni, mivel ez az egyetlen valós ütközési pont,"

"de csak azért ez az ütközési pont, mert sok sötét fejben a melegek pedofilekkel egyenlőek."

Dehogy. A gyerek a legfontosabb "erőforrás", minél több gyerek nő fel az én értékrendemben, az én nyelvemet beszélve, az én kultúrámban, annál erősebb vagyok.
Adott két eltérű világnézetű csoport, és egy közös erőforrás - ez egy valós ütközési pont.
(Akkor is ha a gyerek "nem lesz olyan".)

anyuci 2008.07.20. 14:28:48

Hűűűű!
Hát nekem az amerikai család még akkor sem szimpi, ha hetero.
(Nekem már csak a magyar család az etalon. "Mekiszületésnap" és "halovín", meg "valentinnap" nélkül.)
Az ifjúságot kell megnyerni de szimpatikusan. De nem beszervezni!!!! Mert attól őse beparázik.
Megmagyarázni neki, hogy rossz kirekesztettnek lenni, ezért kéred, hogy ne bántson. Ez a lényeg.

Okosan. Türelmesen.

Rossz emberek pedig mindig lesznek.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 14:30:44

Dani: Nem, de azt igen, hogy aki még erre sem hajlandó, abban nem bízom, hogy jó szülő lenne.

A jó szülőnek a gyerek fontosabb mint a saját pillanatnyi örömei. Ebbe pedig a próbálkozás is belatartozik, aki már itt sem a gyerek érdekében dönt attól mit várjak később? Aki a próbálkozást bevállalja az nem biztos, hogy a későbbi megpróbáltatásokat jól bírja, jó szülő lesz, de ő már egy próbát kiállt.

Asszem 2008.07.20. 14:33:47

beszervezni???? engem sem lehetne beszervezni a "nyalj puncit csoport"-ba, és mást sem amoda.

Dani 2008.07.20. 14:44:07

BZL 2008.07.20. 14:26:56

"Adott két eltérű világnézetű csoport, és egy közös erőforrás - ez egy valós ütközési pont."

Az nem "világnézetbeli különbség", hanem egyszerűen primitivitás és tudatlanság, hogy a homoszexualitást betegségnek gondolják sokan, és akár ezért, akár ettől függetlenül gyűlölködnek. Ezért lenne az a fontos, hogy ezek az emberek maguk jöjjenek rá, hogy bolondság, amit kántálnak.

Ez nem háború, mert a melegeknek nem az a lényeg, hogy minél több gyerekből meleget csináljanak, szemben azzal, hogy a heterók már háborúvá fejlesztik, erőforrás-gyerekekről beszélnek és megrontást gyanítanak, ha egy gyerekről kiderül, hogy meleg.

Háborút csak a tudatlanság ellen vagyok hajlandó viselni. Ha ugyanis az értelmes emberekkel meg lehet értetni, hogy miről van szó, mindjárt eltűnnek a frontvonalak, és tolerancia van.

És persze a tolerancia nem azt jelenti, hogy mindenki örül a buziknak, hanem hogy nem gyűlölködik, és tud magán uralkodni, képes a saját civilzált emberi érdekében kulturáltan viselkedni, ha olyat sodor az útjába a sors.

anyuci 2008.07.20. 14:44:28

Ok! Rosszul fogalmaztam! A beszervezés LÁTSZATÁT kell kerülni. Mert sok sötét állat azt hiszi, hogy az ő gyereke is "olyan lesz", ha meleg propagandát hallgat.

Én azért laktam melegek között, mert olcsó volt az albérlet, senki nem akart velük lakni, ők meg nem akartak a kicsi szobába egyszemélyes riválist, hanem heterot akartak lakótársnak.
Tőlem is mindig kérdezték az évfolyamtársaim, hogy nem félek-e hogy meleg leszek. :DDDDDDDDD

Muris volt. A szüleim tudták, hogy melegekkel lakom, de nem féltettek, ők teljesen normális gondolkodású emberek voltak.

Dani 2008.07.20. 14:46:45

anyuci 2008.07.20. 14:28:48


Miből tudod jobban, hogy a mókus egy jópofa állat? Ha én mesélek róla neked, vagy ha látsz egyet élőben, és magad győződsz meg róla?

Dani 2008.07.20. 14:48:31

anyuci 2008.07.20. 14:44:28

"A szüleim tudták, hogy melegekkel lakom, de nem féltettek, ők teljesen normális gondolkodású emberek voltak"

Ebből meg az látszik, hogy nem az életkoron múlik a tolerancia, tehát mindenkit éppúgy el lehet érni, és éppúgy lehet elfogadó, mint elutasító.

gec 2008.07.20. 14:49:24

anyuci 2008.07.20. 14:06:42!
"A pasim már nem pelenkás. Számolgass kicsit.... "
Számoltam, gyereked lehetne.
Ezért jár neki a respect.
Anyakomplexus.

anyuci 2008.07.20. 14:49:50

"Ezért lenne az a fontos, hogy ezek az emberek maguk jöjjenek rá, hogy bolondság, amit kántálnak."

Dani! Komolyan gondolod, hogy ezek a tojásdobáló, elvakultan gyűlölködő primitív barmok kimennek megnézni a Pride-ot és ott, attól a látványtól fognak megvilágosodni?
Aki útálkozik, ha az utcán meglát egy meleg párt kézenfogva sétálni, annak majd attól jön meg a józan esze, ha ezresével látja őket?

BZL 2008.07.20. 14:52:21

"Ha a "meleg ember, mint családos" ott lenne a hétköznapokban, ... akkor sokkal eredményesebben és hamarabb lehetne túllenni ezen a hatalmas küszöbön"

Értem, a gyerek lenne a nehéztüzérség ebben a háborúban, viszont ezzel a fegyverrel - bármilyen hatékony lenne is - nem etikus harcolni.
Ez az ellentmondás.

A könyvek meg a gyerekek között azért van pár dolog, tessék felvonulni, házasodni (kiharcolni hogy lehessen), minél több helyen kultúráltan megjelenni.

Ráadásul a melegeknek vannak és lehetnek saját gyerekeik, ők már ezt húzták a pakliból, akár tetszik ez valakinek, akár nem.
Elvenni senki nem fogja őket.

anyuci 2008.07.20. 15:05:35

Nem a tolerancia képessége múlik az életkoron, hanem az, hogy a berögzött gondolataidon tudj változtatni.
Korral egyre rugalmatlanabb az ember.

Dani 2008.07.20. 15:12:50

anyuci 2008.07.20. 14:49:50

Azt már megbeszéltük, hogy a gyűlölködés, tojásdobálás, meg a primitívség nagyja a politikának szólt. Az emberek többsége olyan, hogy ha valami történik, ami neki nem tetszik, akkor egy ideig hőzöng, aztán belenyugszik. Mondjuk a gázár-emelés miatt hányan mentek randalírozni az utcára? Pedig az aztán tényleg mindenkit közvetlenül érintő dolog, nem úgy, mint ez.

Egyszer kell átlépni a küszöböt, utána egy darabig lesz zúgolódás, aztán mindenki látja, hogy másnap is ugyanúgy felkel a nap attól, hogy a buziknak gyerekük lehet, és aztán ez visszahúzódik.

Dani 2008.07.20. 15:19:09

anyuci 2008.07.20. 14:49:50

Azt már megbeszéltük, hogy a gyűlölködés, tojásdobálás, meg a primitívség nagyja a politikának szólt. Az emberek többsége olyan, hogy ha valami történik, ami neki nem tetszik, akkor egy ideig hőzöng, aztán belenyugszik. Mondjuk a gázár-emelés miatt hányan mentek randalírozni az utcára? Pedig az aztán tényleg mindenkit közvetlenül érintő dolog, nem úgy, mint ez.

Egyszer kell átlépni a küszöböt, utána egy darabig lesz zúgolódás, aztán mindenki látja, hogy másnap is ugyanúgy felkel a nap attól, hogy a buziknak gyerekük lehet, és aztán ez visszahúzódik.

Dani 2008.07.20. 15:30:35

BZL 2008.07.20. 14:52:21

"Értem, a gyerek lenne a nehéztüzérség ebben a háborúban"

Nem érted, mert nem akarod érteni. Ha akarnád érteni, akkor megértetted volna amit írtam:

"Ez nem háború, mert a melegeknek nem az a lényeg, hogy minél több gyerekből meleget csináljanak, szemben azzal, hogy a heterók már háborúvá fejlesztik, erőforrás-gyerekekről beszélnek és megrontást gyanítanak, ha egy gyerekről kiderül, hogy meleg."

Nekem magyar állampolgárként is számos olyan alkotmányos alapjogom van, amivel éppen nem élek a gyakorlatban, de az tesz egyenlővé másokkal, hogy ezek a jogok nekem éppúgy megvannak, mint másnak.
A melegek közül sokan szeretnének családot, amire - itt egy nap alatt kiderült - egyetlen ellenérv van: a társadalom beidegződése. Ami megváltoztatható.
Attól még, hogy azonosneműeknek lehetnének gyerekeik, ez nem jelentené azt, hogy minden buzi rögtön rohanna gyerekért, ez bolondság.
Ellenben ha ez a jog meglenne, az nem csak az egyes pároknak okozna boldogságot, hogy szeretetet adhatnak, gondoskodhatnak, gyereket nevelhetnek, hanem - valóban - minden homoszexuálist közelebb hozna az elfogadottsághoz, és egy komoly társadalmi ellentétet oldanánk meg. A női egyenjogúság aktivistái sem azért kezdtek el annak idején pattogni, mert kizárólag személy szerint az ő egyéni jogaikra gondoltak, hanem kicsit tágabb perspektívában látták a dolgokat.

Én erről beszélek, nem háborúról. Azt te emlegeted mindig.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 15:59:41

"A melegek közül sokan szeretnének családot, amire - itt egy nap alatt kiderült - egyetlen ellenérv van: a társadalom beidegződése."

Dani: Nem ez a fő ellenérv, hanem az, hogy a családot nem követelni kell, nem tüllboás szexshowwal kell kierőszakolni, hanem meg kell tanulni, hogy a család áldozatokkal, felelősséggel jár, és tenni kell érte.

Aki már most sem tesz érte, most sem vállalja a felelősséget az nem családos, aki vállalja, arra számos példa van, hogy most is az lehet annak ellenére, hogy meleg.

És azért rugalmatlan a társadalom, azért vannak az előítéletek, mert amelegek között sajnos az a többség aki csak követel és nem tesz érte.

Megkérdezem: Szerinted ki az aki jobban rászolgáll a gyerekre, a családra:

Egy kedves leszbikus lány, aki nem akar másokat zavarni, szeretne igazi családot, gyereket, de azt mondja, ha gyerek lesz, annak apja is lesz, és ő azért szeretné, ha a többnejűséget engedélyeznék bizonyos feltételekkel, hogyha gyereke lesz az apja is a családhoz tartozhasson. És lehet, hogy a férfiak nem vozzák, de a család igen, és az ezzel is jár.

Vagy a melegpár, aki gyerkeket is veszélyeztető tüllboás műsort erőszakol másokra, hogy hátha akkor követelésre lesz gyerek, aki az elfogadásnál fegyver, de akiért eddig amúgy nem akart áldozatot hozni, és később sem valószínű, hogy akarna, amikor már a gyereknevelés bizony sok áldozattal járna.

Melyikük kedvéért hoznál új törvényt?

Ja és a leszbikus lányra van élő példa, érdekes módon nem BMWs erőszakos macsót akar, hanem valaki olyat akivel jól lehet beszélgetni, stb. aki beleillik a családba.

gec 2008.07.20. 16:02:16

Hm! Már bocsánat, de itt mindenki azt írta: elvileg akar örökbefogadni, gyakorlatilag, meg nem.
Lehet, senki nem akar, csak az elvi jogot akarja. Mi akadálya, hogy elvileg örökbefogadhassanak?
Semmi.
Elvileg fogadhattok örökbe, mert nincs paragrafus arról, hogy nem.
Akkor mi a vita tárgya?

Dani 2008.07.20. 16:13:27

TheElf 2008.07.20. 15:59:41

"a családot nem követelni kell, nem tüllboás szexshowwal kell kierőszakolni"

Erről nyugodtan leszakadhatsz, ezt én is helytelenítem - de ezt már mondtam jópárszor.

"meg kell tanulni, hogy a család áldozatokkal, felelősséggel jár, és tenni kell érte."
Ezt is megbeszéltük, hogy nem attól jó szülő valaki, hogy megtermékenyít/megtermékenyítteti magát. Szerintem egy kicsit túl nagy figyelmet fordítasz erre. Azt is megbeszéltük már, hogy jelenleg is dugig vannak az árvaházak, rengeteg a boldogtalan család, a válások száma pedig magas - ezek szerint a felcsinálás/felcsináltatás nem hogy nem jó próba, hanem egyátalán nem mércéje a szülői felelősségnek. (Sőt, ha már itt tartunk: szerintem sokkal feleősebb lehet az, aki elvetet egy magzatot, ha tudja, hogy nem lesz képes felnevelni.)

A "ki szolgál rá jobban a gyerekre" versenyt - ne haragudj - marhaságnak tartom, ezért nem arra regalok, amikor idézek belőle:

"a melegpár, aki gyerkeket is veszélyeztető tüllboás műsort erőszakol másokra" - itt tévedsz óriásit, mert az idiótán viselkedő felvonuló, meg a családcentrikus meleg nem ugyanaz. De amíg kizárólag sztereotípiákban tudsz gondolkodni, addig én ezt sajnos hiába magyarázom.

Dani 2008.07.20. 16:18:11

gec 2008.07.20. 16:02:16

Valamit félreértettél: én azt gondolom magamról, hogy lesz olyan része az életemnek (talán nem is olyan sokára, hiszen már most is egy egész napot ezzel a témával töltöttem itt), amikor szeretnék gyereket.

Viszont - és ezt is mondtam már - egy kicsit nagyobb látószöggel próbálok most gondolkodni, mint az én személyes boldogulásom.

"Lehet, senki nem akar, csak az elvi jogot akarja."

Említettem már a gázárat. Azért hányan jártatják a szájukat a közértben, a buszon, meg akárhol, hogy "vesszenezmegaz", meg hogy magas a gázár, és ezt nem lehet túlélni, és tönkremennek bele - és mégis mindig befizetik a gázszámlát, és nem volt még tömeges halál gázdíjbenemfizetés miatt. Akkor lehet, hogy egyátalán nem is magas a gázár?...

Bocsánat, csak igyekeztem felnőni a feladathoz, hogy a tiedhez hasonlóan hatalmas bolondságot reagáljak...

anyuci 2008.07.20. 16:24:21

Egy ismerősöm azért kötött házasságot, hogy örökbe fogadhasson egy kislányt.
Mert a gyámhatóság mindenkit csuklóztat az elméleti hülyeségeivel, egyedülállónak nem igazán akarnak örökbe adni gyereket, miközben az intézeti gyerekek alig várják, hogy kikerüljenek onnan egy családba.
Pedig minden hülye korlátozást ki lehet cselezni. Csak nem kellene erre kényszeríteni az embereket.
Egyébként a meleg nő tud szülni magának, a meleg férfi pedig jellemzően nem vágyik gyerekre (általában a hetero férfit is a nő viszi bele ebbe a projektbe :-D), de ha vágyik, ki tudja játszani a hatóságot.
Kár ezzel hergelni a kerékkötőket.

Senki fia 2008.07.20. 16:27:50

van nehany egyedulallo ismerosom, aki örökbefogadott sikeresen

Dani 2008.07.20. 16:30:44

anyuci 2008.07.20. 16:24:21

"minden hülye korlátozást ki lehet cselezni."

Na de látod itt lép be az, hogy nem csupán a gyerek "megszerzéséről" (csúnya kifejezés) van szó, hanem arról, hogy azzal a gyerekkel a család végig is tudjon menni az utcán úgy, hogy az állam védelmét élvezi.

anyuci 2008.07.20. 16:31:33

"...az idiótán viselkedő felvonuló, meg a családcentrikus meleg nem ugyanaz."

Tudjuk. Ezért nem kell engedni , hogy az idiótán viselkedő felvonuló betegyen a családcentrikus melegnek és ellene hergelje a barmokat. Okozva ezzel megaláztatást, fájdalmat, cirkuszt, hisztériát, anyagi kárt egy egyébként is (gázár!) feszült társadalomban. Ezért más a madridi Pride, mint a budapesti.

Dani 2008.07.20. 16:32:37

Senki fia 2008.07.20. 16:27:50

Hogyan, soksok, borítékba dugott készpénzzel?

(bocs, tényleg érdekel)

Dani 2008.07.20. 16:36:24

anyuci 2008.07.20. 16:31:33

"Ezért nem kell engedni , hogy az idiótán viselkedő felvonuló (...)"

És hogyan "nem kell engedni"? Amíg egy értelmesebb homofób (fura egy szókapcsolat ez... :)) nem tojással meg a buziknak, hanem ügyvéddel, aki a bírósággal kimondatja, hogy a közösség megbotránkoztatására alkalmas az idiótabuzik felvonulása, addig annak is ugyanolyan joga van kimenni az utcára tüllszoknyában és tollboában, mint a másiknak fekete bakancsban, vagy a harmadiknak "megVáltópolitikusos" kitűzőben...

anyuci 2008.07.20. 16:38:29

Dani!
Engem sem az állam véd, amikor a gyerekeimmel végigmegyek az utcán.

Fokozatosan el kell fogadtatni ezt az életformát és nem lesz gond. Ha törvénybe iktatják a melegházasságot és nem lesz tabu az örökbefogadás, akkor sem mehetsz végig az utcán a gyerekeddel, ha nem fogad el a társadalom. Lehet, sőt biztos, hogy tojással nem dobálnak meg, de úgy fognak viselkedni veletek, hogy azt az ellenségednek sem kívánod.


Az elfogadtatás folyamatába - most még - nem fér bele a tüllszoknyás Pride.

anyuci 2008.07.20. 16:43:00

Dani!
A jogokat kevered a lehetőségekkel....
Én jogász vagyok, mégsem jogalkotástechnikai kérdésként kezelem ezt a problémát. Mert az nem visz sehova.
A jog norma. A norma pedig olyaqn szabály, amit azadott társadalom többsége helyesnek fogad el és követendőnek tart.
Tehát! Első az elfogadtatás, azután jöhet a szabályozás.
Ez mindenre vonatkozik.

Dani 2008.07.20. 16:48:38

anyuci 2008.07.20. 16:38:29

"Engem sem az állam véd, amikor a gyerekeimmel végigmegyek az utcán. "

Dehogynem. Például ha a felvonuláson történtek kapcsán az összes politikai erő közös nyilatkozatot adott volna ki, vagy egyesével fordultak volna nyilvánosan mondjuk a rendőrfőkapitányhoz, az emberi jogi biztoshoz és az államfőhöz azzal, hogy helytelenítik az emberek megalázását, akkor a követőikben is megmozdulhatott volna valami másnap, és nem lennének baromira elégedettek magukkal, hogy milyen ügyesen garázdálkodtak.

Más az, amikor úgy mész végig az utcán, hogy egyszerűen csak nincs róla törvény, hogy te végigmehetsz-e az utcán, vagy nem, vagy ha úgymész végig, hogy a törvény kifejezetten kimondja, hogy neked igenis jogodban végigmenni az utcán. És valóban: nem téged véd az állam, hanem azt készteti legalább egy kis gondolkodásra, aki neked rontana, mert te az utcán sétálsz.

"Az elfogadtatás folyamatába - most még - nem fér bele a tüllszoknyás Pride."

Nem fogom többször elmondani, hogy szerintem sem.

Dani 2008.07.20. 16:53:32

anyuci 2008.07.20. 16:43:00

"A jog norma. A norma pedig olyaqn szabály, amit azadott társadalom többsége helyesnek fogad el és követendőnek tart.
Tehát! Első az elfogadtatás, azután jöhet a szabályozás."

Ne aggódj, ismerem a definíciót. Te viszont azt tudod, hogy a gyakorlat nem feltétlenül így működik. Ha már a gázárat (de akármilyen hatósági árképzési rendeletet, adótörvényt) veszünk: először van a törvény, és utána a kommunikációja. Én erre az esetre is azt mondom, hogy a haladó gondolkodást segítené elő, ha törvény alapozná meg a helyzetet, mert az önmagában "legalizálná" az összes ezzel összefüggő élethelyzetet is.

Ha úgy tetszik: lehet, hogy sokan nem szeretik a buzikat, de körülbelül annyian vannak, akik nekik is mennének, ahányan minden alkalmat kihasználnak a randalírozásra. Pedig törvény (tehát definíció szerint társadalmilag elfogadott norma), hogy a közös javakat nem rongáljuk, meg hogy ez szabálysértés, meg bűncselekmény. Mégis csinálják...

anyuci 2008.07.20. 16:54:28

Dani!
Feladom ezt a vitát. Többet nem tudok erről mondani.
Részemről igyekszem toleráns viselkedésre bírni a gyerekeimet, s ennyi amit tehetek az ügy érdekében.

Dani 2008.07.20. 16:55:53

anyuci 2008.07.20. 16:54:28

Köszönöm neked. Örülök, hogy beszélgettünk. :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 17:05:39

Dani: Hogy lehetne elérni, hogy ne a tüllboás csapat alapján ítéljenek meg? Egyszerű.

Ők bejelentik a felvonulásukat.
Gárda a magáét.

Ti pedig egy harmadik programot ahol a sokszínűség zászlaja alatt mindenki megfér aki együtt akar élni. Homoszexuális, heteroszexuális. Háborúellenes, s az aki a gyors helyi hábotút pártolja az éheztetés és a komolyabb háború kockázata helyett. Hobbija miat bűnözőnek nézett fegyverbuzi. Motoros. Keresztény rocker akit kinéztek a helyi templomból.

Bárki, a szívárványszín zászló alatt mindenkinek jut hely.

Tüllboa, bunkóság, és politika nélkül. Direkt mindegyik oldalt hívva :) Akár azt a jobbost is aki együtt akar élni, de zavarja, hogy a turul miatt mindenki nácinak nézi. Ha eljön feketébe és nem balhézni, nem zavar.

Ingyenes koncert, játékok, stb. valami szebb park környékén, családbarát programok.

Dani 2008.07.20. 17:14:17

TheElf 2008.07.20. 17:05:39

Esküszöm, ez tetszik. :)

Ezzel a gondolattal megyek most el egy időre, lehet,hogy később még benézek.

Elf, ne haragudj, végképp nem kötözködésből, csak úgy tűnik, én maradtam itt a rezidens buzi: a tüll olyan anyag, amiből fátylat csinálnak. Boát meg tollból. :) Nem mintha bármelyikhez is aktív közöm lenne (ahogy az ilyen divathülyeségekhez sincs), csak most feltűnt. :)

Üdv mindenkinek, remélem, még látjuk egymást!

anyuci 2008.07.20. 17:17:08

Pedig törvény (tehát definíció szerint társadalmilag elfogadott norma), hogy a közös javakat nem rongáljuk, meg hogy ez szabálysértés, meg bűncselekmény. Mégis csinálják..

Igen. És EZÉRT - speciális szabályozás nélkül is - felelősségre lehet vonni őket.

Viszont némileg árnyalja a képet és rontja a melegek megítélését, ha egy olyan banzájt erőltetnek, ahol előre láthatóan ilyen cselekmények történnek majd.

Dani 2008.07.20. 19:03:41

anyuci 2008.07.20. 17:17:08

Azzal, hogy "ne erőltessünk olyan banzájt, ahol agresszív ellenzék várható" némiképp egyetértek, de szerintem nagyon halvány a határvonal aközött, hogy béketűrésből nem teszünk meg valamit, vagy azért, mert félnünk kell valakiktől, akiknek amúgy nem lenne szabad azt csinálniuk, amit.

Másrészt azt hiszem (bár nem voltam ott), az idei felvonulás már valóban a kulturált véleménykifejezés felé hajlott, és akik ott támadtak, azok önmagukat minősítették. Ha nagyon demagóg akarok lenni, mondhatnám, hogy "válasszatok, melyik a társadalmilag elfogadhatóbb ember: a békésen felvonuló buzi, vagy a kockakőhajigáló nemtommicsoda?")

anyuci 2008.07.20. 21:10:20

Azzal zárnám eszmecserénket, hogy fogadjátok meg TheElf megoldási javaslatait.
Akkor nekünk is több választási lehetőségünk lenne.
Szélsőségek közül választani ugyanis nem éppen kecsegtető alternatíva....
Az idei vonulásra már úgy készültek a homofóbok, hogy a tavalyi viselkedést vették alapul (mi mást is tehettek volna, hiszen a főszervező csávó előre jelezte, hogy senkit nem tartanak visza a gusztustalanságtól, a sajtó pedig sietett ezt széles körben nyilvánosságra hozni).

A tavalyi Pride pedig mély nyomokat hagyott még bennem is... Jó darabig nem dicsekedtem azzal, hogy vannak meleg ismerőseim és bevallom, kerültem a társaságukat egy ideig. Szégyelltem magam... És csalódott voltam.

Az ideit nem néztem. Még a képeket is csak alig.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.20. 22:48:19

anyuci: És pont ez benne az érdekes, nem megnyertek magunkak szimpátiát új emberektől, hanem elvesztettek sokat a meglévőből is.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.21. 00:45:43

Mondok még valamit, bár lehet, hogy lesz aki kicsit mérges lesz érte: A melegfelvonulással az a baj, hogy egy viszonylag kevés meleg, mindent megtesz azért, hogy a provokációja nyomán, a társadalom lehető legszélesebb rétegei haragudjanak, és sok esetben joggal haragudjanak a többi melegre is.

A melegek elleni gyűlöletet, intoleranciát ilyen esetekben sokszor bizony a melegek egyes csoportjai is szítják.

Akit ez sem érdekel, nem csak a másik gyerek, de az sem, hogy MIATTA is félelemben élhet sok meleg és leszbikus pár akik nem is olyan rég békében élhetett, de a szándékosan felszított indulatoknak miatt immár van mitől félniük, az kire van tekintettel?

Senkire. Nem akar senkire, senki életére, biztonságára tekintettel lenni. Rájuk miért bíznánk gyereket?

Amíg csak ők láthatóak, meg pár politikus aki politikai tőkét akar kovácsolni a "melegségéből", a melegek támogatásából, mert kell az a pár % a parlamenti küszöbhöz...

A tisztességes meleg meg csendben szégyenkezik, nem látható, és nem is mer semmit tenni, addig milyen változásra vársz?

Ha a kultúráltan érvelő, ellenvéleményt is meghalgató, barátságos, másokat nem provokáló, másokat szándékosan megbántani nem akaró tisztességes melegeket, az ő gondolataikat többször látnánk, mint a felvonuló extrém kisebbségét (ami mindenkire káros, melegekre is) akkor talán más lenne a társadalmi megítélés.

Talán pont az szólna sok esetben a melegek mellett.

Dani 2008.07.21. 17:50:03

TheElf 2008.07.21. 00:45:43

Eléggé hülye, aki megharagszik a véleményedre, ugyanis ez az igazság. Le a kalappal.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.07.22. 13:16:43

Dani: Te így gondolod. Én meg úgy, hogy nem szeretnék politikát belekeverni a történetbe, de azért érdemes végiggondolni, hogy kinek jött jól a provokáció, és ki haragszik arra, ha valaki erről beszél is. :)

Félre ne érts: Nem arról beszélek, hogy a dobálókat a kormány szervezné. Ez hülyeség, és egyes jobbos körök szerint lassan már Orbán Viktor is MSZP bérenc provokátor azért beszél erről-arról, hogy ne a FIDESZ nyerjen... Nem a megszokott összeesküvés elmélet következik, az ugyanis baromság. De...

De arról igen, hogy a melegfelvonulásnak sajnos akad politikai felhangja, ha a melegek ilyenkor nem barátokat, hanem ellenségeket szereznek, akkor ezek miatt össze fognak tartani, és azzal a párttal is összetartanak aki kiáll értük.

Értékes az a kb 4% ha egy párt 5% alatt van jóval, és parlamentbe akar kerülni.

A provokatív viselkedést meg lehet magyarázni a liberális elvekkel, és lehet azt mondani: ők nem értik a kritkkát, normális esetben a provookatív viselkedésből nem lesz ellenségeskedés.

De üzlet is van benne:

Segítek: Ha más téma kapcsán elmegy egy társaság beszélgetni pár tea, sör, stb. mellett akkor ha te meg a barátod is ott van, a társaság olyan helyet fog választani ami számotokra is biztonságos, ha a nyomás erős rajtatok akkor nekik jó.

Érdekes módon, pont azok a csoportok politizálták át a melegfelvonulást, feleltek azért, hogy ez igazán provokatív és igen sok ellenséget szerez a melegeknek akik ezzel jól járnak, és olyan helyzetben ahol max a vak nem látta előre a következményeket.

Na az ő véleményüket érdekes megbecsülni.

Adaren 2008.08.04. 21:23:30

Nem bántsatok, én sem bántalak. - Ennyit szeretnének a melegek. Élni. Hogy bemehessenek a kórterembe a párjukhoz, hogy ha el akarnak költözni felvehessenek hitelt együtt. Ha egyikőjük meghal, örökölhessenek, ugyanis ezt nem tehetik meg. S majd ha valaki szembesül azzal, amivel az egyik barátom, hogy a párja kórházban, ő meg topog a váróban, mert nem mehet be, mert "jogilag" az illető senkije, és ott szűköl a folyosón, akkor majd megérti, hogy miért küldenek egyesek azért, hogy egyenlő jogai legyenek.
A felvonulás provokáció. Ebből él mindenki. Az, hogy ez tabu témát keresztez, szomorú véletlen.
Holnap a Tescós alma ára is provokáció lesz?

buzi 2008.08.11. 20:42:20

Az egész képmutató geci világban az a legszánálmasabb, amikor lejön a 3 gyerekes családapa a buzibárba, még telefonon magyarázkodik az asszonynak, hogy megint túlórázni kell. Meg amikor a 20 éves szkinhead geci elmegy 2000-ért faszt szopni, de ő hetero és utálja a buzikat. A legnagyobb homofóbok a leggyanúsabbak, én tudom jól, a saját szememmel látom minden nap. Ja és rólam sem tudja senki, csak az, akivel csinálom. És ha rákéredeznek, pofátlanul letagadom, és ha kell ütök is. Bocs, de ez az igazság... Ez a többség, csak nagyon kevesen vállalják be és csak a legelvakultabbak mennek felvonulni, mert a többség látja, hogy milyen képmutató, hazug ez az ország. Erre fogunk rábaszni, mindent és mindenkit utálni, mindentől undorodni a legnagyobb megosztottságot eredményezi.

steverubellreborn 2008.09.14. 23:35:39

Anyuci te a provokatív viselkedésű heterókkal szemben is ilyen komoly net arzenált állítasz csatasorba?
Tényleg és a nem öltönyös, alkesz,börötönviselt gyerekbántalmazó ,elhanyagoló a szerepre alkalmatlan heteró szülők gyerekvállalása ellen mikor lépsz fel ekkora elánnal?
süti beállítások módosítása