Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.09.12. 19:52 LeGars

A legkisebb közös nevező

Egy kedves barátnőm hívta fel a figyelmemet a Magyar Narancs szeptember 11-i számának 39. oldalán megjelent cikkre, amelyet Linder Bálint jegyez.

A nyár folyamán nem írtam a melegfelvonulást követően a Rudas fürdőben három férfit ért atrocitásról, mert más kötötte le a figyelmemet, mivel azonban az eset - kevésbé rémes következményekkel - most megismétlődött, gondoltam, említést teszek róla különösen amiatt, hogy ez alkalommal valamivel több információ áll a rendelkezésünkre.

Linder Bálint esete összefoglalva: 1. Békésen fürdőzget vélhetően a középső medencében; 2. Kiabálás, két "behemót törzsvendég" hajt ki egy harmadik urat a vízből, azt kajabálva: "Köcsög buzi, rohadt állat, takarodjál, bazmeg!" Kötényükkel csapkodják, ő pedig égnek emelt kézzel értetlenkedik; 3. A cikkíró felkéri a két törzsvendéget, hogy hagyják abba, ne bántsanak senkit; 4. Lebuzizzák, és neki is odasóznak egyet a kötényükkel; 5. A két megtámadottnak sikerül "a rendezett visszavonulás látszatát keltve" eloldalazni; 6. A cikk írója az öltözőben rábukkan az inzultált férfira, aki nem érti, mi történt. Mint kiderül, nem csak azért, mert külföldi, hanem azért sem, mert nem meleg, és szerinte nem viselkedett félreérthetően.

A cikk információi persze nem merülnek ki ennyiben, és mindehhez érdemes hozzáadni a finom stílust is, amellyel a szerző leírja az esetet. Kész irodalom.

A lényeg azonban, hogy - lássuk be végre - vércikik vagyunk. Egyáltalán nem érzem magam távol a holland turistától, ugyanis arra lettem figyelmes az elmúlt hetekben-hónapokban - amióta a blogom életre kelt -, hogy egyesek nem aszerint támadnak, amit látnak, hanem amit látni vélnek. Amit hisznek. És azt könnyen összekeverik azzal, amit tévhisznek. Meg hát nem olvassák el, amit írok, mert lusták, és mert nem számít. Pofázni köll nekik, ott a lényeg! Látatlanba csapkodnak, ahogy a két törzsvendég tette a Rudasban. Ahogy ők a közös 300 kilójukkal, úgy a blogolvasók is megtehetik ezt a nickjük mögött. Ahogy én is megtehetném, hogy ordibálok velük, mégsem teszem. Égjenek ők a kommentek között, mint a rongy. De nem égnek, mert nem veszik észre, hogy kilóg a kapa a szájukbó'... Vazze!

Normális ember - igen, normális! - véleményt alkot, majd azt érthető formába öntve adja a másik értésére. Emellett pedig, mivel mindenki demokráciáért is kiált, lenyeli, hogy más másképpen gondolja. A blogkommentelőim egy - szerencsére csak kis - része nem ezt teszi. Inkább ugat, mert ostoba és agyonfrusztrált. Nem az a lényeg neki, amit írok (e' sem óvassa, mer' hosszú és unalmas), hanem hogy buzi-e vagy, vazze! Nem vagy buzi? Akkor is az vagy, vazze!

A Rudasban is pontosan ez történt. Mint a cikkből megtudhatjuk, mindkét buziverőnek van mire heteróbüszkének lenni. (Talán ez a Straight Pride.) Az egyiknek azért, mert jól menő bordélyház tulajdonosa, és büszke lehet a csajokra, akik - úgy sejtem - zacsistul benyelik a f*t, a másiknak meg azé', mer': "Megismerem a látensot is, előlem nem bújnak el". Most is telibe trafált, ja. Mer' ő tudja, vazze!

Lehet azonban, hogy tényleg igaza volt, és a nembuzi holland mégiscsak buzi, mer' hát ugye ha valaki buzi, akkor hazudik is, mer' gecó, bújkáló féreg, akit az egésséges normális, 150 kilós ruhásszekrényszittyának alapból joga van megruházni, mer' ő az egésséges normális, és majd ő megmonnya mindenkinek, ki még az. Végülis a földesurak se csinálták másképp azelőtt! És azok is felismerték a látensot már messzirül, vazze!

Nem vagyunk egyébként beljebb a középkornál! Van, aki simán beveszi, hogy önbíráskodhat, mer' neki szúrja a ki'szott szemét, hogy nem csak ő van ebbena zországba. A legkisebb közös nevezőbe' gondókodj, az a frankó! Amelyik a legajján van. Nem vágod még mindig, hogy kiről beszélek, stricikém?! Hát a kuplerájtulajdonosról, vazze!

 

10 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr82660809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magnifique · http://utkereses.blog.hu 2008.09.12. 23:37:35

"ja, a rohadás essen az összes rohadt fasiszta heteróba, vaze!" :)

Buccser 2008.09.13. 07:06:54

En nem vonnek ennyire eles parhuzamot a netezes es a real life viselkedes/kommunikacio kozt.
Szerintem a neten levezetett frusztracio adott esetben meg jobba is teheti a real life-t. Arrol nem beszelve, hogy a neten mindenki az lehet, aki akar, kulonbozo nickek alatt kielheti kulonbozo enjeit, ez felfoghato szerepjatekkent is, ami akar a jobb onmegismerest is elosegitheti. Szoval nem mindig kell a netet veresen komolyan venni.
Amugy ne haragudj ennyire a "vazze"-ra, az egyik kedvenc szavam. Tok vicces.

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.09.13. 11:50:27

Buccser, én is bírom nagyon a vazzét, szoktam használni, mert baromi kifejező, vazze! :)

Nem tudom, vajon a neten a frusztrációlevezetés ahhoz vezet-e, hogy az életben nyugisabbak vagyunk... Tudod, ez pont az a dilemma, amin az egyetem metodológia óráin - ahol egyébként is kijelentettem, hogy a tanítás favágás, ezért nagyon csúnyán néztek rám - szokás vitatkozni, meg a nyelvvizsgaelőkészítőn: "Is agression in television harmful to children?" Ha kiengedjük valahol a fáradtgőzt, akkor máshol jobban teljesítünk? Lehet.

Ami meg a szerepjátékot illeti, a net erre tényleg tökéletes, de komolyan úgy gondolod, hogy az anyázós kommentelők szerepjátszanak??? Szerintem csak kiböfögik magukból a napi sérelmeiket, azt csá. És tényleg lehet, hogy jobb ez, mintha az asszont vernék, de vajon ettől tényleg nem verik?

Buccser 2008.09.13. 13:32:11

Nyilvan nem ervenyes mindenkire, csak egy verzio a sok kozul, mire is hasznaljak(hatjak) az emberek a netet. Szerepjatek, frusztraciolevezetes, tanulas, informacioszerzes, szorakozas, unalom uzes es ezek kulonbozo aranyu kombinacioja. A kombinacio osszetetele nyilvan mindenkinel mas, es egy adott embernel is valtozhat fuggoen a tematol, vagy egesz egyszeruen attol, hogy milyen napja van.
vazze, ma peldaul uncsizok, de inkabb lustan, amikor meg anyazni sincs kedvem kulonbozo nickek alatt. ;-)

gus · http://gus.hu 2008.09.14. 13:05:00

én is olvastam. vérciki, ahogy mondod!

Nemez · http://nincs.hu 2008.09.15. 10:34:39

Szerintem általánosítasz.

szatyoár 2008.09.17. 14:20:46

Ugy altalaban rosszul esik a nick - vagy mondjuk auto kormanya - mogul kontrolalatlanul, zsigerbol omlo tahosag meg agresszivitas. Szerintem ezen a blogon a szerzotol kulturember modjara megfogalmazott velemenyeket olvashatunk. Lehet vele egyeterteni meg vitatkozni. De vajon mi kesztet arra kommenteloket, hogy zsigeri gyulolettol frocsogve reagaljanak? Szerintem ez egyreszt remiszto, masreszt meg rem primitiv. Meg elegge sunyi dolog is - oke, hogy tobbnyire nem bemutatkozassal kezdi az ember ezt a blogos mufajt, de talan a blog szerzojenek stilusa, ahogy a kozonsegehez fordul, jelenthet nemi tampontot stilusilag annak, akinek a valaszahoz erre szuksege van.... Szal ha az adjonisten nem bazmeg, akkor a fogadjisten mitol magasce?? ... Valszeg tul harmatos a lelkem ehhez a mufajhoz.

confessor · http://confessor.freeblog.hu/ 2008.09.17. 14:59:20

@szatyoár
a mi késztetre:
unalom & primitivizmus. :)

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.09.17. 17:09:40

A frusztráció nagy úr :)
"Ha az adjonisten nem bazmeg, akkor a fogadjisten mitől magascé?" - Rulez!

ismeretlenke 2008.10.23. 23:56:41

Imádlak. Gúny nélkül, természetesen^^
És rohadjon meg a sok-sok hülye fasiszta, konzervatív, szittya, buzizó, kapa-lóg-a-szádból-paraszt, "egészséges" ember.
süti beállítások módosítása