Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.09.08. 16:22 LeGars

Straight Pride

Végeredményben megnyugtató, hogy nemcsak Közép-Európában zavaros, mit jelent a Gay Pride kifejezés és az ehhez kapcsolódó attitűd.

 

A pinknews.co.uk beszámolója szerint New York-ban a múlt héten Straight Pride Parade néven egy jamaikai reggae lemezkiadó társaság, a TCOOO heterófelvonulást hirdetett. Ennek oka az volt, hogy egy előadójuk számát betiltották a szövege miatt, mely szerint "Jah Jah gonna hit them hard / All the men who visit men backyard." (Jah, Jah keményen lecsap / Minden férfira, aki férfiak udvarát látogatja). Kérdés ugyan, hogy a tiltással nem reagálták-e túl a szám üzenetét, a rendezvény és következményei mégis figyelemfelkeltőek.

 

Miért is? Azért, mert senki, még a jamaikaiak sem jelentek meg a saját felvonulásukon. Ki tudja, mi történt. Berosáltak a szervezők, hogy strucctojást kapnak a képükbe, esetleg a saját közösségük sem értett egyet a szám üzenetével, vagy éppen a lemeztársaság tagjai – természetesen a divathullámnak felülve – testületileg lettek meleggé egy röpke hétvégére, és úgy maradtak, mindenesetre nem kevéssé ironikusan végül csak egyetlen kíváncsiskodó meleg blogger, Joe.My.God jelent meg a helyszínen a jó buli reményében.

A rendezvény tehát nem elmaradt – hiszen nem fújták le -, hanem egyszerűen érdektelenségbe fulladt, aminek meg talán az lehet az oka, hogy a Heteró Büszkeségnek valóban nincs értelme, és ezt odaát pontosan tudják is. Míg itthon egy heteró kisebbség azon a szinten akad meg, hogy „ők sem büszkék arra, hogy heterók, miért lennének büszkék a burnyákok  arra, hogy burnyákok”, az USÁ-ban talán az egész kérdés annyira lejárt lemez, hogy a békés amerikai többséget, ha álmából felébresztik a kérdéssel, mi az üzenete a Gay Pride-nak, ásítozva vágja ki a leckét, mintha csak a Pitagorasz-tételt kellene felmondani: „Arra büszkék a melegek, hogy a társadalmi nyomás ellenére sem adják fel önmagukat.”

 

Talán egy nap mi is eljutunk idáig. Ehhez azonban az kell, hogy okafogyottá váljék a küzdelem,  a melegfelvonulás egyetlen célja pedig a bezzegnyugathoz hasonlóan pusztán annyi legyen, hogy mindenki azt tegye, amihez ért: a melegek akkor majd hozzájuk méltó utcabált szerveznek a heteróknak, mert abban alapvetően profik, a heterók pedig nagy számban és decensen, annak rendje és módja szerint ropják majd az utcán, mert maguk sem dőlnek be afféle hülyeségeknek, hogy fenyegetik őket, amiért nem akarnak buzulni.

 

24 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr75654068

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Próbadolog 2008.09.09. 00:36:54

Magyarországon senki nem utálja a buzikatMagyarországon senki sem homofób.Mindenki toleráns / liberális / szabadgondolkodó (nem kívánt törlendő), hiszen - egy hangos, de hibahatáron belüli sajnálatos kissebbségtől eltekintve - tulajdonképpen senkit sem ér…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HETERO 2008.09.08. 19:41:38

Természetes reakció, hogy hányok a melegek provokáló felvonulásától (tanga + biblia). Minthogy nekik a másság a természetes. Miért nem lehet az intim szféra magánügy??? Miért kell provokálni??? Alapvető, hogy a meleg nem természetes, nem felel meg az ivaros szaporodás alapfeltételeinek. Nincs ezzel baj, 21. század, stb. DE! Miért kell provokálni?? A természet és evolúció szerint normális többség nem kíváncsi rájuk, sőt undorítónak tartja. Ezt nem lehet megérteni? Miért zavar, ha zavar?

pekmester 2008.09.08. 19:57:44

nagyon elferdült és ostoba ez a meleg "értékrend"
társadalmi nyomás? hol, kedves, radiátorom? az, hogy meleg vagy, a te személyes magánügyed. se nekem, se neki, se egy harmadiknak semmi közze hozzá. a szexuális életed tartsd bent a hálószobádban!
ne káming autoljál, ne felvonuljál, hanem legyél hasznos tagja a társadalomnak.
a szexuális orientációd meg legyen a magánügyed, és akkor nem lesz "társadalmi nyomás".

tyberius 2008.09.08. 20:00:15

Na igen, Amerikában, pláne New Yorkban szinte nem is meglepő, hogy a heterópride rendkívül elcsépelt és tökéletesen népszerűtlen ötletét végül egy rakás jamaikai bevándorló "találta fel" újra. Bizonyára azért, mert annyira be voltak szívva, hogy nem vették észre, hol élnek. (A reggae-re egyébként jellemző ez a fajta bigott homofóbia, számomra elég érthetetlen módon.)

Én innen Közép-Európából csak annyit kívánok nekik, ami az ismert - szintén rendkívül elcsépelt - jamaikai vicc csattanójában történik: egyszer fogyjon el a zöldjük, és megdöbbenve ocsúdjanak fel: "Mi ez a szar zene?"

tyberius 2008.09.08. 20:10:02

Mellesleg a fordításod nem egészen pontos, nem "férfiak udvarát", itt a "backyard" nincs birtokos szerkezetben, inkább minősítő jelző, ez egyfajta eufemizmus, magyarra inkább úgy fordítanám: férfiakat hátulról. "Jah" pedig Isten neve a jamaikai vallásban/szubkultúrában/szlengben.

A refrén pontosan:

"Jah Jah gonna hit them hard
All the men who visit men backyard
Leaving all the women to starve
One thunder ball and all of them pause"

Szóval a dal lényege, hogy aki férfi létére férfiakat látogat hátulról, azt Isten majd jól seggbeb*ssza gömbvillámmal. Épületes mondanivaló, az már szentigaz.

AntiJohn 2008.09.08. 20:11:46

De miért kell a buziknak fesztivált szervezni a heteroknak? Nem te mondtad, hogy az lenne a lényeg, hogy ne legyen megkülönböztetés? Ez így önellentmondás. Amúgy meg szerintem lerágott csont a téma, mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.

magnifique 2008.09.08. 20:15:17

én azt hiszem, hogy a melegfelvonulásnak nem az a lényege, hogy polgárt pukkasszanak, hanem hogy felhívják a figyelmet arra, hogy bizonyos ügyekben ugyanolyan bánásmódban akarnak részesülni, mint heteró embertársaik (reg. élettársi kapcs, diszkrimináció, stb).
az, hogy a "meleg büszkeség" névvel van fémjelezve a melegfelvonulás, ez nyilvánvalóan sok embernek bicskanyitogató - nem csak heteró szemszögből. nem vagyok heteró, de amit gyakran látni ezeken a felvonulásokon az tényleg taszító.
szóval felőlem legyen felvonulás, de ne ilyen seggrázós nyalósfalós, hanem érvekkel és magyarázatokkal tűzdelt üzenetekkel.
most hogy büszkeség vagy jogi képviseletért való harc ezt mindenki eldönti maga.

Roth Mano 2008.09.08. 20:50:54

ivaros szaporodás? undoritó, mint az állatok, broáááf

ambbay 2008.09.08. 20:58:25

Két dolog.
Ad1. Nem kell melegnek lenni ahhoz, hogy valaki egy szál tangában és bibliában próbáljon valaki polgárpukkasztani. Heterok ugyanúgy megteszik, lehet hogy nem egy melegfelvonuláson, hanem egy performance keretében vagy egy emo koncerten (bocs)

Ad2. A melegfelvonulás nem a heterok szórakoztatására készül, hanem egy utcán megrendezett fesztivál homoszexuálisoknak. Akinek tetszik, odamegy, megnézi, akinek nem, az nem. Olyan, mint a Critical Mass vagy a VW Bogártalálkozó. Engem spec. egyik sem izgat, de nem háborgok miatta, hogy van ilyen.

groy 2008.09.08. 21:01:39

Zsuzsám mindig azt mondja: " Vigyázz, mit kérsz, mert megkapod aztán baszhatod.."
Yep.

.45ACP 2008.09.08. 22:25:38

Nem is csodallom hogy senki nem ment el, ma mar Jew York-ban csak zsidok, niggerek, buzik, meg az a par agyhalott marha lakik, aki azt hiszi hogy ott milyen jo.

tyberius 2008.09.08. 22:41:29

Míg Budapest maga a földi paradicsom, ugye? :) Vagy ha mégsem, akkor Teherán. Ott nincs se buzi, se zsidó, nigger se nagyon, úgyhogy az való Neked :D

.45ACP 2008.09.08. 22:47:56

Voltal mar eletedben teheranban? Vagy csak a hulyesegedet lovod amit a tv-bol szivtal ki......

avus · http://avus.blog.hu 2008.09.08. 22:48:04

Pekmester, áruld el kérlek, mit feleljek az engem kicsi korom óta ismerő és kezelő szemorvosomnak, amikor azt kérdezni éves-kétéves vizitem során, hogy mi van a lányokkal? Vagy a munkatársaknak, akik meghívnak az otthonukba lakásavatóra? hogyan reagáljam le az ilyen, és ehhez hasonló szituációk tömkelegét, hogy közben ne kámináutoljak, és megtartsam magánügynek?

Más is válaszolhat.

Hivatásos beszólóművész 2008.09.09. 00:56:04

Azt az egyet nem értem miért kerül ki ez a fos blog az indexre!
Kinek van szüksége a kupakolós köcsöggyárosokra?
B*szkodják magukat ahol vannak le vannak fosva! Pont senki nem érdekelnek, de ők csak ugatnak, hogy hééé én meleg vagyok és erre k*rva büszke! Becsülj meg érte! Sőt tüntess ki mert én odatartom a s*ggem és közben hokizni is tok!
Miért kell ez?
Az index is mehet a rákba h ezt kirakja ajánlott blognak!

Reisz Manfréd 2008.09.09. 01:02:45

Hivatásos beszólóművész 2008.09.09. 00:56:04
Na, látod, ezért kell. Majd ha jönnek a melegek, hogy "szemét heterók, lesztek szívesek nem csokólozni a közterületeken", akkor a Straight Pride-ra is lesz, aki elmegy.

eszkep 2008.09.09. 07:30:21

A szarásról is csak az beszél, akinek gondja van vele...
Szexuális hovatartozás bizonyítása érdekében csak a majmok parádéznak félmeztelenül az utcákon.

Reisz Manfréd 2008.09.09. 07:46:51

Akárcsak a felekezeti hovatartozásról. A Gay Pride után pár nappal a Krishnásokat miért nem dobálták? Kettős mérce, eh?

heteró · http://nemkellasokdivatbuzi.hu 2008.09.09. 07:53:23

ambbay:
"Heterok ugyanúgy megteszik, lehet hogy nem egy melegfelvonuláson, hanem egy performance keretében vagy egy emo koncerten (bocs)"

Te, nézz már utána a youtubon a 13 éves emós kisköcsögök hogyan nyalják egymást, ergó a 90%-a buzi. Tudod, mert most ez a "divat". A hülyéknek.

Buccser 2008.09.09. 09:02:26

Straight pride-nak kb annyi ertelme van, mint a reggie hallgatasanak fu nelkul. ;-) Az elso szam utan uncsi.

Bazsimaki 2008.09.10. 00:54:20

Avus, nem érted Te itten Pékmester valós mondandóját, majd én lefordítom: buzi vagy, ne ugrájá, üljé szépen csendben otthon, ne járjá szemészhez, a lakásavató helyett túlórázzá, mer a társadalmat már azzal megsérted, hogy létezel, ezért értelemszerűen csak akkor nem mész a Tajgetoszra, ha kibaszottul hasznos tagja leszel a társadalomnak! Ne keféjé pasival, ha pasi vagy (mert az undorító, és nem is szolgálja a fajfenntartást); menjé el pornózni, ha csaj vagy (mert a leszbipornó izgató az egészséges férfiember számára - tehát társadalmilag nyilván hasznos), oszt jóvan.

Szóval ahelyett, hogy Pékmester ilyen csacskaságokon gondolkodna mint, hogy mit mondjunk a szemésznek, ha burnyákok vagyunk, inkább határozza meg, hogy mi az a társadalmi hasznosság, ami fölött nyugodtan lehetek meleg. Köszi, előre is! ;)

Egyébként én speciel nem kérem, hogy terjesszék ki a melegek jogait. De nem ám! Még mit nem! Sőt! Vegyük el a heterókét is! Magánügyed, hogy keféled az asszonyt, szóval tarcsad ezt a témát a négy fal között, és ne reklámozzad itten! Nincs több házasság, nem örökölhetsz a párod után, nem mehetsz be hozzá az intenzívre, a családi adókedvezményt meg már most elfelejthetitek! Még mit nem! Lesz itt rend is, meg hetero pride is! Na! :D

magnifique 2008.09.10. 01:35:15

gyönyörűek vagytok mind srácok :D
kívánom, hogy ez a blog legyen mindnyájatok legnagyobb problémája. :)

Buccser 2008.09.10. 06:36:15

magnifique: en is azt kivanom, hogy ez a blog legyen a legnagyobb problema, es ne a temak, amirol ir.

liberálbolsevik 2008.09.10. 14:42:53

HETERO, meg az összes fajfenntartó, fajvédő buzgó férfiú!
Téged még sosem szopott le a csajod végig? Sosem maszturbáltál? Csak akkor kúrsz, akkor ejakulálsz, ha utódot nemzesz?
Mer ha nem, akkor ment te is a p*csába a tajgetoszra toszni.

steverubellreborn 2008.09.15. 00:34:11

Eszkep a majmok nem bizonygatnak.Csinálják!

Hetero te mióta vagy ilyen rossz idegállapotban?
süti beállítások módosítása