Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.08.21. 13:34 LeGars

De szar itt élni!

Több tízezer evangélikus jelent meg a washingtoni utcákon múlt szombaton. A TheCall hívószóra induló felvonulás, amelyek sorát több amerikai nagyvárosban megrendezik, 2000-ben indult útjára, amikor is Lou Engle aktivista létrehozta alapítványát. A mostani felvonulás célja, hogy az őszi választások előtt felhívja Amerika figyelmét a morális kérdésekre (moral issues). Ezek alatt most elsősorban az abortusz tiltását, továbbá a homoszexualitás kérdését, a bevándorlás korlátozását és a szigorú drogpolitikát értik. Hozzávetőlegesen hetvenezren voltak jelen, írja a USA Today, míg más alkalmakkal akár négyszázezres tömeget is képes volt mozgósítani a rendezvény.

"Szellemi összeütközés történt - mondta Lou Engle - , amely az abortusz megszüntetésére szólította fel a nemzetet, és lehetővé tette Isten számára, hogy fellépjen a... meg nem születettek nevében."

Ja, mer' nélkülük egyébként Isten cselekvésképtelen. No de máris befogom, mert nem azért jöttem, hogy kolbászmócsingokat fröcsögtetve ugassak.

Az internet meglehetősen szűk információkkal szolgál az esemény kapcsán. Ha félretesszük azon összeesküvés-elméleteket, amelyek alapján biztos már megint a zsidók és a buzik fogtak össze - ezúttal Amerikában - annak érdekében, hogy ne értesülhessen a világ az őt mozgató erőkről, satöbbi-blabla, azon tanakodom, vajon miért nem kapott még nagyobb nyilvánosságot a hazafi-dzsembori, amely az internet tanúsága szerint igazi rockkoncert-hangulatban zajlott 12 órán keresztül. Se pro, se kontra... Még a youtube-on is csak tízezren nézték meg az esemény promóját. Pedig hetvenezren voltak jelen.

Ami a promót illeti, elkezdhetnék kiabálni én is: pfuj, én nem akarom ezt látni nap mint nap az internetemen, de nem teszem, pedig fenyegetést, fanatizmust, érzelmi zsarolást látok, ezektől a jelenségektől pedig összeszorul a gyomrom. Röviden az üzenet: ha nem térsz meg Istenhez, mind elkárhozunk, és az iszlamisták bezabálnak minket. Egyszerűen elnavigálok. És nem mocskolódom, mert nem azt találom fontosnak, hogy valami ellen beszéljek, hanem hogy valami mellett. Emellett pedig most nem tudnék.

Mindenki abba szóljon bele, amihez valóban köze van. Egy városban egyszerre hatszánegyvenhétmillió dolgot lehet tenni, úgyhogy hagyjuk már a nem-akarom-ezt-látni provincializmust, meg a jó szokásunkat, hogy nem akkor nagy a szánk, amikor valamit el akarunk érni, hanem akkor, amikor valamit fújolni kell. Itthon mindig csak arról beszélünk, de szar itt élni. Ez a panaszkultúra. Nem unalmas? Senki nem mások értékeiről, csak mások hibáiról gondolkodik, mintha így védené sérült egóját.

Ez ilyen egyszerű a mi rendezvényeink kapcsán is. Így születik a csúsztatás, és a gyomorból fakadó undort máris ponyvamorálba bújtatták. Pedig csak annyi kéne, hogy mindenki a maga háza előtt söprögessen. És ne mérgezze a szomszéd tehenét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr62625982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása