Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.08.15. 10:35 LeGars

Brutkó Sziget, Brutkó Diszkó

Mi a legnagyobb baj a magyar melegbulikkal? Az, hogy zenéhez alig értő emberek szerveznek zenés-táncos mulatságokat, miközben gyakran az az érzése a szemfüles közönségnek, hogy magasról tesznek arra, mit tolnak a közönség orra, lába alá a táncparketten. A Candy! - és talán kisebb mértékben a Pure - szervezői tökéletesen üzleti alapon közelítik meg a buliszervezést, ami önmagában nem baj, csak éppen pont annyira magyar, mint amennyire már megszokhattuk: a seggrázó közönségnek kétezerötért jó lesz némi vocal house, sok fény, ha pedig tényleg nagyon rá kell dolgozni a konkurenciára, előkotornak két táncost meg hárommal több diszkólámpát. Ja, és hogy megmutassák, milyen faszagyerekek, persze négy-öt pornósztárocskát, akik az izmos hasukat mutogatják csak, miközben blazirt arckifejezéssel vonulgatnak fel-alá, de nem csapnak a lecsóba, ahogyan az elvárható lenne mondjuk Berlinben vagy akár Buenos Airesben, ó nem! Nincs itt más, csak parasztvakítás.

Ezzel a tendenciával áll szemben a Brutkó Diszkó kezdeményezés, amelynek humoros névadása már önmagában is lélek- és szellemfrissítő. A dj- és vj-crew-ból álló csapat underground színfoltot jelent a dögunalmas magyar melegbulik sorában. Ráéreztek arra, hogy a bulizós meleg ugyan főként elektronikus tánczenét fogyaszt, de nem feltétlenül akármilyet, és nem sokat törődnek a glamúr-külcsínnel, úgysem hajlakkal akarják meghódítani a közönséget, hanem olyan feszes vagy éppen szétcsúszó ritmusokkal, amelyek nagyban hozzájárulnak a rongylábetechnika továbbfejlesztéséhez.

Az augusztus 14-i második szigetnapon ez az irány kapott némi teret, és fölöttébb dicséretes, hogy a Magic Mirrors helyszínfelelőse nem a szokásos mainstreamvonalat tartotta szem előtt, hanem a változatosságot. Az egyensúly tökéletes volt: kemény elektronikus tánczene néhány ismertebb előadó remixelt remekével megspékelve. Melyik meleg buliban hallhattunk eddig csudajó keverésben Chemical Brotherst, Sam Sparrót - a nyugati meleg zenei szcéna legújabb üstökösét, akinek slágereit az egész világ zsákszámra zabálja -, vagy éppen a legmelegebb elektronikus underground-diszkóformációt, a norvég Röyksoppot, amelynek 49 Percent című opuszától a közönség lélekszakadva igyekszik tartani a ritmust? Sehol. Hogy Patro animációira hajazzak, eddig csak színvonaltalan események voltak, de most itt a magic. No nem a Ló Magic, inkább a Mirrors Magic. Amely végre nem Low, hanem High Magic. Magyarok, lóra fel, és irány a Brutkó!

Vakard ki magad a ganéból, és szórakozz! Pár óra alvás után én is visszatalicskázom magam a Szigetre egy újabb remek magic-este reményében.

(Brutkó Diszkó @ Sziget: Kisdubos, Százalék & VJ Rakam Le Roux)

17 komment

Címkék: diszkó meleg magic sziget2008 mirrors brutkó


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr83616923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tfec 2008.08.15. 11:09:51

Disz luksz lájk ö brutko ed.

focista25 · http://www.pride.hu 2008.08.15. 11:28:36

Így van, a Candy és a Pure profit orientáltak. A Szivárvány Misszió (aki az idei meleg felvonulást szervezte) pl. meg nem az. Meg is lehet nézni a különbséget!
:D

Köszönöm olyan buliból, ahol nem számít a szervezőknek a profit én nem kérek! Ugyanis ha szórakozni akarok menni akkor inkább fizetek de JÓL AKAROM ÉREZNI MAGAM!

-ezért megyek pl. szombaton Joystickra, ahol garantáltan jobban fogom magam érezni mint a sártenger közepén egy büdös, dohos cirkuszi sátorban, olyan emberekkel körülvéve akik a saját hányadékukban pogóznak..

Gondolom a Brutkó Diszkó-nak is számítana a bevétel, mert hát a szervezők sem egy köszönömért kapják a kenyeret a boltban, csak ahozz, hogy nyereséges legyen egy buli, be is kell fektetni! Na, azt hiszem a brutkó diszkó szervezőinek ez az ami hiányzik... a befektetni való tőke!

...és hát így bulit csinálni, gyerek... szerintem szánalom!

Mindenestre jó kis blogot hoztál neki reklámnak össze, de szerintem ez annyi mint halottnak a csók.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.08.15. 11:29:24

Na ez nem az én terepem, de annyit azért tudok hogy a fent említett melegbulikat nem feltétlen melegek szervezik. Történetesen a Candy-t.

Létezik hogy valaki nem meleg, csak melegeknek csinál bulit. Elvégre van aki felismerte már az üzletet benne.

Toki · http://www.melegzuhany.hu 2008.08.15. 11:30:03

Hát igen. Remélem nem áll le a Brutkó sorozat, szeressük!
A legutóbbi, ami a sziget előtt volt pl. ingyenes volt:) nem rossz, igaz?

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.08.15. 11:30:49

Ja meg hát a Pure-t is eladták már...

napazapa 2008.08.15. 11:41:38

focista25,

irány a pure meg a candy oszt szórjad a profitod bebombázva, zsuzsuzenére. Érezzed jól magad.

Többet szórsz el egy szombaton szerintem, mint amit a brutkósok kapnak a sziget alatt.

A Brutkó lényege épp az önszerveződés: ami az egyetlen eszköz manapság a piac-alapú igényformálás ellen!

De persze te ezt nem érted, mert elhiszed, hogy amire "igény van", az jó, amire meg nincsen az nem jó.
Együgyű.

napazapa 2008.08.15. 11:45:22

((annyit azért hadd jegyezzek meg itten a double zárójelben, hogy a legutóbbi brutkó nem tetszett. Kisdubos jól nyomta, de amint átadta a terepet a koleginájának, hááááát...

értem én, hogy a furcsa, koordinálatlan mozgás hozzátartozik a buldózerlezbi kiskátéhoz, és ahhoz elengedhetetlen a nyomi endéká miniálteknó, de ez nekem már, személy szerint szólva persze, egy picit sok volt...)

attila88787 2008.08.15. 12:15:59

8.000forint a napijegy a szigetre, amit minden egyes sáremembernek ki kell pengetnie, még akkor is ha csak egy csöves cirkuszi sátorban akar "bulizni" :D az már kit érdekel, hogy kinek megy a zsé, a lényeg, hogy ki kell csengetni, nem?!

én 8.000ből már nagyon jól érzem magam egy légkondis, igényes helyen ahol tiszta mosdó, és iiigen.. (minek tagadni) félmeztelen táncosok, pornós srácok és hostok vannak. nekem ők is tetszenek.. inkább bulizok velük, mint egy büdös, igénytelen társasággal.

mindenkinek más az ízlése, szerintem ez az igénytelen parti (brutkó) simán elfér a candy meg pure partyk mellett ugysem azonos a közönség. egy candys soha nem tenné be a lábát a mocsokba, egy brutkóst meg be se tudni jutni egy candy-re vagy joystickra a face control miatt.

szóval szerintem felesleges is vitázni, sok sikert a brutkóhóz! gumicsizmát vigyetek, mert ma este vihart mond.... :DDDD

..mi meg joystickozunk egyet..

Emma vagyok, nekem van a legjobb seggem a világon · http://www.indavideo.hu/video/Emma_vagyok_buzi_vagyok_ 2008.08.15. 12:26:15

"a sártenger közepén egy büdös, dohos cirkuszi sátorban, olyan emberekkel körülvéve akik a saját hányadékukban pogóznak.."

Gratulálok kedves focista barátom, olyan előítélet él benned a Szigettel kapcsolatban, amelyet bármelyik homofób megirigyelhetne tőled :D

Gyanítom, életedben nem jártál még ott.

napazapa 2008.08.15. 12:26:23

face control. daráljatok le fasírtnak.

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.08.15. 12:49:26

ilyen szanalmas PR cikket mar reg lattam. bravo index!! pathetica hungarica. 8 ezer forintert is van melegbuli. de jo :) a chemical brothers meg a Röyksopp meg nem mainstream. A fogalmazas is pocsek. pure 100% index minoseg!

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.08.15. 12:50:31

tip of the day: a chemical brothers meg a Röyksopp meg MAINSTREAM a javabol, agyonjatszott klippekkel az osszes zenecsatornan ;)

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.08.15. 12:53:30

en voltam mar joparszor a szigeten, ha nem is altalanos, de azert konnyen felkutathatato jelenseg: "a sártenger közepén egy büdös, dohos cirkuszi sátorban, olyan emberekkel körülvéve akik a saját hányadékukban pogóznak.."
az index reality tagjat is lehanyta egy francia csaj, pont akit meg akart csokolni...

afx 2008.08.15. 12:55:29

lol ez az egész.
aki tudja,hogy a brutkó,hogy szerveződik az nem ir ilyeneket mint fentebb egy kedves delikvens.
az,hogy a chemical brothers meg nem mainstream....jah, a beatles is az underground zászlóvivője
lol ismét

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.08.15. 13:00:22

ja igen es ez a brutko az egyetlen (meleg)buli, amelyik ugy reklamozza magat, hogy a konkurenciat nyiltan fikazza. gratulalok ismet.

nyistapista 2008.08.15. 18:14:55

Nahát, ilyen hosszan még egy blog sem írt rólunk, azt hiszem. Röviden a kommentekhez.

Aranyosak vagytok, ahogy megpróbáljátok eldönteni, hogy mi a mainstream meg mi nem az. Ugye tudjátok, hogy parttalan a vita? Én csak azt akarom bebizonyítani, hogy igenis megfér Madonna és a Csókolom egy buliban. És hát annyira szar nem lehet a dolog, ha van 200-300 ember, aki erre vevő. Nekem, személy szerint, ez bőven elég, mert a Brutkó nekem hobbi, amihez nem kell tőke, ahogy azt valaki előbb elhintette. Tőke üzleti vállalkozáshoz kell. A Brutkó nem az, hanem egy amatőrségét nyíltan vállaló buli, amelyiknek nincs ügyfélszolgálata, sem általános szerződési feltételei. És minden kis házi dj-t arra szeretnék biztatni, hogy álljon össze valakivel, szedje össze a haverjait, és vágjon bele. Na, ennyit akartam.

magnifique 2008.08.24. 22:52:55

miért szeretnek a melegek más zenére bulizni, mint a heterók?! hatóságilag tilost mindenkinek.
süti beállítások módosítása