Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.08.04. 19:19 LeGars

Szivárvány Szentfazék Misszió

 

Az idei melegfelvonulást követően – vagy talán már azt megelőzően is –tojásdobálás alakult ki egyes melegcsoportok között. A pride.hu hagyta közölni egy másik csoport, a GayBears honlap egyik üzemeltetőjének iwiw-es adatait, a Háttér Társaság a Melegekért pedig homofóbnak nevezte ez utóbbit, amiért nem ért egyet a felvonulás szervezésével. A Háttér –a felvonulást szervező Szivárvány Misszió Alapítvány egyik tagjaként - GayBears blogját náciszimpatizánsnak nevezi, mivel – nem kevés iróniával – megjegyezte, ha kimegy a felvonulásra, azt azért teszi, mert a nagydarab ellentüntetők megmozgatják a fantáziáját.

 A Háttér Társaság a Melegekért kirohanása a GayBears ellen övön aluli ütés. GB sarkos véleményt fogalmaz meg a felvonulás kapcsán, válaszként a Háttér a kommentek között turkálva szarral dobálja, és azt üvölti: homofób. Kész röhej! A cikk stílusa leginkább a szentkoronarádió csaholására emlékeztet. De miért is teszi ezt? Vajon tényleg azért, mert GB nem ért egyet a felvonulással, és kifogásolja a blaszfémiát, ezt pedig a Háttér intoleráns álláspontnak találja, így „kiáll a melegek jogaiért” egy kisebbségen belüli „szélsőség” megbélyegzésével?

A Háttér toleranciáról papol, de képtelen zsebre vágni, hogy vannak melegek, akik máshogy gondolják. Mit tesz hát? Azonosítja az ellenséget, és igyekszik kitúrni az ő kis „melegközösségéből”. Ezt annál is inkább kötelességének tarthatja, hogy a GayBears által kritizált pride.hu szerkesztője, Steigler Sándor a Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumának tagja.

 Miért is homofób GayBears? Mert nem akar vonulni úgy, ahogy az a Missziónak tetszik? Értem. Mindenki homofób, aki nem akar úgy vonulni. A szentfazék Misszió pedig majd kihirdeti, ki hogyan lehet úgy buzi, ahogy az neki tetsző. Akár az észak-amerikai misszionáriusok tették.

 A Szivárvány Misszió Alapítvány szerintem is alkalmatlan a felvonulás megszervezésére. Lehet, hogy tevékenységük tíz évvel ezelőtt még elment, mára azonban nem bírnak el a föléjük tornyosuló feladatokkal. Tagjai lehet, hogy a maguk területén nagyon is hozzáértő szakemberek – elismerem és tisztelem például Takács Judit társadalomtudományi munkásságát –, de hogy fogalmuk sincs, mi egy fesztivál-szintű event management, az is biztos. A szakács ne esztergáljon. Maradjon mindenki a kaptafánál. Ha meg szervezni akar, rendezzen házibulit.

 Ki a Szivárvány Misszió, hogy megmondja a tutit, hogy eldöntse, ki szervezheti vele együtt és ki nem a felvonulást? Mindaddig, amíg annyi telik ki tőle, hogy a képtelen homofóbia vádjával sérteget egy másik melegszervezetet, ne hirdessen sokszínűséget. Mert az vagy cinikus, vagy gyerekes. Mindkettőből van már elég.

36 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr32600420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.08.05. 06:04:05

NaVégre! az idei Pride fesztiválrólAz eddigi hallgatás után úgy is fogalmazhatnék „NaVégre!” megszólaltak a Pride Fesztivált szervezők. A teljes interjú a NaVégre! augusztusi számában olvasható, mi csak néhány részletet idézünk belőle. Hiszen…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenész 2008.08.04. 20:06:11

én mindig mondtam, hogy a GB egy nagy rakás szar, úri, sznob buzik gyülekezete, akik a fa..szt is szalvétával fogják

mbazs 2008.08.04. 20:07:51

Gyurcsány megint mit csinált?!?!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.04. 20:34:59

Anyira szeretem az összefogást.
mellesleg szokjunk már le arról, hogy kipakoljuk egymás adatait.

Etniez 2008.08.04. 20:47:55

Heteróként GB-vel értek egyet.
Misszió mongyonleeeee

sagittarius 2008.08.04. 21:08:42

Hát, én meg heteróként maximum ezek előtt a melegek előtt tudnám megemelni a kalapom:

lemil.blog.hu/2008/08/02/kulonlegesek_a_thebai_szent_sereg

A többi meg menjen a ****-ba, GB és misszió és szivárvány és mindenki!

Grail 2008.08.04. 22:31:04

A Szivárvány Misszó politizáló és politikus emberekből áll.

A politikus pedig egy olyan valaki aki ha meglát egy csoportot haladni, odaszalad és az élükre áll.

Egyszerűen ebben élik ki magukat és most valakik elrontják a játékukat.

Kovács Géza 2008.08.04. 22:55:20

Az, hogy a GB sznob, úri buzik gyülekezete lenne, egy komplett vicc. Rég nevettem ekkorát.
A pride-os és a GB csapat, -illetve utóbbinak csak a blogszerzője- politizál. 2 politikus 1 szobában ritkán van azonos véleményen.
Ha azt mondom, hogy ez az egész ügy nem való az index főoldalára, mert nem azt közvetíti, amit szerintem kellene, kinek a pártján állok?

Ulma 2008.08.04. 22:59:09

Nevezzük nevükön őket. A Szivárvány Missziót főképpen 2 egyesület, a Háttér és a Labrisz alkotja.
Idén nagyjából a negyedét valósították meg az előre tervezett programoknak.
Ez főleg annak volt köszönhető, hogy alig vagy egyáltalán nem vontak be új, önkéntes szervezőket. És elbeszélések szerint a szervezési találkozóik is inkább dumálgatós talik voltak, ahol nem születtek érdemi döntések.
Az egész egy inkompetens bagázs, a Mocsanakival az élen. A fejétől bűzlik a hal. A Labriszos csajok meg még egy teadélutánt se tudnának megszervezni.
Nem elég, hogy csináltak egy teljesen elbaltázott kampányt, amivel majdnem az egész lakosságot a melegek ellen hergelték, de még nekik áll feljebb, mikor számon kérik rajtuk a hibáikat.

marosy 2008.08.04. 23:00:06

Eltűnt a kurucinfo, most egymást szapulják.

napazapa 2008.08.04. 23:11:17

Amit Ulma mond, abban van valami. Nem szeretnék hozzászólni a GB kontra szivárvány misszió csámcsogáshoz, mert nincs az az ubokraszezon amiben ne lenne mérhetetlenül unalmas és fantáziátlan ez az egész.

De gondolkodjunk már el egy kicsit az önkéntesség fogalmán, ha kérhetném, kedves Szivárvány mission! Ha a vöröskereszthez odaállítok, hogy "na én lennék itten az önkéntes, műteni jöttem", nemigen engednének betegközelbe képesség és képesítés nélkül, és teljesen igazuk lenne.

Mi is igazolja hát, hogy az idei pride után a jövő évit is ugyanannak az inkompetenes brigádnak kell levezényelni? Persze, most jönnek majd arról az oldalról is a "hát akkor mér nem csinálja más, ha olyan okoasak vagytok, kis fasszopók"... Csupán azért nem, mert egy ilyen pici ország nem tart el háromnál több meleg szervezetet...

ASdsafd 2008.08.04. 23:18:47

ma megin a buzik jajneee

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.08.04. 23:19:24

sagittarius 2008.08.04. 21:08:42

Köszi a reklámot :-)

A témához:

Az az én véleményem, hogy a politikát kurva messzire el kellene vinni minden civil szerveződéstől: melegektől, bélyeggyűjtőktől, kutyamenhelyesektől. Mindenkitől.

Ulma 2008.08.04. 23:23:38

Ha valaki önkéntesen szúr kést más hátába az még nem teszi különbbé annál, aki ugyanezt pénzért teszi.
Másrészt a háttérnek úgy tudom egész komoly bevételei vannak pályázatokból. Pont ez az elanyagiasodás az, ami miatt kiüresedett.
Másrészt ugyanabban a betegségben szenved, mint a hazai egyesületek 90%-a: kialakul a vezetők egy szűk köre, akiket sehogy nem lehet kirobbantani a pozíciójából annyira kapaszkodnak és nem tudják elengedni a hatalmat. Egy idő után meg magukra maradnak. Ezért van annyi 2 személyes, megszünés közeli egyesület itthon.
Nincs kultúrája a demokráciának, ahol nem a haverság, hanem a kompetencia dönt. És nincs helye sértődésnek.

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.08.04. 23:33:28

Akkor a melegek megnyugodhatnak, mert tényleg olyanok, mint idehaza a heterók: egyesületeik korruptak, csalnak, önzőek, becstelenek.

Ez is egyenjogúság, nem?

Bakfitty 2008.08.04. 23:55:28

Kezd már elegem lenni a sok stuffos buziból, miért nem mennek az anlyukba (annyukhoz) mutogatni a ferde hajlamukat?? Beteg ez a világ, és még büszke is rá. Szégyen.

csaszu · http://csaszu 2008.08.04. 23:56:54

A goj motorosok, meg úgy vannak öltözve, mint a rendőr akadémiában a KÉK OSZTRIGA BÁR vendégei

jane_eyre · http://ainethil.inda.hu 2008.08.05. 04:36:32

"A Labriszos csajok meg még egy teadélutánt se tudnának megszervezni."

Ehhez képest a Labrisz több mint 10 éve elég minden hónapban teadélutánt, tart, LIFT fesztivált rendez, szervezi a Melegség és megismerés iskolai programot, könyveket ad ki, stb. Az teljesen oké, hogy nem értesz egyet a Labrisz politikájával, de ilyen hülyeségeket ne mondj, hogy pont ők nem tudnak rendezvényt szervezni.

0xFFFF 2008.08.05. 07:01:32

Hagyni kéne már a buzivonulást...rég volt, a kutya sem emlékszik rá. Most a következő buzirángásig csendben toljátok egymás seggébe.

Buccser 2008.08.05. 08:04:03

Nagyon jo poszt. Nagyon jellemzo - a gaybearses sztory eseteben is - az onjelolt "“hivatasos" melegaktivistak szandekos es rosszindulatu felreertelmezese, amikor valaki nem a official ballibber allaspontot hangoztatja, illetve nem fogadja el a vilagmegvalto szaktudasukat. Ebbol persze nem feltetlenul kovetkezik a gaybearsesek igaza, de azt hiszem a szimpatiat abban a pillanatban megkaptak, amint valaki elolvasta a melegszervezetek velemenyet ill. amikor az adataikat kitettek a pride-ra. Az erkolcsi gyozelem mindenkeppen az ovek. De ennel tobbet is tettek: eloszlattak azt a teves kozhiedelmet nagy nyilvanossag elott, hogy minden buzi balos, szdsz-es lenne. Es ebbol fakad szerintem az szdsz-es kotodesu melegszervezetek gaybears-szel szembeni heves es ovon aluli reagalasa: erzik kicsuszni a kezukbol a melegeket (is). Mostanra talan mar szamukra is feltunt, hogy a melegek nagyon nagy csoportja nem akarja, hogy az o nevukben nyilatkozzanak, es hasznaljak fel partpolitikai celokra. Lassan ott tartunk, hogy a melegek egyre nagyobb resze kezd elhatarolodni a melegszervezetektol, es az sem veletlen, hogy az onkentes aktivistak hianya miatt nem tudnak mindent megszervezni, amit elozetesen elterveztek. Az utolso pillanatban vannak, hogy eszbe kapjanak, es nyissanak a buzik szelesebb retegei fele, mert az elitizmussal, kompromisszumkeptelenseggel es empatiahiannyal nem lehet szimpatiat es tamogatokat szerezni, meg melegeken belul sem.

zenész 2008.08.05. 08:27:50

A GB egy nyüszögő, suttyó buzi bagázs akiktől a tolerancia olyan messze van mint Makó ..........
Tudomásul kell venni, hogy az egész világon így van a felvonulás, csak ebben a szaros kis országban gondolkodnak másképpen. Igen is ilyenek vagyunk, aki meg nem az maradjonm otthon és recskázzon csendben.
Ez is tipikusan Hungarikum, homofób buzik. Aki pedig az egyházzal takarózik, az tegye oda a világ bestsellerét, ahová én gondolom.

nyekk 2008.08.05. 08:30:11

Dögöljenek meg a parádézó buzik! A normálisak tőlem maradhatnak.

zenész 2008.08.05. 08:34:40

nyekk, dögölj meg te, te anyád szégyene, a GB-vel együtt

SgtPepper 2008.08.05. 08:52:18

azért ez se gyenge: egy húszfős meg egy harmincfős buziszervezet egymást ekézi, a harmadik ? fős blogjának posztját meg 12 órán keresztül linkelik a legnagyobb magyar hírportál nyitóoldalán...

a kurvanagy érdeklődést azért mutatja a 24 komment, ami eddig (mégegyszer mondom: 12 órán keresztül) született...

Rá Dios 2008.08.05. 09:13:33

"csaszu · csaszu 2008.08.04. 23:56:54 A goj motorosok, meg úgy vannak öltözve, mint a rendőr akadémiában a KÉK OSZTRIGA BÁR vendégei "

Érdekes meglátás. Alighanem a nagy motorok, lovak, autók, stb. pénisz-nagyobbító, esetleg -pótló szereppel is bírnak .-)

Reckl Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.05. 09:24:04

Szó, mi szó, a Szivárvány Misszió bizony erősen magán viseli azt az arroganciát, ami miatt az SZDSZ is a legundorítóbb párt lett.

Az pedig, hogy kuruc.infós módszerekkel akarnak Gaybearsszel elbánni, döbbenetes.

A blogger maga tényleg jobboldali érzelmű, de nem náci. Csak már halálosan elege van szerintem abból, hogy vannak ilyen a pártok által kinevezett díszbuzik, akik megmondják, mit kell gondolni a rendes buzinak ebben az országban. Nem tudom, mennyi hozadéka volt a mostani melegfelvonulásnak.

Jártam akkor éjszaka a Pride.hu-n, ahol halálra rémült tinik írták le, milyen szörnyű volt. Szóval elsősorban rémisztő volt pont azok számára, akik miatt ment az egész állítólag. Szó sem volt itt büszkeségről meg méltóságról.

Másrészt mi jött le az átlagembernek? Hogy már megint kupleráj van Budapest utcáin, mert már megint fontosabb pár hülye joga a tüntetésekhez, mint egy egész ország joga a nyugalomhoz.

Ehhez Szivárványék is hozzájárultak. Szép teljesítmény!

SgtPepper 2008.08.05. 09:24:05

tudtommal a goj motorosok sose mondták magukról, hogy nem buzik, ők csak azt hangoztatják, hogy nem zsidók.

tehát nyugodtan lehetnek buzik (egyik-másik arcára pillantva egyáltalán nem tartom kizártnak)

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.08.05. 09:33:46

Szerintem az hogy valaki nem támogatja a liberális párt meleg ügyet kisajátító politikáját, az nem jelenti azt hogy jobboldali érzelmű.

Még akkor sem ha sokan ezt vetítik rá.

Fura hogy ha valaki nem baloldali vagy liberális, akkor rögtön jobboldali. Ez is Magyarország!

Az ember már saját álláspontot sem alkothat, minden körülmények között muszáj ráaggasztani valami címkét. Most a náci, jobboldali stb.

Ne tessék a cinizmust összekeverni az ideológiával. A blogban számos jobboldalt fikázó bejegyzés is van.

Buccser 2008.08.05. 10:02:17

A jobb es baloldali jelzoket csak felhasznaljak minden oldalon - annak pejorativ ertelmeben, akkor, ha ugy erzik valaki veszelyes a kisajatitott teruletukre. Szerintem mindenki tisztaban van vele, hogy nem vagytok nacik, sot meg jobbosok sem, vagy legalabbbis nem kritika nelkuliek. Mert amugy onmagaban nincs gond azzal, ha valaki jobbos vagy balos, persze feltetelezve, hogy nem bologato janosokrol van szo, akik mindent alarendelnek parterdekeknek. Sajna a melegszervezetek iinkabb az utobbinak tunnek.

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.08.05. 10:34:11

Nálunk jellemzően fekete-fehér a gondolkodás. Vagy ballib vagy, vagy náci. Punktum. Vagy heteró vagy, vagy buzi. Punktum. Ez még lehet ősrégi politikai szocializáció eredménye is: vagy a rendszerrel vagy, vagy ellene. Punktum. Leegyszerűsítésben is nagyon jók vagyunk. Normális vagy, vagy nem. Punktum. Ezért olyan sikeres a címkézés is. Talán ennek is szól Secretman Buzi-e vagy című örökzöldje.

Buccser 2008.08.05. 10:56:29

hat valahogy igy, mindenesetre szomoru, hogy ebben civil szervezetek is elen jarnak. Pont nem errol kellene szolnia a dolognak. Persze nehez is mashogy, ha mar lefekudtek egy politikai partnak.

jane_eyre · http://ainethil.inda.hu 2008.08.05. 17:05:40

GayBears · gaybears.blog.hu/ 2008.08.05. 09:33:46

"Szerintem az hogy valaki nem támogatja a liberális párt meleg ügyet kisajátító politikáját, az nem jelenti azt hogy jobboldali érzelmű.

[...]

Fura hogy ha valaki nem baloldali vagy liberális, akkor rögtön jobboldali. Ez is Magyarország!"

ebben szerintem igaza van Gaybearsnek, annak ellenére, hogy nem értek egyet a fesztiválról szóló álláspontjával. a külvilágtól megkövetelt toleranciát talán a meleg közösségen belül is kéne gyakorolni.

Kovács Géza 2008.08.05. 21:58:45

Azért kiváncsi volnék arra, hogy személy szerint kinek a korszakalkotó ötlete volt az, hogy iwiwes adatlapokat publikáljon. Meg ki bólintott rá erre. Meg hogy ez az egész hogy tudott a nyilávonsság elé kifutni. Furcsa belegondolni, hogy nem volt annyi előrelátásuk, hogy érezzék, túlmennek egy határon.

SgtPepper 2008.08.06. 19:10:03

LeGars, miért, szerinted nem ilyen egyszerű, hogy

vagy buzi vagy, vagy heteró?

Na jó, ott vannak a bicekcuálisok, de őket simán buzinak lehet tekinteni.
süti beállítások módosítása