Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2009.09.07. 20:50 LeGars

Mérleg

Nna, hát ezen is túlvagyunk. Nem volt egyszerű, mégis elég jó mulatság lett belőle. Persze, nem túl vicces karámban vonulni, de jobb mint sehogy. Hogy volt-e értelme így? Naná, hogy volt, a szimbolikus jellegét megőrizte a felvonulás, sőt üzenetében még erősebb lett: Magyarországon csak úgy mutathatják meg magukat a melegek - legyenek akármilyen konszolidáltak - és a velük szimpatizálók (akiknek egy nagy-nagy-nagy merszi boka), hogy a rendőrség a kordonokat mintegy szájkosárnak használva védik meg őket a megveszett pitbulloktól, akiknek tökmindegy, hogy kire, csak támadhassanak.

Nem baj, így is megérte. Sokat segített nyilván az események megítélésén, hogy senki nem öltözött fel szélsőségesen. Ha idén is azzal jön bárki (ami már tavaly sem volt igaz), hogy csupa bizarr, extrém alak mutogatja magát, szabad körberöhögni őket. Be kell látni ugyanakkor azt is, hogy a magyarok nem állnak azon a felkészültségi szinten, mint a nyugatiak, akik képesek humorral tekinteni a felvonulás valamivel extrémebb jelenségeire. Kiélezett társadalmi kérdésekben a humor megszűnik, ami nagyon sajnálatos, mert hozzásegítene ahhoz, hogy a különféle álláspontokat jobban megértsük. A humor a belátás és a végiggondolás remek eszköze.

Jelmezben, uniformisban tehát mindössze kettő darab matróznak öltözött srácot láttam... no meg persze a hétszáz rendőrt és rendőrlányt, akik - hovatartozástól függetlenül - dobogtatták meg minden heteró és meleg szívét. Ha már mi magunk nem lehettünk fantáziadúsak a menetben, legalább a meneten kívülieken finomíthattunk képzelgéseinken. (Csókolom, ez egy vicc.)

Nem volt erőszak a felvonulás alatt. A legnehezebb persze a szétszórás volt. Az Astorián megvertek egy nőt (amikor földre zuhant, a biztonság kedvéért még jól meg is rúgdosták), és ismerek olyat, akit a Corvintetőn tartott záróbuli után agyabugyáltak el hazafelé. Bátor emberek voltak, mondhatom, nyilván a svéd-magyar meccs vereségének frusztrációját is ki kellett élniük pluszban.

Mégis megnyugtató azt látnom, hogy az éjszakai parti nem fordult tömegbalhéba. Ahogy azonban körbenéztem a bulizókon, azt kellett megállapítanom, hogy vagy 90%-uk nem képviseltette magát a felvonuláson. Ugyanez érvényes azokra, akik az egész hétvégét az AlterEgo melegklubban szokták átlebzselni. A felvonulók és a bulizósok közötti átfedés sajnálatos, szégyenteljes módon minimális volt. Borzasztó, hogy a szimpatizánsok jobban kiállnak értük, mint ők maguk, pedig nem zárkóznak el a közösségi élettől, ha a lebzselésen a sor.

Vajon akik nem féltek este megjelenni a Corvintetőn, miért nem jöttek el a felvonulásra? A melegmenet elveivel nem értenek egyet, de azért a jóval forróbb melegbuliban szívesen megmutatják magukat? Számomra visszatetsző ez a fajta válogatás (a jót szépen kikaparjuk, a kellemetlent, amely mégis szükséges lenne, félrekotorjuk). Talán egyszer ők maguk magyarázatot adnak a távollétükre. Vagy helyezzek talán kérdőívet az AlterEgo bejáratához?

2 komment

Címkék: buli diszkó sztereotípia pride szélsőjobb felvonulás közügy


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr631366837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.09.08. 11:56:40

Kicsit ironikus ez a hangnem amivel számon kéred azokat akik felvonulni nem, de bulizni elmentek.

Azt nem mondanám túl toleráns hozzáállásnak, amikor nem mérlegeled mások élethelyzetét stb.

Az idei pride egyetlen pozitívuma, hogy nem voltak provokáló jelenetek a felvonulók részéről, ezzel kivették az ellenlábas erők kezéből a legfőbb érveiket.

Buccser 2009.09.08. 16:54:57

szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel. Nyilvan sokaknal kozrejatszik, de nagyon sok mas oka lehet ennek, pl:
1. egyetert azzal, hogy "magamutogatas" es provokacio a felvonulas
2. nem azonosul ill akarja, hogy bizonyos partok, politikai korok felhasznaljak a celjaikra
3. felelem a szelsojobbtol
4. lustasag, kozombosseg
5. politikai (nem partpolitikai) erdeklodes hiany
6. fentiek valamilyen kombinacioja

A 2. pontosokat meg tudom erteni, en is ezert nem voltam. Szerintem a meleg fesztivalnak es a vonulasnak is a civil jelleget kellene hangsulyozni, ahelyett, hogy vastapsolni az olyan megoszto politikusokat, mint gyurcsany pl.
Meg kell erteni, hogy a melegek politikailag ugyanolyan megosztottak, mint a heterok, es soha, de soha nem fogjak a felvonulast magukenak erezni azok, akik politikailag a masik oldalon allnak. Ezert kellene a melegsegrol szolnia a dologrol, ami az egyetlen kozos a melegekben, ahelyett, hogy valamifele antifa tuntetest krealnak a meleg felvonulasbol.
süti beállítások módosítása