Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2009.05.24. 12:45 LeGars

Bukarest Gay Pride & Co.

 A hétvégén Bukarestben egymásnak feszültek heterók és melegek, ennek ellenére végre először erőszakmentesen zajlott le a bukaresti gay pride - noha pusztán a rendőri fölény eredményeképpen.

Mindenki feldobta a magas labdát. Idővel talán még abból is látványos verseny alakul ki, kinek van joga tüntetni a melegfelvonulás ellen, Bukarestben ugyanis nem elég, hogy pénteken főként az ortodox egyházi körök holdudvarához tartozó kb. 300 fős tömeg vonult fel vallásos dalokat énekelve, szombaton - pár órával a gay pride előtt - a szélsőjobb is büszkén csavargathatta csuklóját, hogy figyelmeztessen, ki hordja a nadrágot.

A pénteki felvonulás kapcsán Caludiu Tarziu, a Román Ortodox Fórum egyik vezetője kifejtette a Mediafax román hírügynökségnek: "Nem vagyunk a melegek ellen, csak a propagandájukat nem fogadjuk el, mivel az a homoszexualitást a normalitás kereteibe vonja." (Forrás) Ásítsunk nyugodtan és lépjünk tovább, hisz a zsebbuzizás a könyökünkön jön ki. E kijelentésnél sokkal érdekesebb az egyik transzparens szövege: "A normális családért mondj NEMet a homoszexualitásra".

Persze cseverből vederbe esünk, mert már megint a normalitás normatív normanormájánál tartunk, de a szempont most egy fokkal érdekesebb lesz. Beszédes ugyanis, hogy szombaton a szélsőjobb tartott felvonulást a melegek ellen - nyilván a normális család és a zökkenőmentes gyermeknevelés volt nekik is a fő szempontjuk. Mint a transindex beszámolt róla: "A szélsőjobb tüntetésen gyermekek is részt vettek: miközben a szervezet többek között a melegek viselkedése és magatartása látványától szerette volna a kicsiket megkímélni, mocskos szájról és nem sok toleranciáról adott tanúbizonyságot: "Nem kelletek Romániának!" és további, nyomdafestéket nem tűrő szállóigéket kiabáltak." Miről beszélünk már megint a normalitás nevében? A heterók tudnak gyereket nevelni, a melegek viszont biztosan nem, mert elég az életmódjukra nézni, szokás mondani. A világ fekete-fehér, hogyne. Jók rosszak ellen. Csípőből jók az ellenzők, az ő gyermekeik fejlődését ezért semmiféleképpen nem sérti, amikor azt látják, hogy az ember normális alaptermészete, hogy szíve szerint megkövezné felebarátját. Na, mi is volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Természetesen a tyúk: a melegek ne vonuljanak fel, mert így az ellentüntetők gyerekeit sérelem érheti (egyébként ugye otthon labdáznának a kertben, csakhogy nem lehet kihagyni a cirkuszi mulatságot a cityben)!

Az ortodox egyház mindenesetre a gázba taposott, magának követeli az ellenzés jogait: az előző négy évben többé-kevésbé ugyan támogatta a felvonulást, most azonban fontosabb szerepet kellett vállalnia, nevezetesen a szélsőjobbosok rendre utasítását. Az ellentüntetésükre reagáló egyházi sajtónyilatkozat elhatárolódik az áldás nélkül működő egyesületektől, amelyek fellépésükkel csak reklámozni akarják magukat, és a biztonság kedvéért elítéli a felvonulást, amely mély zavart kelt a társadalomban.

Egyébként is, a társadalom alapvetően egészséges, a romániai Gallup tavaly nyári felmérése valóban bíztató: a lakosság 68 százaléka helyteleníti a homoszexualitást, 36 százaléka megvonná a melegek jogait, sőt 28 százaléka bebörtönözné őket.

Mégis jó hír, hogy az Accept szervezet által kék ég alá hozott szombat délutáni melegfelvonulás, amelyen részt vett a brit, a cseh, a svéd és a holland nagykövet is, rendbontás nélkül zajlott. Kár, hogy szar van a palacsintában: a 200-300 fős felvonulók mindegyikére hét rendőr jutott. Nélkülük lett volna csak igazán szuper móka a banzáj. Ha a közrendet nem biztosítják, a büszke heteró családok gyerekei az extrafagyit talán még vérszósszal is meglocsolhatták volna.

24 komment

Címkék: jogok pride szélsőjobb bukarest ortodox accept


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr91140510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapitány_1 2009.05.24. 16:24:27

Utálatos ez a meleg önmutagatós műanyag zselés fingóbajnokság amit "öntudat" néven húznak ezek a pockosok egymásra. Ha nem lenne, senki nem törődne velük. Ez a bajuk.
Egyébként meg nálunk itthon sajna ez van a parlamentben is, úgyhogy lassan hozzászokunk és csak kínunkban röhögünk.
Csak nehogy ez az egész törvénnyé és kötelezővé váljon.
1.

nadivereb 2009.05.24. 16:57:30

@Cpt01: Hú, igazad van. Törvénnyé fogják tenni, hogy mostantól csak azonos neműek házasodhatnak. Valóban.

mokas_gizi 2009.05.24. 17:22:53

Szánalmasak neki állnak provokálni az embereket és csodálkoznak ha agyonverik őket...!!!
Ahhoz senkinek semmi köze, hogy a 4 fal között mit csinálnak...!!!

De ahhoz igen sok köze van az embereknek hogy fényes nappal forgalmas FŐ utcákon mutogatják magukat...!!!

fénycsepp 2009.05.24. 17:31:46

gratula a fenti kommentelőknek, csak így tovább, és ez az ország továbbra is beteg marad, hiába van egészséges része is.

Legszívesebben azt kívánnám nektek, legyen homoszexuális gyereketek, de nem akarok kiszúrni vele!

E.Goldstein 2009.05.24. 17:32:35

Úgy látszik emberi sötétségben legalább utolértük Romániát. Annyira undorító, hogy ezek a nagyon bátor ellentüntetők nem merik kimondani őszintén, hogy utálják a buzikat, ehelyett mindegyik azt mondja, hogy tulajdonképpen semmi baja velük.

E.Goldstein 2009.05.24. 17:34:43

@mokas_gizi: Bizony ám, de valahogy az árpádsávosok mégis csodálkoznak, amikor kimennek provokálni pl a tv székház elé és szétverik a fejüket.

-putyin- 2009.05.24. 18:05:52

@E.Goldstein: aha, tehát aki nem szipmatizál a melegekkel, az árpádsávos, és csak a tv székházánál lehet. gondolom téged is inkább másért kedvelnek, mint az eszed végett.

az zavar, ha valaki buzizik, de te meg árpádsávozol? kicsit keress már rá, hogy mi is az, amit összemosol egyes elemekkel, mert kissé hiányos a tudásod.

saunier 2009.05.24. 18:08:14

legars,

megint disznók elé szórtad a gyöngyöt :)

Mindfield 2009.05.24. 18:24:09

@-putyin-: Na, ennek az okfejtésnek ugorj neki még egyszer, mert ez nagyon nem jött össze. Az ilyen "aha, tehát aki..." válaszok általában trükkösek, mert ott tényleg meg kell magyarázni valamit, általában logikusan, ami neked úgy látszik nem nagyon megy.

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 18:24:17

@-putyin-: Ez vice versa is igaz: miért van az, hogy egy adott radikáljobbos teli torokból buzizik, ha kell, ha meg őt nácizzák le, akkor be van sértődve vérig?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.05.24. 18:36:34

Na igen gerinc!
Ha semmi bajuk vele, akkor nem ítélik el!
Ha elítélik nyilván nem úri huncutságból, hanem zsigeri gyűlöletből.
Zsigeri gyűlöletnek ha nincs racionális indoka, akkor megette a fene, tehát akkor "nincs is bajunk velük, de..." és találjunk valamit amire mindenki ugrik:
Gyerek! Ez az!
Hozzátesszük, hogy az összes pedofil, és még drogoznak is!
Aki leszarta az is ellenük indul!

Ha én azt írom hogy:
Minden árpádsávos cigányokat lövöldöz éjszakánként, és zsidókat belez ki, miközben horogkereszteket rajzol a házfalakra és kívülről fújja a mein kampf-ot oda vissza, csak egy fehérbőrűt tekint egyenrangú embernek, és a világ minden bajáról egy nemzetek fölötti elnyomó zsidó hatalom tehet, akkor mi történik?

Az első felére besértődik, az utólsó gondolattól elélvez, és én azonnal a pedofilbuzidrogoszsidó leszek.....

Mindkettő nettó hazugság, de az összemosást jól mutatja.

Aki a "kötelezővé tétel" hibbant rémképét hangoztatja úton útfélen, javaslom kezeltess magát, mert jelen állapotok ismeretében kb annyi realitása van, minthogy egy átlagos fiú-lány nyilvános helyen történő egymáshoz érését halálra kövezéssel büntessék...

Mi értelme van ennek az erőszakos szájtépésnek?

Ha valaki vonulni akar, tegye!
Kevés dolog van amit nem láttak még Pest utcái!

Ettől nem lesz baja sem a gyereknek, sem a szülőknek, sem senkinek.
(persze, ha görcsösen rá van nevelve egy irreálisan zárkózott tekintélyelvű világképre, akkor nem csoda, ha nem érti a dolgot, de ez nem a különböző felvonulók hibája!)

A világ felvilágosultabb részein egy melegfelvonulás nem a melegekről szól! Már nem!
Már csak egy emlék, egy show, egy hatalmas buli.

Ott már túlléptek bizonyos elavult középkori nézeteken, mert nincsenek egyetemes igazságok!

Annyit soha nem tudhat az ember!

Picsasereghajtó 2009.05.24. 18:45:45

http://indavideo.hu/video/Emma_vagyok_buzi_vagyok_

(egyébként ez a blog csak buziparádék környéke +- 1 hónap intervallumban frissül? Tényleg, az idei mikor lesz? Lesz egyáltalán?)

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 18:58:49

@Sün! Mi az a sül?: Lesz, mehetsz videózni :).

Btw, milyen logika alapján lépsz be melyik nickeddel? ;)

Herr Flick 2009.05.24. 19:04:28

@avus: NA hallod, te se tudod megkülönböztetni a szezont a fazontól mi?

Szerinted csak és kizárólag szélsőjobbos lehet akinek nem tetszik ha két férfi tüllszoknyában egymást nyaldosva vonul fel az utcán igaz?

Mert M.O. 3-5 millió baloldali érzelmű honpolgára számára ez elfogadott igaz? Sőt ...kívánatos is.

Így ha valaki azt mondja...ezt diszkréten magánéleti dologként kéne kezelje mindenki, nem pedig parádézni az utcán... egyenes következményként csak és kizárólag tetves fideszjobbikos náci lehet.

Igaz?

Logikus :(

Meg + 1 Joker kérdés... ha valaki radikál jobboldali... a z tuti hogy náci is azonnal?

Akkor a nyugaton lényegesen nagyobb károkat és felfordulást okozó anarchista balos csürhe.... rögtön szélsőbalos Sztálinista kommunista?

Szerintem hülye vagy. De ez csak privát vélemény, ne vedd magadra.

Lord_Cica (törölt) 2009.05.24. 19:05:15

Hogy a mestert idézzem:
"Mivel a nyeregben érzik magukat, elõ fognak állni a melegházasság ötletével, amit én nem ellenzek, mivel a gyónásokból pontosan tudom, hogy mindenkiben lakik valahol egy kicsike vagy épp nagyobbacska Michael Jackson. Ne nézzetek ilyen bután, csak én tudom az egész világon, hány buzi van köztetek! Nem kevés, barátocskáim. Aki a házasodni akar, hadd tegye, csak aztán nehogy felülkerekedjen bennetek lakozó az Arnold Schwarzenegger, és megbánjátok, hogy a világra jöttetek. De mindenekelõtt a Jézus Krisztust keressétek magatokban!

Ha az SZDSZ bevezeti a melegházasságot, amit azért kétlek, de ha mégis, akkor én írok egy levelet a Vatikánnak, hogy azonnal vessenek véget a cölibátusnak. Követelni fogom!

Ha már a buziknak is mindent szabad, akkor már tényleg csak mi leszünk azon utolsó hülyéi a világnak, akik nem baszhatnak törvényesen. Én különben is csak reverendában szeretek dugni, ez hozzátartozik a stílusomhoz, de minden szabályt én sem akarok megszegni, ha rárántok, átöltözöm.

Szájba baszott, hülye magyarok, látjátok, Istentõl kell félni, nem a jövõtõl! Legyetek jók és járjátok az igazak útját, semmi bajotok nem eshet! "
matula.hu/index.php?section=article&rel=45&id=545

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 19:15:44

@Herr Flick: Dehogy veszem, sosem állítottam az ellenkezőjét.

Mellesleg én csupán azt kérdeztem, hogy a buzizni szerető _radikáljobbos_ miért sértődik meg a visszanácizáson, és ebben sehol sem volt benne az, hogy aki buzizik, az automatikusan szélsőjobbos. Ezt már csak te álmodtad bele, mint ahogy a tüllszoknyásokat, én ugyanis csak a buzizásról beszéltem.

Mindemellett köszönöm, hogy hosszú válasszal tiszteltél meg :).

E.Goldstein 2009.05.24. 19:29:08

@maxt: Köszi, én is kb ugyanezt írtam volna :)

E.Goldstein 2009.05.24. 19:31:08

@Sün! Mi az a sül?: http://www.youtube.com/watch?v=1x6SooVNyS8

Ehhez mit szólsz? Minden szubkultban lehet találni végtelenül sötéteket!

E.Goldstein 2009.05.24. 19:34:29

@Herr Flick: "ezt diszkréten magánéleti dologként kéne kezelje mindenki, nem pedig parádézni az utcán"

Van csomó meleg, aki pontosan ugyanúgy gondolja mint te, de van másik csomó, aki meg úgy gondolja, hogy menj te a francba, akkor is ott leszünk akármennyire is nem tetszik nektek! Tudod pont 40 éve is vérrel kellett fizetni azért, hogy a melegek megmutassák, hogy igenis létezünk, és nem lehet a homokba dugni a továbbiakban a fejét a társadalomnak, és most sem fogunk otthon maradni pár részeg hülye miatt, aki mást sem tud, csak "hülyebuzik, hülyebuzik".

nemuccaszoc 2009.05.25. 06:38:01

Kell egy ilyen blog is, sajnos az iránta mutatott toleranciáról a kommentek tanúskodnak. Sajnos.

bölcsésztanár 2009.05.27. 21:11:12

Hát ja. Nekem eszembe sem jutna gyerekkel ellentüntetni, tényleg a kertben labdáznak olyankor. Különben meg forog a gyomrom a gay pride-tól, de ugyanez a helyzet a Budapest Parade-del, vagy mi a neve. Ha meg nem tetszik, minek menjek oda? Tényleg nagyon visszataszító, ha valaki normális családról tacepaózik, közben meg nem az állatkertbe viszi a gyerekét szombaton, hanem tüntetésre...

confessor · http://confessor.freeblog.hu/ 2009.05.30. 14:07:47

No comment. :)

Főleg a kommentek egy részéhez.

Egyébként meg mennyire érdekes (egyébként meg nem), ha megnézzük, hogy egy meleg felvonulás (nem kell, hogy travi parádé legyen, mert ahogy nézem, a romániai sem az volt) milyen társadalmi reakciókat és felfogást von maga után.

Szépen meg lehet húzni a vonalat a keleti és nyugati blokk között...
süti beállítások módosítása