Meleglelés

Meleg közélet? Meleg közértet! Melegológia A-tól Z-ig.

voices

  • Buccser: szerintem abban nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy valaki azert nem megy felvonulni, mert fel... (2009.09.08. 16:54) Mérleg
  • LeGars: @bölcsésztanár: ;))))))) (2009.09.07. 20:52) EuroGames 2012
  • LeGars: @bölcsésztanár: a "Jézusnak is két apja volt" tábla szerintem nem volt gáz, de biztos mindenkinek ... (2009.09.07. 20:06) Nincs de

2008.11.12. 18:51 LeGars

Nem hall, nem lát, csak beszél

 A nem kevés csúszás ellenére érdemesnek találtam, hogy ejtsek pár szót a megboldogult Jörg Haiderről, aki október 11-én hajnalban vesztette életét egy osztrák autópályán.

 

A sajtó Haider politikusi „munkásságának” értékelésénél tulajdonképpen többet foglalkozik a homoszexualitásának kérdésével, és az osztrák határokon túl csak most vált ismertté az, ami a kilencvenes évek eleje óta állítólag nyílt titoknak számított Ausztriában: Haider kettős életet – vagy valami ahhoz hasonlót – élt. Soha nem kérdezték, soha nem nyilatkozott a feltételezésekről. (Akármilyen felvilágosultnak szeretnénk látni Ausztriát, én magam meglehetősen bigott és képmutató társadalomnak ismertem meg.) Stefan Petzner kiborulása kellett ahhoz, hogy fellebbentsék a fátylat az addig szőnyeg alá söpört kérdésről.

 

A Haidert és különös halálát körbelengő hírekből és pletykákból kiindulva Truman Capote briliáns tényregényt írhatott volna, illetve érdekes filmtéma is válhatna belőle, noha a szüzsé nem lenne túl eredeti (már ha van ilyen egyáltalán). Az eset egy már létező forgatókönyvvel való párhuzama jár a fejemben, amióta olvastam az első híreket. Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című, lassan klasszikussá érő opusa hasonló esetet taglal: egy férfi autóbalesetben (!) bekövetkezett halála után a feleség felfedezi, hogy látszólag tökéletes házasságuk hátterében súlyos titok húzódik meg: szeretett férje hét éven keresztül szerelmi viszonyt folytatott. A nő a rejtély nyomába indul, és rá is talál a szeretőre, aki azonban legnagyobb meglepetésére férfi. A megdöbbentő, sőt megalázó felfedezést követően szép lassan beilleszkedik a férjét egykor körülölelő melegközösségbe, amely nagyban elősegíti, hogy megeméssze az igazságot és gyásza végére jusson.

 

Haider halála szintén csupa rejtélyt von maga után, ezért is lehetne egy fikciós mű izgalmas alapja: a szélsőjobboldaliság és a homoszexualitás nem példátlan, mégis meglepő összeegyeztethetősége; szeretője, Petzner zsidó eredete; pártja, a BZÖ "fiúklub"-jellege; a baleset valószerűtlensége és ellentmondásai; a feleség vélhető cinkossága és hallgatása az ügy kapcsán olyan elemek, amelyek fontos szerepet játszhatnának egy későbbi legendateremtésben.

 

A mítoszteremtéshez szükséges rejtélytől azonban térjünk vissza a valósághoz. A kétpólusú gondolkodás általánosságának tényét erősíti meg, hogy senkinek nem jut eszébe, hogy kimondja: Haider esetleg biszexuális volt, pont. Pedig miért ne számolhatnánk ezzel az eshetőséggel? Mintha a rejtély fenntartása, a lebegtetés fontosabb lenne a tények ismereténél, mert lehetővé teszi a további csámcsogást a lerágott csonton, vagy éppen a fent említett különös, 21. századi mítoszteremtést, ahol a hős leginkább antihős. A biszexualitás végképp érthetetlen az emberek legnagyobb részének, pedig ugyanolyan jelenség, mint a hetero- és a homoszexualitás. Többek között ezért jelentett James Dean kettőssége is jó alapot ahhoz, hogy mitikus figurává nője ki magát. És megint a „kőkemény realitás” oldaláról nézve a bizonytalanságot: lehet, hogy csak annyi a baj azzal, ha valami túl egyértelmű, hogy rövidre zár egyes feltevéseket, és nem marad semmi fűszer, ami tovább borzolhatná a kedélyeinket?

31 komment · 1 trackback

Címkék: ausztria haider mítosz biszexualitás özpetek capote


A bejegyzés trackback címe:

https://melegleles.blog.hu/api/trackback/id/tr95765766

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.11.12. 19:39:48

Haider-Petzner avagy a szélsőjobb is buzi A 27 éves Petzner egy osztrák rádió műsorában megerősítette a korábbi pletykákat, hogy Jörg Haider a szeretője volt. Mindez azután történt, hogy Haider halála után őt választották meg a párt vezetőjének. (……

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipacs 2008.11.12. 20:50:29

"A biszexualitás végképp érthetetlen az emberek legnagyobb részének, pedig ugyanolyan jelenség, mint a hetero- és a homoszexualitás."

Egész pontosan folytonos skála van a 100 % -os homo és a 100 % -os hetero között, és mindenki valahol a kettő között helyezkedik el. A legritkább eset, hogy valamelyik szélén. Alapesetben. A többi már a közösség skatulyázása.

boka · http://csaszu 2008.11.12. 20:56:12

"biszexualitás végképp érthetetlen az emberek legnagyobb részének, pedig ugyanolyan jelenség, mint a hetero- és a homoszexualitás"

Sőt ! Kétszer annyi esélyed van, hogy felcsípsz valakit a diszkóban .

Rá Dios 2008.11.12. 20:58:08

Remek írás.
Nem volna érdektelen a személyes rejtőzködés és a nyilvános agresszió egymásrahatását jobban megismerhetni. Ebben és más esetekben is.

mrms 2008.11.12. 21:28:22

....október 11-én hajnalban vesztette életét egy osztrák autópályán.

Nem autópályán, egy falu elején egy kanyarban.

hehehehe 2008.11.12. 22:23:47

ugyanmár: amennyi piát találtak állítólag a vérében, attól lábra sem tudott volna állni. ráadásul senki nem látta inni.

egyértelmű: a zsidók kinyiratták, meghamisították a vizsgálati eredményeket, de még így is túl mártírszagú volt. ezért bedobatták a buzi témát azzal a nyikhaj moszadügynökkel.

mielőtt jönnek okoskodni a szadeszesek, hogy összeesküvés elmélet: Haider pártjának egyik EP képviselője már lebukott azzal, hogy a MOSZAD-nak dolgozott.

ennyi kb a sztori.

lehet tanulni tőlük: slotát is vhogy gy kéne elintézni. vmi jó szaftos, gusztustalan esemény, és akkor mártírt sem lehet belőle csinálni.
mondjuk szívrohamot kaphatna, miközben egy néger buzi köcsögöli valami szadomazo kínzókamrában...

boka · http://csaszu 2008.11.12. 22:31:02

"zsidók kinyiratták, meghamisították a vizsgálati eredményeket"

Szerintem is. Átprogramozták a Phaeton-t arra, hogy pont felét mutassa a kilométeróra és pufff!
Aztán az igazságügyi szakértő ( valami Kohn ) visszaprogramozta titokban ! Ismerem a fajtájukat ! Mindnek nagy az orra és van egy titkos kézfogása !

Jörg ! Szívünkbe örökké élni fogsz !

:DDDDDDDDD

saunier 2008.11.12. 22:55:44

Nos, az igazságot máshol kell keresni. Biztos forrásból tudom, hogy Haidert a saját pártja tetette el láb alól, amikor kiderült, hogy Petzner teherbe ejtette. A BZÖ biztos végét jelentette volna, ha nyilvánosságra kerül az, hogy egy zsidó gyermeket hord a szíve alatt, ezért kellett meghalnia. Ő a férfi Lady Di.

bölcsésztanár 2008.11.12. 23:19:21

Nekem speciel Hitler jutott eszembe, mármint a politikai nézetek és a magánélet ellentmondásai miatt.

breki 2008.11.12. 23:37:40

pipacs: te lehet hogy ingázol, de a többség éppenhogy a két szélén helyezkedik el. Vagy talán szociológus vagy és felméréseket végeztél????

hehehehe: jó, hogy ilyen okostojás vagy és jólértesült. Talán Te magad vagy a Moszadtól(sic!), vagy esetleg benfentes osztrák titkosszolgálati forrásaid vannak? Mert ha nem, akkor hülyeségekkel ne kampányolj!... Talán élj egy kicsit Ausztriában, ismerd meg az osztrákokat és utána vádaskodj! A rendőrségi és egyéb korrupció nem errefelé virágzik. És a tényfeltáró riportereket sem errefelé rabosítják...

xyz 2008.11.13. 00:00:52

"Rágalomgyár Haiderrel szemben

Ahogyan várható volt, megindult a rágalomhadjárat a két hete elhunyt Jörg Haiderrel szemben. Már az első napokban is érdekesen alakult halálának története, de mostanra egyre furcsábbá válik a történet szövése. A tegnapelőtt fölbukkant hírek szerint a szélsőjobboldalinak, nácinak nevezett Haider egy buzibárból indult az édesanyjához annak születésnapjára, barátja és utóda, Stefan Petzner pedig kijelentette, hogy viszonyuk volt.

A leggyanúsabb az egészben, hogy a világmédia azonnal, kritikátlanul elfogadta ezeket az állításokat, holott korábban szemtanúk mondták el, hogy Haider nem ivott semmit az autóba ülése előtt, buzibárról pedig szó sem esett. Már eleve életszerűtlen, hogy egy ilyen fontos győzelem után ekkora kockázatot vállaljon: idős édesanyja születésnapjára sietve ritkán rúg be ennyire az ember. Ha mégis megteszi, akkor a sofőrje vinné haza. Egy politikus egyedüli sofőrjének lenni bizalmi állás, az adott estén pedig Haider hazavitte alkalmazottját, majd csupán fél órával a baleset előtt maga indult el édesanyjához. A férfi azt állította, hogy a politikus nem ivott alkoholt, és sejthető, hogy ilyen fizetés és bizalmi viszony mellett nem engedte volna vezetni, ha másképp lett volna.

A mostani mese szerint egy üveg vodkát ivott meg (korábban huszonkét felesről és hét korsó sörről beszéltek), ennyi mindeképpen meglátszana valakin. Autójával a megengedettnél gyorsabban hajtott, de ez a jármű egy Volkswagen Phaeton, amely épp a baleset előtt nem sokkal esett át egy műszaki ellenőrzésen. Egy ilyen felső kategóriás jármű nem száll le az útról 142 km/h-nál még egy kátyú esetén sem, de az osztrák autópályák egyébként sem a hibáikról ismeretesek. Kevesen hozták le, de a Volkswagen hivatalos közleményben jelentette ki, hogy az autó ennél a sebességnél teljesen biztonságos és uralható.

Bár a rendezvény szervezője és a szemtanúk mind azt állították, hogy a férfi nem ivott, Stefan Petzner már akkor fontosnak tartotta kijelenteni, hogy Haider részeg volt. Egyedül ő tett így: a férfi, akit Haider régen maga mellé választott, bár szimpatizánsai a mai napig nem békülnek ki zsidó származásával. A titkárrá, majd második emberévé előlépő Petzner most a Szövetség Ausztria Jövőjéért párt új vezetrője, de az elemzők szerint alkalmatlan a feladatra. Kivált most, hogy összetörten jelent meg a kamerák előtt, és azt állította, hogy titkos homoszexuális kapcsolatban volt Haiderrel és ő élete szerelme. Ha valóban szeretné a férfit, vajon két héttel a halála után a választói előtt (akik multikultúra-ellenesek, néhányan pedig a homoszexualitást is elítélik) lejáratná? Ha titok volt, miért kellett most egyből előlépni vele?

A másik érdekes vonal főszereplője Peter Sichrovsky. Ő korábban a Haider-közeli Szabadságpárt tagja volt, de kiderült róla, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad ügynöke. Jelenleg az Európai Parlament tagja. Karlheinz Klement azzal borzolta a kedélyeket, hogy ez a Sichrovsky állhat a balesetnek álcázott gyilkosság mögött, mert megtudta, hogy Haider remek kapcsolatokat ápolt Kadhafi líbiai elnökkel. Az arab kapcsolatok pedig azután, hogy Haider már politikai erőt is felmutatott, komoly támogatást (egyeseknek veszélyt) jelentettek volna.

Haider hirtelen halálával azonban a Szövetség Ausztria Jövőjéért széthullik, de mindenképpen erejét kezdi veszteni. A cionisták legnagyobb ellenségének kikiáltott politikus éppen olyan véletlen halált halt, mint sokan mások, akikre a Moszad kiadta a hírhedt licence to kill parancsot. Attól, hogy az összeesküvéseket szövők sokszor tudatlanok és nevetségesek, még nem válik ténnyé, hogy nem léteznek nagy érdekek által irányított összeesküvések..."

forrás: www.bombagyar.hu/index.php?post=1497

asd fgh 2008.11.13. 00:01:06

pipacs: "kicsit dugnam seggbe" meg "felig ravernem a melleire" vagy hogy?

az igazsag az, hogy az emberek jo 80%-a alapvetoen biszexualis csak elfolytja.

gitáros 2008.11.13. 00:09:51

bombagyar, mint forras...
LOL

mee/énke 2008.11.13. 00:19:38

pár hónapja körbekérdeztem egy tiroli melegbárban, lefeküdnének-e Haiderrel. 75% még egyszer soha. hát most már mód sincs rá, ez már inkább nekrofil téma.

tényfeltáró: a rendőrség - gondolom - az érvényben lévő protokoll szerint jár el, és abban nincs ajánlás tényfeltáró újságírók kivételére. a rabosítás a protokoll része, gondolom vádemelésig sem jut az ügye, nem, hogy elmarasztaló jogerős ítéletig.
amúgy meg a haditudósítót sem fogja feltámasztani senki, ha kilövik. kényelemszerető ne tényfeltárjon.

kis ember 2008.11.13. 00:31:28

Kedvenc viccem jut az eszembe: Betelefonálnak a jereváni rádióba: igaz-e, hogy Csajkovszkij buzi volt?
A válasz: a hír igaz, de nem csak ezért szeretjük.

Tehát: lehetséges, hogy Haider biszex volt?
Lehet, de nem ezért utáljuk. Hanem mert kétszer olyan gyorsan hajt, mint szabadna, ráadásul részegen.

A moszad meg kurvára nem ér rá bolond osztrákokkal foglalkozni.

amondó (törölt) 2008.11.13. 02:33:58

Van egyáltalán olyan, hogy biszex? mármint valójában. Én inkább arra tippelnék, hogy vagy meleg, vagy heteró. Ránézésre inkább meleg, de ezt nem becsmérlésként, csak úgy tényszerűen. Attól még élhet valaki – látszólag – heteróként.

Buccser 2008.11.13. 05:25:38

En csak ket dolgot nem ertek, miert szelsojobboldalizzak Haidert, ugyanakkor osszeegyezthetetlennek tartjak, vagy legalabbis csodalkoznak azon, hogy 'szelsojobboldali" es buzi (vagy bi, mindegy).
Holott ha jol megnezzuk jelen pillanatban Ny-Europa jobb es baloldali politikajat, nem sokban kulonboznek egymastol, mert ugye a pc-seg nem sok mozgasteret enged. Ugyanakkor az, hogy nincs olyan ny-europai orszag, ahol a muszlimok aranya ne lenne legalabb 10%, erosen jobbra tolja az ezaltal a kisebbseg altal annyira gyulolt tobbi kisebbseget. Nyilvan onvedelmi reflex, a gyakorlatiasabbaknal beindul jo esetben. Foleg ha figyelembe vesszuk azt, hogy a rosszul ertelmezett pc-seg oda vezet, hogy Angliaban mar arrol beszelnek, hogy a saria-t bevezetik a brit jog rendbe...akkor ertheto, hogy miert pont meleg lesz a vezetoje egy-egy "szelsojobbos" partnak. Ilyen volt ugye Pim Fortyn, meleg szelsojobboldalinak nevezett holland politikus, akit ugye egy muszlim olt meg. Valojaban viszont a "szelsojobboldalisaguk" annyit jelent, hogy a bevandorlas megszigoritasaart kuzdenek, es hogy az idiota, agyatlan es ongyilkos PC_seg ne valjon a nyugati demokraciak halalava idovel. Aki a bevandorlas megszigoritasat megemliti, az viszont automatikusan szelsojobboldaliva valik. Valojaban mind a ketto sokkal szabadabbelvu volt, mint akarmelyik masik politikus. Amugy egyikuk partja sem par szazalek korul mozgott, hanem jelentos tamogatottsagra tettek szert az egesz tarsadalomban, ami szinten mutatja, hogy egyreszrol nem voltak szelsojobbosok, csak rajuk sutik ezt illetve szebb szoval elve populistak, masreszrol meg ott is a szonyeg ala sopres a jellemzo a mainstream politikaban. Nahat nem nagyon tehetik mar meg.

borzzz 2008.11.13. 05:33:21

Gyönyörű az összeesküvéselmélet, le a kalapot, de a moszadnak kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az Ausztria nevű sóhivatalban ki az ügyeletes kiskakas (vagy jércike). Ennél még az is életszerűbb lenne, hogy a szlovénok nyírták ki - karintiai sikereit jórészt a szlovénellenességre alapozta, az antiszemitizmus nem (vagy alig is) játszott.

Rá Dios 2008.11.13. 07:17:43

xyz:
nem tudtam eldönteni, viccelsz-e, vagy komolyan gondolod.... talán majd a reggeli kávé után sikerül.

Azhát 2008.11.13. 07:17:53

Az ókori embernél a biszexualitás számított az alapnak: elfogadták, hogy az ember (azért ember), vonzódik a szép emberi testhez - akár nőé az a test, akár férfié.

A dolog másik oldala persze az, hogy a rómaiak/görögök se csípték, ha valaki kizárólag homo volt, s főleg azt nem ha valaki megdugatta magát - mert az nem illik egy férfihoz, az nőhöz illik. Dugni (akár nőt, akár férfit, akár állatot :) férfias - de az aktusban "alul" lenni már nem, sőt.

Rá Dios 2008.11.13. 07:19:40

xyz: sorry, látom az idézőjelet, látom a linket, látom a tébolyt :-

Rá Dios 2008.11.13. 07:22:47

Azhát:
ja, értem én, de ahhoz hogy görög módra férfiasan férfit dugjunk, kell (legalább) egy másik, aki hagyja magát - oh, de nagyon férfiatlanul, persze - megdugni. Szerintem :-)

Azhát 2008.11.13. 07:51:55

"Azhát:
ja, értem én, de ahhoz hogy görög módra férfiasan férfit dugjunk, kell (legalább) egy másik, aki hagyja magát - oh, de nagyon férfiatlanul, persze - megdugni. Szerintem :-)"

Persze :)

Azt nem is tartották a régiek igazi férfinak, ha valaki felnőtt és szabad ember létére ilyet csinált...
De ilyen is akadt mindig. Vagy valami fiatalkorú rabszolga - és akkor azt nem kérdezte senki, hogy neki tetszik-e, de nem is ítélték el.

Manapság rabszolgák nincsenek, de mondjuk vannak rajongói egyes embereknek...

Azhát 2008.11.13. 07:56:01

Persze lehet hogy a biszexek nem biszexek, csak éppen teljesen mindegy nekik, hogy nő vagy férfi szopja-e le őket... illetve, hogy elől vagy hátul dugja-e be...

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.11.13. 09:25:44

Bölcsésztanár, én is gondoltam rá, hogy a téma kapcsán megemlítem Hitlert, akinek magánéletéről megjelent Uwe Bolius osztrák író regénye, de abba most nem akartam belebonyolódni... Előbb elolvasnám a könyvet...

sys 2008.11.13. 09:42:11

amondó 2008.11.13. 02:33:58

jaj, tökre szeretem, amikor teljesen clueless egyének megpróbálják elmagyarázni nekem, hogy nem is létezem, vagy csak meg vagyok zavarodva, vagy nem is tudom, mit akarok...

hehehehe 2008.11.13. 13:39:17

na ahogy vártam: meg is jöttek a zsidókat mosdatók

persze...haidert inni sem látták, de azért 1.8 ezrelékkel vezetett. igaz, hogy annyinál már eszméleténél sincs az ember, de haider erős volt :D

és ugye eddig sem derült ki a volt pártja EP képviselőjéről, hogy a moszadnak dolgozott :D

Duplapepperoni 2008.11.13. 19:43:47

A volt főnököm jogosítványát 1,9-nél vették el, tehát lehet vezetni ennyi pia után. Amúgy nehogy már a WV megmondja, hogy 1,8 ezrelékkel a vérben, 142kmh-val, 70kmh korlátozásnál(nyilván volt oka a 70-es táblának) ez Phaeton vagy mi, harapja az utat. Azért egy sofőr csak kell hozzá. Aki mondjuk éppen elájult a sok piától...Vagy ez a KIT? Meg a Házelhóf?

borzzz 2008.11.14. 03:11:38

hehe...! Úgy sejtem, rám utalsz zsidó mosdatóként. Az ilyesmi ellen nehéz védekezni, beérem azzal, hogy az érveid nem állnak meg.
Nem igaz, hogy senki nem látta inni.
Nem igaz, hogy 1,8 ezrelékkel (vagy többel) nem ült még ember volán mögé. Haidernek amúgy nem ez volt élete első ittas vezetése és balesete.

Megjegyezném még, hogy informátort (ügynököt) foglalkoztatni, vagy egy idegen országban meggyilkolni egy prominens vezetőt (akinek a halálát különös gonddal vizsgálják ki), két nagyon különböző sportág.

A mosdatás inkább azokra áll, akik nem tudják elfogadni, hogy hősük ittasan vezetett és "hibás" volt a szexuális érdeklődése - pedig mindkettő meglehetősen elterjedt, mondhatni szignifikánsan gyakoribb, mint az, hogy moszadügynökök osztrák politikusokat gyilkoljanak.

bölcsésztanár 2008.11.18. 21:17:37

Érdekes, érdekes.
Kérdés:
Van vajon olyan mentálisan egészséges felnőtt egyén, aki aszexuális? Erre csak utalás van a hivatkozott oldalon, de elgondolkodtató...
süti beállítások módosítása